Blackberry Auchita

  • Szerzői: USA
  • Íz: Édes fényes cseresznye utáníz és ribizli jegyzetekkel
  • Súly bogyó, g: 6-7
  • Berry méret: Nagy
  • Bogyó szín: Telített fekete
  • Gyümölcstermelés időszak: Június közepén kezdődik, és legfeljebb két hónapig tart
  • Hozam: Legfeljebb 30 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Alacsony, akár -17-ig
  • A tüskék jelenléte: Nem
  • Vérzik: Igen

Lásd az összes jellemzőt

A BlackBerry Auchita középső sávjában az Auchita néven ismert, nagy hozamú bokrok. Nem csak a kertészek, hanem a mezőgazdasági ültetvények tulajdonosai, amelyeken ez a fajta elvált, köszönhetően nagy termékenységének. A BlackBerry Name az észak-amerikai bennszülött emberek nyelvétől származik, ami ezüst, pezsgővízzel jár.

A fajták eltávolításának története

Amerikai tenyésztők, akik az Arkansas-i Egyetemen új BlackBerry fajta eltávolítására fordított kísérleteket 1990-ben hozták a Woshito fajtát a Navajo Virágok és az Ark-1506 közötti keresztpollináció segítségével. Az új hibrid jó hozamjelzővel, nagyszabású bogyókkal és erővel lőttek. De a tudósok tovább mentek a kísérleteikben, és 1993-ban a BlackBerry Auchita-t kapott, akinek volt ideje érlelődni a bogyókat még röviden, és nem voltak tüskék a hajtásokon.

A fajták leírása

Az új BlackBerry fajta sima és erőteljes hajtásai számos előnnyel szemben különböznek az eredeti típushoz képest. Az auchits ágai eléggé vastagok, így a nagy bogyók bőséges betakarításának súlya alatt nincsenek további támogatások. De ugyanakkor elegendő rugalmassággal rendelkeznek, hogy könnyen hajlíthatóak és elrejthetők a kemény tél körülményeiben.

A fajta egyik legfontosabb előnye mindenhol, nagy hozamú finom bogyók. Blackberry AUCHITA szívesen nőnek nemcsak a háztáji, hanem ipari méretekben értékesítésére Berry termékek nagy mennyiségben. A Blackberry jól tolerálja a szállítást, és elég jó égetés. A fajta annyira aratás és igénytelen a gondozás, amely vonzza érdeklődés nem csak tapasztalt agrotechnikai kertészek, hanem a kezdők, akik nem fél az erős változások a termékenység és a fejlesztés a bokor miatt a kis hibák tenyész-.

Az érés időzítése

A BlackBerry Auchita hibrid nézete az eredeti fajtáiban elfogadott, a csodálatos gyümölcsöző képesség. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a bokrok hosszú szezont hoznak létre. A frució június közepén kezdődik, és folytatódik az őszi hideg kezdete előtt. A szétzúzott fajták közül az Auchit fajta nem hiábavaló, mint rekordtartó, a termékenységi időszak időtartama alatt. Ilyen jellemzője nemcsak olyan mezőgazdasági termelők számára, akik friss bogyókkal rendelkeznek az egész meleg szezonban eladó, hanem Dachas, aki összegyűjti a betakarítást, időről időre érkezik a vidéki telkekre.

Hozam

Azokban az esetekben, amikor a kertészek az időszerű adagolók, öntözés és kártevővédelem miatt törődnek, a Blackberry Auchit leszállása a legkényelmesebb mikroklíma megteremtése, a bogyók hozama rendkívül magas lehet, és 30 kg-ot érhet el egy bokorból. A mezőgazdaság szabályainak való megfelelés miatt csodálatos gyümölcsöt kereshet mindegyik nyüzsgéssel egy telken vagy ültetvényen.

Bogyók és ízük

Sokan nagyra értékelik a BlackBerry Achita fajta leszállását a bogyók rendkívüli ízére. A gyönyörű, fényes, izcin-fekete gyümölcsök nagy méretűek. Minden bogyó súlya 6-7 gramm és tele van lédús hús, tűz nélkül. Az Auchita íze is különleges, a ribizli és cseresznye ízek jegyzeteit összegyűjtik benne. Érett gyümölcsök édesek, kis savanyúsággal és szelíd aromával. Hosszú ideig tarthatnak hűvös helyen, és frissen használják. A szederből elkészíti lekvárt, paszta, gyümölcslevet és egyéb finomságokat.

A termesztés jellemzői

A teljes tenyésztés és a kiváló minőségű, bőséges gyümölcsöző nagy hatással lehet klimatikus jellemzői a régióban. Valamint a talaj összetétele a BlackBerry Auchita alatt. A legmegfelelőbb a magas páratartalom területe. A gyökérrendszer teljes táplálkozásához, elegendő mennyiségű nedvesség és ásványi anyag a talajban. A szederek beszállása érdekében az ideális lenne a talaj előkészítése néhány évvel a leszállás előtt. Az Auchita állítólagos tenyésztésének helyét előre kell tisztítani a gyomoktól és a fókusztől.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A BlackBerry nem túl fenntartható a hideg szezon újrahasznosításához. Annak érdekében, hogy maximalizálják a fagyok veszélyes hatását a bokrok, különösen a fiatalok, szükség van a lejtők és a dombok kirakodására. A fajta nem kívánatos az alföldön történő üzembe, ahol valószínűleg a legalacsonyabb hőmérsékleten fagyasztható magas páratartalommal kombinálva.

Nem kívánatos a Blackberry számára Válasszon helyet a síkságon, ahol a hideg vázlat jár. Különösen veszélyes a hideg keleti bokrok vagy északi szélek kialakítására. Az üreges bokrokban az Auchits egy késéssel fog fejlődni az állandó hideg levegő késése miatt. A hibrid szeder bokrok kirakodásának kedvezőtlen körülményei között a bogyók kicsiek maradhatnak, és jelentősen elveszíthetik az ízlést.

A talajban a BlackBerry számára szükséges tápanyag-nyomelemek és anyagok mennyisége. Kertész előzetesen fel kell venni az ültetési növények felkészülését, ha a tisztességes betakarításra számít. Ehhez szükség van az összes külföldi szóközről, és az ilyen talajkeverékeket a talajba kell tenni, hogy elegendően könnyű, laza és morzsolódjon. Csak egy ilyen talaj biztosítja a gyökerek normális táplálkozását, valamint a nedvesség és az oxigén hozzáférését. Nos, hogy a szedereket egy szilárd duzzasztó napsütéses oldaláról, ahol támogatást kapnak, és védik a hideg széltől. További növekedés és elágazó bokrok a kerítés közelében, legalább egy méteres tartalék helyet kell hagyni.

Reprodukció

Az Auchita tenyésztő szederfajta gyökér dugványok. A földre esett hajtások gyorsan gyökerezik, és új hajtásoknak adnak.

A legjobb reprodukció az üvegházhatású körülmények között történik, ahol a páratartalom beállítható. Cherenkov nyár közepén van elválasztva. Hossza 10-12 cm, és a tetején 2-3 vese van. A fő dolog nem az, hogy ne rohanjon külön gyökér hajtásokra, hanem csak tavasszal.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása