BlackBerry Navajo

  • Szerzői: Egyesült Államok, Arkansa Egyetem
  • Íz: Mérsékelten édes
  • Aroma : van
  • Kóstoló értékelés: 4.9
  • Súly bogyó, g: 4-7
  • Berry méret: Közepes
  • Bogyó szín: Sötétkék (a biológiai érett fázisban – gazdag-fekete)
  • Gyümölcstermelés időszak: Augusztus eleje óta körülbelül 2-3 hétig tart
  • Hozam: 9 kg 1 m2-vel
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy, akár – 20˚˚

Lásd az összes jellemzőt

A BlackBerry egy nagyon illatos és hasznos bogyó, amely masszívan nőtt Oroszországban. Különösen népszerűek a fajták nélküli fajták a WEEMS-en és ellenállnak a hőmérsékleti különbségekkel szemben. Ezek közül az egyik a Navao fajta.

Az eltávolítás története

Ezt a fajtát az Arkansasi Egyetemen az amerikai tenyésztők sokéves munkájának köszönhetően kapták meg. A BlackBerry Blackberries és a Tornfrey két fajtájának sikeres átkelőhelyét fejezték ki, amelyek következtében egy új kifinomult megjelenés Navajo. BlackBerry fajta Amerika bennszülött tiszteletére.

A BlackBerry Navajo nemcsak az Egyesült Államok és Európa földjein nő, hanem sikeresen nőtt Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, és a tenyésztés és leszállás ipari léptéket szerzett.

A fajták leírása

Navajo – Ez egy késői BlackBerry fajta, amely egyértelműen kifejezett ízű, amely lehetővé teszi, hogy friss formában használhassa, a Használt Trace elemek, valamint a konzisztálás, a fagyasztás, a szakács kompotes és a kemencék, a kemencék. Ezenkívül a BlackBerry Navajo-t az lázcsillapító tulajdonságok jellemzik.

Az érés időzítése

Az ilyen típusú Blackberry megtermékenyítési időszaka augusztus-szeptemberben esik, vagyis a fajta nagyon késő, ami azt jelenti, hogy a bokrok virágai június közepén jelennek meg. Ez az időszak csak 3-4 hétig tart, de teljesen nem tükröződik a hozam hiányára. A teljes érés után a bogyók nem jelennek meg, ami garantálja az integritásukat. Az érlelés időtartama és a gyümölcsözés időtartama kissé mozoghat az éghajlati jellemzők, a talaj, a gondozás miatt.

Régiók növekvő

A hő, az aszályok és a fagyok jó tolerálhatósága miatt a Blackberry-t Oroszország szinte minden régiójában termesztik, kivéve csak néhányat. Az aszály során öntözést használnak, és erős fagyban a bokrok szigetelnek. A legfontosabb dolog az, hogy megfeleljen az alapellátás elemi szabályainak, és határozottan köszönetet mond a bőséges betakarításnak.

Hozam

A fajta hozam magas, mert a bogyók nem túl nagyok, de sokan vannak. Egy m2-től akár 9 kg bogyót is gyűjthet, de 3-4 éves növekedés után számolhat ilyen mutatókra. Az első évben a hozam nem túl magas, de elegendő ahhoz, hogy megértsék, milyen finom ez a BlackBerry fajta.

Bogyók és ízük

A Blackberry gyümölcsöket manuálisan gyűjtik össze, miközben a túlterheltek és érettek. Szerette bogyók jobb enni vagy újrahasznosítani. A Navajo Berry-t közepes méretekkel jellemzik, 4-7 gramm súlyú, kúp alakú alakú, sötétkék színű, fényes bevonattal. A bogyók jellemzője a miniatűr szemcsék, amelyek gyakorlatilag nem éreznek. A bogyók ízlése telített, türelem nélkül édesség van, és érdemes megjegyezni a magzat és az illat jó gyümölcsösségeit.

A termesztés jellemzői

Ez szeder fajta egy reprehensive utáni termesztik egyszerűen, anélkül, hogy különleges képességek, berendezési tárgyak, ráadásul következetesen gyümölcs, ami fontos, ha a leszállási bokrok üzlethelység. Az extrudáló bokrok tavasszal fordulnak elő, az április és május közötti időszakban.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A fajta megnyerhetőségének ellenére a helyet helyesnek kell választani. Ez egy olyan terület, ahol mérsékelt nap, nincs erős szél és magas szintű felszín alatti víz, amely olyan túlzott nedvességet teremt, amely elősegíti a rothadó rendszert. A fekete alapú bokrok teljes növekedésének és gyümölcseinek optimális közege vékony és leves talaj a régiókban, ahol a téli hőmérséklet nem esik -20 … 25 fok. A fő dolog az, hogy a talaj laza, lélegző, és semleges vagy enyhén emelkedett savasság is volt. A helyszínt előzetesen tisztítják a növényzet maradékaiból és teljesen vezetve.

Egy optimálisan kiválasztott területen a kirakodás, valamint a megfelelő gondossággal, a bokrok stabil hozamot adnak 10-15 évig.

Ritkítás

A metszés ágak és hajtások szükségesek. A második évben a bokrok fejlődése sok ütéssel jelenik meg, amelyet a vágással kell eltávolítani. A tavasz végén 10-15 cm-rel kell rövidíteni a fiatal üres álláshelyeket, amelyek 10-15 cm-rel kell lerövidülniük, ami növeli a bokrokat az oldalakon. A második alkalommal a metszés csökken az ősszel, a termékenységi szezon befejezése után. Ágak, amelyeken a bogyókra volt szükség az alapra vágva, és az új folyamatok kissé lerövidülnek.

Öntözés és etetés

A kereskedő bokrok megfelelő termesztése és gondozása magában foglalja a megfelelő öntözést és a talajtakarást speciális alkatrészekkel. Az öntözési bokrok elsősorban a leszállás után, valamint az aktív növekedés, a virágzás és a gyümölcsképződés időszakában történik. A kis területeken BlackBerry, építhet egy csepegtető öntözőrendszert. A bőséges nedvesség után a talaj ajánlott lebontani, és a megjelzett gyomok eltávolítására.

A kora tavasszal, az ammónium-nitrátokkal és karbamidgal ellátott talajtakarmányokat, valamint a gyümölcsök érlelője, a bokrok műtrágyák, amelyek káliumot tartalmaznak. Miután 3 évente 3-4 vödör használja az egyes BlackBerry Bush számára.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A Blackberry bokrok teljesen elhalasztják a szárazságra és súlyos fagyokra, akár -20 … 25 fokig, így a szezonális hőmérséklet ingadozások nem befolyásolják a növekedést és a hozamokat. A téli győzelem miatt egyensúlyt érnek el, fenyő ágak, növényi felsőok, burkolat vagy fűrészpor, valamint a talaj nedvességének köszönhetően. Minden olyan tartó, amelyen a bokrok a növekedés alatt tartják, a téli időszak alatt.

Betegségek és kártevők

A BlackBerry fajta Navaoja kiváló immunitással rendelkezik a betegségek és a káros rovarok számára, azonban kellemetlen helyzetek merülnek fel, amikor a bokrok haldoklik, meghalnak a fekete vagy webes tick inváziójából. A bokrok fertőzött betegségek között a septoriasis és az antracnózis. A káros rovarok és betegségek leküzdése segítséget nyújt az inszekticid és fungicid kezelésben.

Reprodukció

A fajta reprodukciója esetleg két módon – különös gyökér utódok feltárása és a hajtások felső részeinek gyökerezése. Két ilyen módszer egyszerű és hatékony, így még egy kertész is megbirkózik az ülőhellyel.

Értékelések áttekintése

A BlackBerry Navajo nagy ültetvények nagyszámú visszajelzési értékek és gazdálkodók elemzése azzal érvelt, hogy ez a fajta szerény, gyorsan végzi, gyakorlatilag nem beteg, ellenáll a hőmérsékletcseppek és a jól gyümölcsök ellen. Ezenkívül a gazdálkodók jelzik a bogyók sűrűségét, amelyek hozzájárulnak a kereskedelmi típus elvesztése nélkül.

A kertészek által felmerült problémák között, ez a berendáció, a vízelvezető vízelvezetést, valamint a téli zavaró szigetelést, de csak súlyos téli régiókra vonatkozik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: