Cseresznye assol

  • Szerzői: Yenikeev H. NAK NEK., Satarov S. N., Morozova N. G.
  • A feltételezések éve: 2010
  • A törzs típusa: Bush
  • A növekedés típusa: Középálló
  • korona: Tágas széles szélesség
  • Hűtőközeg: Közepes
  • Epishers: egyenes, barna-barna, csupasz
  • Levelek: közepes méretű, reverzibilis, sötétzöld, ovális, rövid mag, ráncos, matt, finom szélével
  • A virágzás és a gyümölcsök típusa: az elmúlt év növekedésén és a pékség ágakon
  • Teljes méretű: átlagos

Lásd az összes jellemzőt

Nehéz bemutatni a kert nélkül cseresznyefák, amelyeket örömmel nemcsak ízletes bogyók, hanem szolgálni dekoráció, különösen azon időszakokban, virágzás. Az egyik népszerű fajta egy cseresznye assol, amely különböző klimatikus zónákban termeszthető.

Az eltávolítás története

A cseresznye faj a társult egy fajta viszonylag új, létrehozta az All-orosz város Kertészeti és faiskolai 2004. A fajta szerzői a tudósok csoportja – YarNikeev X. NAK NEK., Satarov S. N., Morozova N. G. Zene teszt után a Cherry 2010-ben került bevezetésre a kiválasztási eredmények állami nyilvántartásába. Ryonised gyümölcs- és bogyós kultúra a központi régióban.

A fajták leírása

Assol egy közepes minőségű bokor, egy kedvező környezetben, amely 3 méteres magasságig növekszik. A fa széles élű, vagy piramis alakú koronával erős elterülésének barna színű ágak, mérsékelt megvastagodása a levelek sötétzöld színű és fejlett gyökér. Gyakran krone a cseresznye árvízben.

A bokor formájú virágzás rövid, amely május közepétől származik. Ebben az időszakban a Crohn-t közepes hófehér színek használják, kellemesen illatos. A virágzatban 2-4 virágot gyűjtöttek össze. Zagazi a tavalyi nyereség, valamint a pékség ágakon alakul ki.

Gyümölcs jellemző

Ez a cseresznye nézet a közép-mély osztályok osztályára utal. Egy egészséges fa, a bogyók 4-4.2 gramm. Berry gömbölyű sima felületen. Érett cseresznye egyenletesen borítja a klasszikus szín – sötétvörös, befogadás nélkül. A bogyók bőrének vékony, súlyos fényességgel.

Az univerzális bogyók kinevezését – frissen fogyasztják, főzés közben, feldolgozott, konzerven, fagyasztva. Hosszú távú szállítás A cseresznye nem tolerál – akár 100-200 km. A hűtőszekrényben 2 napig cseresznyét tárolhatsz. Az árutulajdonságok a nap folyamán mentésre kerülnek.

Ízi tulajdonságok

Cherry assol híres jó ízlésről. A sötétvörös pép finom, húsos és nagyon lédús szerkezettel rendelkezik. Az ízlésben az egyensúly nyomon követhető – a savanyúság tökéletesen kombinálódik az édességgel. Egy kis csont könnyen elválasztható a péptől. A bogyók gyümölcsei jól tartanak. A cseresznyepapellel 10% cukrot és valamivel több mint 1% savat tartalmaz. A fajta egyik jellemzője a bogyók kifejezett aromája, amelyet lekvár, komposztálók és jamam.

Érés és gyümölcsözés

Assol az átlagos érés. Az első betakarító fa 4-5 évvel a leszállás után. Lehetőség van arra, hogy június végén megkóstolhassák az első érett cseresznyét, és a Frukció csúcsán július közepén csökken. A bogyók együttes, így az érési időszak rövid. A cseresznyefa várható élettartama 15-20 év. Érett bogyók ajánlott azonnal lőni, különben a húsuk és az íze elveszíti az összes tulajdonukat.

Hozam

A nagy hozam a fajta egyik előnye. Átlagosan egy egészséges fa 10-15 kg. A gyümölcstermelés első évében 5-7 kg-ra számíthat, majd a hozam növekszik. Ipari méretben az átlagos mutatók: 44,6 c 1 hektárral.

Régiók növekvő

Eddig a cseresznye assol termesztésének földrajza jelentősen bővült. A központi régióban, valamint Szibéria területén, az Urals, a Volga régió területén termesztik.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Cherry Self assol (több mint 60%), így nincs szükség a pollinációra. Azt is meg kell jegyezni, hogy a más cseresznye fajták helyszínén található hozamok jelenléte nem érinti.

Leszállás

A cseresznye palánta kiállításának legjobb időszaka április vége – május eleje. Ebben az időben a talaj és a levegő jól betöltött, de a növekvő szezon még nem jött. Leszálláshoz ajánlott egy kétéves palántákat vásárolni 100-150 cm magasságban. Az ültetvények közötti távolságnak 3-4 méter kell lennie, amely figyelmezteti a nem kívánt árnyékolók kialakulását.

Növekvő és gondoskodás

A cseresznye termesztése érdekében a kert déli vagy délnyugati része alkalmas, gazdagon megvilágítva a nap és a talajvíz mélységével. Nos, ha védelem a vívás formájában a vázlatok és a hideg szél ellen.

Tekintettel elfogulatlanság, a fa nem igényel speciális ellátást, egészen szabályos öntözés, így etetés, ízesítő- és talajtakarás a talaj, az öntés a korona eltávolítása ágak és elvékonyodása, a csapok, valamint a betegségek megelőzése és Téli előkészítés.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Assol a jó immunrendszer tulajdonosa. A fa gyakorlatilag nem csodálkozik egy pár, a kokkkomikózis és a monilió. Annak elkerülése érdekében, fertőzés más betegségek, szükséges, hogy végezzen megelőzése – permetezés (réz-szulfát, fungicidek, betörést folyadék).

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A cseresznye kényelmesen növekedhet a termékeny, hidratált, lélegző és laza talajon semleges sav-lúgos jelzővel. Assol fajta szálak és fagyálló (egyenesen -30-ig szemben).

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: