Hogyan kell kezelni a paradicsomot a réz erdei?

Számos agronómus szembesülnek a növényi megbetegedések problémájával, különösen a paradicsommal szemben. A piac bemutatja a fungicid kábítószerek bőségét, de nem mindenkinek inkább a kulturális egészség küzdelmében használja őket. Az egyik legjobb lehetőség a réz-szulfát, amely nagy igényű. Ez a folyadék számos előnye van, és a fitoofluorózis kezelésére szolgál. Számos olyan szabály van, amelyet követni kell az eszközök előkészítéséhez. Figyelmet fordítanak erre a folyadékra vonatkozó alapvető információk, jellemzői és alkalmazási módok.

Mikor kell kezelni?

A réz SIPOP védi a fitoophulákat a törzsökön, rézszulfátból van kialakítva, amelynek kristályai vízben oldódnak. Ezt az anyagot aktívan használják a különböző növények termesztése során, beleértve a paradicsomot is. Nemcsak a növényt, hanem a talajt, az eszközöket és az üvegházakat is kezelhetjük, ha a gombaéről beszélünk. Agronómákat használnak réz erdei a patogén organizmusok ellen.

Számos jelzés van az anyag használatára, amellyel meg kell ismerkednie. Ennek a “gyógyszernek” fő feladata a paradicsomban a gombás betegségek kiküszöbölése és megelőzése. A Vitrios olyan bokrok permetezését végezheti, amelyek mind a kültéri talajon, mind az üvegházban termesztik. A jogorvoslat 2 hétig védelmet nyújthat, ami szintén előnye.

Fontos azonban figyelembe venni az időjárási viszonyokat, mivel az esős nyáron a folyadékot gyakrabban használják.

A fitoofluorózis jelenlétét a sötétbarna és a szürke foltok megjelenése bizonyítja a levelek hátulján. Ha egy fehérhűtő üzemre fehér lángot észlel, ez azt sugallja, hogy itt az ideje az anyag alkalmazása. A fitoofluorózis eredményeként a gyümölcsök nem csak a bőrön lévő foltokkal nőnek, hanem rossz formát is szereznek, és elindíthatják a rothadásokat is. Jellemző jelek jelennek meg a zöldség, a levelek és a száron, majd a foltok növekedni kezdnek, ha nem küzd a betegséggel.

A foltok különböző színű bizonyítja a rendelkezésre a probléma, fontos, hogy figyelni, hogy a szín a levelek és csíkok – ha téged vagy szárítva, és a gyümölcsök lesz csúnya, a bokor dies. Ilyen problémákkal egyszerre kell küzdeni, amint az első jelek megjelennek, ezért rendkívül fontos, hogy figyelemmel kísérjék a növények állapotát, hogy időben vegyenek részt a harcban.

Olvasson tovább  A kálium-szulfát paradicsom etetése

Ahhoz, hogy megértsük, hogy a réz-vitrosokkal való leszállást permetezzen, meg kell tudni, hogy a talaj és a réz növény megragad-e. Ha a fiatal levelek már megkezdődtek, és lassan fognak lőni, akkor nem kétséges, hogy a kultúra hiányzik a nyomelem, így a mentesség csökken, és a gyümölcsök kialakulásának intenzitása gyengült.

A réz-szulfát használatának fő előnyei magukban foglalják a hatékonyságot, mivel képes gyorsan és hatékonyan elpusztítani a baktériumokat és a gomba. A réz-szulfát olyan gyógyszerekre utal, amelyek biztonságosak – az anyag nem fog behatolni a szövetbe, így a gyümölcsök nem mérgezik. Ez a folyadék folyamatosan alkalmazható, a mikroorganizmusok nem képesek az immunitás kialakítására, így mindig működik. A cselekvése néhány óra múlva kezdődik, és tetszik.

Ami az alkalmazási módszereket illeti, elég egyszerűek, a megoldás képes lesz senkit főzni, ha követi az utasításokat. A szerszámot megfizethető áron kínálják, ez a paradicsombetegség elleni küzdelem egyik legjobb lehetősége.

Hogyan kell alkalmazni?

A paradicsom bokrok feldolgozása különböző módon lehet, attól függően, hogy milyen mértékű kár a növény. Számos szabály van azonban, milyen arányban hígítják a folyadékot, a permetezést vagy a vizet a kultúra.

Száraz alkalmazás

Ehhez a módszerhez rézszulfát kristályokat kell bevenni, nem oldja fel őket, és zárja be a földbe, hogy a talaj tele legyen az anyaggal. Ezt az eljárást évtizedben kétszer végezzük, különben a Földet egy mikroelem mérgezik. A négyzetméternek szüksége lesz az egész gramm porra, amelyet ősszel eltemetik. Ha a talaj termékeny, és van elég réz, akkor nincs további kiegészítés.

Súlyosbítja a helyzetet, így magas talaj savasság, ezért ajánlott tanulmányozni összetételét, hogy megértsük, mi a hiányosság. Egy ilyen probléma nem található a podzolos talajokon és a Gumus gazdag helyeken.

Növénykezelés

Az oldatot a paradicsombokrok permetezésére használják, ha a gombás betegségeket találták, vagy a réz hiánya van. Folyadék elkészítéséhez 0,01-0,05% önkormányzati megoldást kell tenni, amelyben a paradicsom magokat 15 percig tartották. Aztán meg kell öblítenük a szokásos vízzel.

Olvasson tovább  Mi és hogyan lehet zavarni fokhagymát júliusban?

Ami a permetező bokrokat illeti, szükség van 3 héttel a kirakodás után, amikor az első jelek megjelennek. Ha a virágzás történt, a feldolgozást el kell halasztani. Ehhez a módszerhez 0,1-0,2% betörő folyadékot használt. Ha a nyár esős, permetezés megismétli minden más és fél hét. A betegség tünetei hiányában a kezelés nem szükséges.

A talaj feldolgozása

Ez a módszer szükséges a Föld fertőtlenítéséhez, ez 1% -os megoldást igényel. Szükséges lesz a tartályok fertőtlenítésére, amelyekben a palántákat termesztik, a talajt is kezelik. Minden rendben, ahol a bokrokat ültetik, egy liter réz-szulfát körül áramlik, szükség van egy napra a vetés előtt. Ebben az esetben 2 százalékos megoldást használhat, de egy hétig kell vigyázni.

Az adagolásnak attól függ, hogy mennyire erős a betegség károsodása, és hogy kezelni fogja – talaj vagy bokor. A növényeket réz-vitriosokkal táplálhatja, mielőtt a gyümölcsök megjelentek – ez elegendő számú nyomelemet biztosít.

A kristályok tenyésztéséhez szokásos vízre lesz szükséged, majd vízzel.

Elővigyázatossági intézkedések

A réz-szulfát vegyület az emberi egészség veszélye, ezért tiszteletben kell tartani a biztonságos intézkedéseket a kellemetlen következmények védelmére. Ha folyadékot fogsz tenyészteni, győződjön meg róla, hogy a sűrű gumi kesztyűje van, ezért szemüveget is viselnek. Ami a főzés és a permetezés folyamatát illeti, erre a célra, hosszú ujjú ruhák, hogy a bőr védett égési sérüléstől. A munka során nem szabad enni vagy inni vizet, valamint a dohányzást.

Ha a folyadék még mindig a nyitott bőrön vagy nyálkahártyán van, öblítse ki nagy számú folyó vízzel, hogy ne égjen meg. Érdemes megjegyezni, hogy ha a réz-erőt ésszerű mennyiségben használják, a toxicitás a paradicsomban nem fog felhalmozni, de ha nem felel meg az arányoknak, a túladagolás elkerülhetetlen.

A permetezéshez ajánlott permetezőt vagy puha kefét használni, hosszú sörtével. Összetétele legfeljebb 3 óra alatt tárolható. Ha a folyadék továbbfeldolgozása után meg kell üríteni egy biztonságos helyre, ahol nem árt. A növény utolsó permetezését hetente kell tartani a betakarítás előtt. Öblítse ki a gyümölcsöket az evés előtt.

Olvasson tovább  Alycha Vetsa

Ha meghaladja az oldat koncentrációját, a paradicsom égési sérülést fog kapni, amint azt a levelek blaracingja bizonyítja. A kezdő kertészek hibát követhetnek el, keverjük össze a folyadékot más eszközökkel. A réz-erõszak inkompatibilis a foszforodorganikus vegyületekkel és az alkáliban lebomló anyagokkal. Megoldás, mint a por, a gyermekek és a háziállatok számára nem érhető el.

Ami a munka elvégzésének feltételeit illeti, vannak olyan szabályok, amelyeknek ismerősnek kell lenniük. A permetezési módszert száraz időben végezzük, ha nincs szél és az elkövetkező napokban nincs csapadék. Ha feloldódott kristályok, a szerszám ajánlott több órán át használni, amely után nem megfelelő.

Az oldat előkészítése során ajánlott 50 Celsius-fokra melegítjük a vizet, hogy a por jól oldódjon. Nem teheti meg egy fémtartályban, használjon műanyag vödör vagy egy tálat. A permetezés előtt jobb, ha megrémítené a megoldást, hogy megszabaduljon a kis kristályoktól, mivel a porlasztó hangot szerezhetnek.

Ez az információ segít az ízletes és egészséges paradicsom növelésében, védve őket a fertőző és gombás betegségekből. Elegendő ahhoz, hogy kövesse a biztonsági intézkedéseket és megfelelően tenyészteni a folyadékot, hogy kiváló eredményt kapjon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: