Malina Cascade Delight

 • Szerzői: USA
 • Bogyó szín: Élénkvörös
 • Íz: édes
 • Érlelési idő: Közepes
 • Súly bogyó, g: 6-8
 • Hozam: 4-5 kg ​​bokorral
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
 • Kóstoló értékelés: 4,8
 • Gyümölcstermelés időszak: Június végétől – július elejétől és három hétig tart
 • Vérzik: Igen

Lásd az összes jellemzőt

A hazai málna szerelmesei kultúra kihasználták a nagy hozamokat, a gyümölcsösséget és a nagy bogyók gyönyörű ízét, megsértését. Oroszországban egy hibrid egy közelmúltbeli vendég, gyorsan félelmetes az ország kiterjedésén.

A Cascade Delight neve megfelel az orosz – lelkes kaszkádnak.

A fajták eltávolításának története

A Cascade Delight fokozat a Chiliwack és a WSU 994 fajták hibridizációja során megjelent 1989-ben az Egyesült Államokban. A genetikai történelmében megjelenik a fajta keverők tulajdonságai. A kísérletek eredményeit 1990-ben üvegházhatású körülmények között hajtják végre. A WSU 1090-ben kódolt palánták kiválasztása a gyümölcs beérkezésekor történt. A választás domináns jelei: a gyümölcsök erődje és étvágya, valamint a magas hozamuk. Később 1993-ban a befejezési tesztvizsgálatok során megerősítették az új fajta pozitív jellemzőit.

A tenyésztési csoport kutatása Patrick Moore professzor vezetője. Az újdonságot 2004-ben szabadalmaztatták a WSU 1090 kóddal.

A fajták leírása

Növény – nagy hozamú. Típus – középkori, kerek-end, lombhullás, bokrok magassága 1,6-2,5 m, jellegzetes összetett lemez lemezek. KÜLÖNLEGES TÁMOGATÁS A KÜLÖNLEGES ALKALMAZÁSI POTECTIONS, a csíkos bokrokat képezve, a hajtások függőleges fejlődésével. Kommunikációs átlag. Jó növekedési energiával rendelkezik, amely évenként legfeljebb 12 szárat termel. Reliever hajtások, jó. Félidő, bomlható ágakkal és kis metolokkal, ami egy fajta jellegzetes jele. Átlagolt szárszélesség – 1,8-2,0 cm. A friss hajtásoknak van egy lédús zöld színű, de a hideg érlelése, barnás árnyalatok.

Nagy szórólapok, terjeszteni, hullámokkal, tojásdad alakú, hegyes tippeket, beleértve a legfeljebb 5 db lédús zöld árnyalatú, serdülő gyengén, a jarbrins. Gyakran vöröses árnyalatokat kap. A legnagyobb szórólapok 13 cm hosszúak és 8,6 cm szélességűek. Gyakran előfordul, hogy a sárgás árnyalatok levelei alakulnak ki – az átalakulás jellemzően “törzs”, és gyümölcsöző növények számára.

A kultúra növekedése az első évben – akár 1 m. Gyökérfejlesztés intenzív, vastag, az elágazó gyökerek túllépése. Tüskék kicsi, lila árnyalat, elrontás. Legfeljebb 30 cm hosszú, 20-40 db gyakorisággal. 1 mongo cm. Egyetlen növekedés elérése után a tüske sűrűsége körülbelül 5 db. 1 cm hosszúságú. Oldalsó kissé hosszúkás méretű, rugalmas, erős, elég elágazó, zöldes, tüskék nélkül, gyakran megszerzi anthocian.

Az érés időzítése

A gyümölcsözeg érlésének időpontja június végéig vagy július elejére. Gyümölcsgyűjtés – legfeljebb három hét.

Régiók növekvő

A hatékony termesztés fő régiói: USA, Fehéroroszország és Ukrajna területei, Anglia és Közép-Oroszország. A kultúra ajánlott a gazdaságokban és az ipari mérlegekben való növekedéshez. Az üzem törlésre kerül a gépesített tisztítási módszerekkel.

Hozam

A magas típus termesztésének és termelékenységének lehetősége. Az átlag 4-7 kg az egységből, a termékenység ágazatában a menekülés méretének 70% -a (illetékes agrofon esetében és kedvező állapotban, akár 8 kg-ig.

Bogyók és ízük

A gyümölcsök szélesek, húsos, sima, enyhén kiterjesztettek, szív alakúak, az első betakarítások nagyok, maximum 8 g. Azonban két hét múlva az érett bogyók megjelenése óta súlya 5,6 g-ra csökken. Az átlagolt bogyó hossza – 3,3 cm, néha akár 5 cm, és szélesség – 2,4 cm. A gyümölcsök fényesek, kis fényűek és egy öblítés, néha könnyű fehérítő bevonattal. Kostyanki kicsi, homogén, határozottan kapcsolódik.

Kóstolási jellemzők Kapcsolódó – nem megfelelő édes. Természetes hiba, természetes frissesség érzésével. Bogyók rugalmas szerkezettel, nedves maggal és sűrű aromával.

A gyümölcsök univerzálisak, tökéletesen továbbra is fennállnak a fagyasztás, a szárítás és a munkadarab egyéb módszerei. Közülük csodálatos és illatos lekvárt készít (a gyümölcsök nem hegesztettek).

A termesztés jellemzői

A jelentős díjak megszerzéséhez a kultúra szisztematikus és átgondolt etetést igényel, a komplexum védelmi intézkedéseinek végrehajtása. A fajta látható a letétbe helyezett szerves. Itt nem árt, és őrölje meg a fröccsenést, és a sárga mustár magjaiból ültetett bokrok mulch.

A befogadó bokrok támogatása a kétsoros huzal-rácsokból származó eszközök. Annak érdekében, hogy a kultúra bőven elhanyagolta, a hajtások felső része csípő (90-100 cm-es növekedés elérése érdekében).

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A magas hozamú fajta megfelelő karbantartásához fontos, hogy helyesen válassza ki a hely helyzetét és a talaj minőségét. Teljesen nem alkalmas loamok, homokkövek és savas talajok. Malinniki kiszabadult a jól megvilágított, fedett területeken a hagyományos módon a kirakodásokra készített tervezetekből (a nedvesítés, a komposzt, trágya jelenléte) ősszel.

Ritkítás

A rugós körülmetélés magában foglalja a száraz, hibás gallyak megszüntetését és a 10-15 cm-es bokrokat alkotó hajtások vágása.

A vágásuk csökkenése 1 m magasságban történik. Minden gyümölcsöző ág megszünteti.

A nyár oldalán lévő folyamatok termelékeny oktatásához a bokrokat szegélyezni kell.

Öntözés és etetés

A fokozat rendkívül érzékeny az öntözésre. A nedvesség hiánya a gyümölcsök csiszolásának és cseréjének kialakulásához vezet.

Kiváló minőségű talajokon, illetékes előkészítéssel a jelenlegi kiegészítők hozzáadásával a kultúra nem igényel visszajelzést.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A kultúrát jó fagyállóság jellemzi. Mindazonáltal a szárak és a vesék néhány deformáció történnek. A STRIGS rugalmasságának biztosítási igénye. Az erős fagyokkal rendelkező területeken a Naught Növények mezőgazdasági.

Betegségek és kártevők

A különböző gyakori fertőzések (antracnose) és kártevők számára a növény folyamatosan viselkedik. Ez az érintett: a málna hibája és a törpvírozó vírus (RBDV), amelyhez rendkívül sebezhető. A pollenen terjed. A gyökérrák is legyőzi a növényt. A megelőzést magas agrofon, rendszeres öntözés és normál palánták leszállása alapján végzik. A hidratált és hideg időjárással a bogyók szürke rothadt baktériumokkal fertőzöttek. Gyakran feltűnő bokrok és szárak.

Reprodukció

A fokozat vegetatív módon tenyésztődik:

 • root folyamatok;

 • Bokrok osztása;

 • gyökér dugványok.

Az első lehetőség a legegyszerűbb és legnépszerűbb. A PROMMOMASCSTABYS esetében különleges méh agrotechnológiát használnak. A vetőmag módszer csak a kiválasztási esetre vonatkozik. A kötél reprodukciót hamarosan tekintik. Sok miniatűr növény morogni a bokrok körül, eltávolítják a gyökerekből és az őszi új helyeken.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: