Malina Lychka

  • Szerzői: Lengyelország
  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Élénkvörös
  • Íz: édes édes
  • Érlelési idő: Korai
  • Súly bogyó, g: 6-8
  • Hozam: 3-5 kg ​​bokorral, akár 20 t / ha
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Átlagon felüli
  • Célja: Univerzális
  • Gyümölcstermelés időszak: Június-július és fagyok

Lásd az összes jellemzőt

Lengyel Lychka lengyel fajta Lyashka is ismert. A tenyésztők univerzális kultúrát hoztak, amelyek gyümölcsei széles körben elterjedtek. Finom és hasznos snack vagy desszert összetevővé válhatnak.

A fajták leírása

A félkapocs eléri a 2,5 m-es magasságot, emlékeztető bogyós fákat. Lőni egyenesen, erőteljes, de ugyanakkor rugalmas. A közepes fokozatú növény számos és kis tüskével van borítva. A leveleket a széleken teszik közzé, ovális alakúak és fogak vannak. Színe őket telített zöld. Ha a cserjék nem vágnak, a növény teteje véget ér egy szárral, hajlított saját súlya alatt. Virágzás közben egy cserjék, kis fehér virágok jelennek meg, amelyeket az ecsetben gyűjtenek.

Az érés időzítése

Malina Lychka – javítási fokozat, így a gyümölcsök többször szezonban többször. Az első bogyókat korán tartják. A gyümölcsözési időszak június-júliusra esik (a pontos időpont az éghajlat jellemzőitől függ), és továbbra is az első fagyok.

Hozam

A kerti kultúra hozama magas. Az állandó ellátás egyik növényről 3-5 kg ​​gyümölcsből állnak elő 3 és 5 kilogramm között. A kereskedelmi termesztéssel a termés térfogata 20 tonna ültetvényt ér el. Az érett málna magas szállítással rendelkezik.

Bogyók és ízük

Színezés színe: élénkvörös és málna. Az űrlap egy ovális vagy hosszúkás háromszög. A tömegben a gyümölcsök 6-8 gramm, 3-5 cm hosszúságúak, de vannak olyan esetekben is, amelyek hitelesek. Méretek a bogyókban. Viasz raid borított szárak.

Az érett gyümölcs íze édes, kellemes tónusos jegyzetekkel. Hús lédús és mérsékelten sűrű. Gyümölcsök alkalmasak feldolgozásra vagy fagyasztásra. A málna nagy sűrűsége miatt hosszú távú tárolással vagy szállítással alakul ki. Hűtőszekrény nélkül bogyók tárolása a napra.

A termesztés jellemzői

A tenyésztők szünetei Grade Lychka átlag felett fagyállóságot kapott. Ugyanakkor a málna negatívan reagál az aszályra. A javítási fokozatnak elegendő számú napfényre van szüksége, különben a bogyók savasak lesznek. A Malinnik elhelyezésénél ki kell számolni a megfelelő mennyiségű szabad helyet (a sorok között – 1,5 méter, cserjék – 0,5 méter). A málna is jó öntözésre és vágásra van szükség.

A lengyel fajta leszállása nem sok más a más málnák termesztésétől. A cserjék kényelmesen laza és nedves talajban érzik magukat, ami oxigént biztosít a növény gyökereihez. Nem lehet nedvesség. A nedvesség befolyásolja a málna egészségét és felforrást. Lychka különösen a talaj kémiai összetétele. A gyümölcskultúra nagy mennyiségű tápanyagot igényel. Ezért a cserjék táplálják. Gyakran nitrogéntartalmú kompozíciókat használnak.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A jövő malinikának telekének meglehetősen tágas és naposnak kell lennie. További előny a tervezetek és a hideg szélek területének védelme. A leszállás a tavaszi idő alatt előre kell előkészíteni és telepíteni a készletet. A kertészek ajánlott a csemeték kettős sorok, az észak felé irányuló irányba.

A palánták leszállásakor a lyukakat 40x40x40 centiméterrel mérjük. Hogy a növény ne kudarcot ne, van egy kis holmik a napon, amelyhez egy fiatal cserje telepítve van. Gyökerek finoman elterjedtek. A növekedési pontot 3-4 centiméterrel kell elhelyezni a talajszint felett. A leszállás végén a föld gondosan veszi magát, és a növények bőségesek. A növények körül a földek a túlterhelt trágya, fűrészpor vagy szalma segítségével vannak felszerelve. A mulcs segít fenntartani a kívánt nedvességszintet, nem ad növények szenvednek súlyos hő vagy szárazság. Ez egy további táplálkozás, amely fokozatosan a Földet hasznos nyomkövető elemekkel táplálja.

Ritkítás

Az első alkalommal, amikor a növényeket őszi leszállással vágják. Az ágak a talaj szintjén lerövidülnek. Tehát a gyökerek könnyen megvalósulhatnak, és a zöld teteje nem csodálkozik a gombás fertőzések.

Az első évben a gyengített hajtásokat május elején eltávolítják. Így a telken lévő növények száma korlátozott (10-12 szára négyzetméterenként). A következő alkalommal a munkálat a betakarítás után történik, augusztus elején. Azok a hajtások, amelyeket teljesen megtisztítottak, csak egy évig hagyott fiatal ágakat hagyva. Zöld hajtások is vékonyak, és 15-20 centiméterben tartják az intervallumot.

A második évben a növények gyorsabbak lesznek a téli hibernálásból, hajtanak, és lerövidítik a csúcsokat 10-15 centiméterre. Az eljárás után meg kell kötni a lövést a huzalhoz az alvóhoz. Ágak, amelyek már replikálták, törölni július végén vagy augusztus elején. A gyökér alatt levágott lőfegyverek.

Öntözés és etetés

A Malinnik öntözésével meg kell adnia a nedvesség mennyiségét. A hőmérséklet-frekvenciát erősen befolyásolja a hőmérséklet. A felesleges nedvesség megsemmisül a növényre, és a hiány a gyümölcs minőségének romlásához vezet. Rendszeres csapadékmennyiséggel az ültetvény nem önt. A növény különösen a virágzás után és a bogyók töltése során igényel nedvességet. Javasoljuk, hogy mérsékelt öntözést végezzen. A nagy hatékonyság a csepegtető öntözési rendszert mutatja.

Az öntözést gyakran szűréssel kombinálják. A nitrogént tartalmazó szerves és szervetlen vegyületek korai rugót használnak, amikor meg kell nőni egy buja zöld tömeget. 10 liter vízben oldott 2 evőkanál karbamidot. Malina is szükség van ásványi műtrágyákra. A kész kompozíciók helyett a talaj fa hamuját megszórjuk. A gyökérzónában szétszórva van, és a talaj felső rétege egy kicsit laza.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A fagyos klímával rendelkező régiókban a Lychka fokozat könnyen elhaladt a nagy fagyállóság miatt. A cserjék akár 30 fokot is szállítanak nulla alá, de további intézkedések választhatóak, mint a profilaxis. Hajtások kötődnek a gerendákhoz, és a földre nyomják. A vastag hófedezet alatt a növény a jövő évig folytatódik.

Betegségek és kártevők

A lengyel fajta ritkán szenved a hagyományos betegségek és a kártevői támadások. Az erős veleszületett immunitás nem ad növények szenvednek a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. Hogy a malinik ne sérüljön meg, elegendő szabad hely legyen a növények között. Fontos továbbá vágni a növényeket, és tisztítsa meg őket a gyenge és törött hajtásoktól.

Reprodukció

Lychah minőségű cserjék nagyszámú gyökér utódot alkotnak. Segítségük segítségével gyorsan növekszik a fiatal és egészséges cserjék. Tehát a cserjék teljesen kialakultak, meg kell szabadulni a túlzott kövekből, amíg meg nem haladja a 15-25 centiméter jelét.

Néhány Daches a zöld dugványokat gyökerezik, vagy megszorozza az ültetvényt a bokor megosztásával. Az ilyen módszereket ritkán használják, de még mindig joga van. Ezeket a reprodukciós lehetőségeket az ültetési anyagok hiánya választja ki. A kész palánták különleges óvodákban vásárolhatók, ahol a cserjéket eladják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: