Malina peresvet

 • Bogyó szín: Sötét Malinovaya
 • Íz: Édes a savanyúsággal
 • Érlelési idő: Közepes teljesítmény
 • Súly bogyó, g: 3-4,2
 • Hozam: Akár 5 kg bokor, 4.4 t / ha
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
 • Kóstoló értékelés: 4,7
 • Célja: Univerzális
 • Hozam mértéke: Magas
 • Megjelentek: Solzhot X Metropolitan

Lásd az összes jellemzőt

Malina peresvet az országunkban edzett. Meglehetősen későn érlelődik a málna. A peresvet nagyra értékelik a kertészek között finom, lédús gyümölcsök. A málna szerény a távozás és a rezisztens is tolerálja még súlyos fagyokat.

A fajták eltávolításának története

Kazakov professzor Ivan Vasilyevich elfogadta a személyes részvételt egy új fajta eltávolításában. Az első kísérleteket Bryanskban tartották. Reboot fajta szülők – Metropolitan és Solj. A peresvét hivatalos visszaigazolása, amikor a növényeket az állami nyilvántartásba vették.

A fajták leírása

Málna málna peresvet kompakt, függőleges helyzetben. A hajtások barna színűek, átlagosan nőnek. A tüskék kicsiek, szilárdak, a rózsaszín árnyalat alapja. Az ágak hiányoznak viasz, vörösek. Erőteljes lapok erőteljes, enyhén ráncos, csavart a csőbe.

Az érés időzítése

A Malina Peresvet egy nagyszabású fajtájára utal, és meglehetősen későn érkezik. Ez július vége, augusztus eleje.

Régiók növekvő

Jelenleg a málna leggyakrabban nőtt a Volga régióban és a Közép-Nebaron körzetében. Ezek a legnépszerűbb területek, ahol Peresvet megkapta a kezdetét, és most értékelik. Mivel Malina nem szerelmes az éghajlati viszonyokhoz, szinte az egész országban elterjedt.

Hozam

Sokat függ a növekvő régiótól. Ha ez az Oroszország déli része, akkor a termés június közepén érlelődik, ha a málna a hűvösebb régiókban nő – augusztus elején. Általánosságban a kertben, mintegy 25 kg málnát gyűjthetsz össze – akár 5 kg-ig bokor. Malina maga lóg az ágakra.

Bogyók és ízük

A fajta bogyóit átlépi a savanyú ízét, egy magzat hozzávetőleges tömegét – 3-4,2 gramm, málna szinte nem szaga. A bogyóknak hosszabb formája van, minimális sertéshús. A színváltozások érlelésekor Matt Cherry Blossom lesz. A gyümölcsök bónuszai folyamatosan lezárultak, lehetővé teszi a bogyókat, hogy ne üsse össze.

A termesztés jellemzői

A málna emelésének növelése érdekében a különleges taktikát alkalmazzák. Például a módszert használó módszerrel. Így a kultúra sok napfényt és friss levegőt kap, amely elősegíti a szellőztetést. A málna fokozatosan magas, így a design 1,5 méteres magasságban van kialakítva.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A málna bokrok talajába való leszálláshoz a leginkább megvilágított területeket választotta ki. A palántákat elsősorban májusban ültetik, a kultúra gondosan meg kell figyelnie.

A talajt a tervezés előtt kell elkészíteni. A csomagok ásnak, az alsó részét egy kis trágya, majd hamu és kálium borítják. Ha Rasina úgy döntött, hogy egy sorba esik, akkor 150 cm-es távolságra van szükség a bokrok között.

A málna fajtát jellemzi az a tény, hogy el lehet kezdeni elterjedt az egész telek, indít gyökerek. A legjobb, ha megakadályozza, a különleges rétegek ugrása a föld alatt. Ön a határon a testtartás a növényi sorrel. A peresvet nem tolerálja a túl oxidált talajt, a Sorrel oxidálja, és Malina más helyeken megszűnik.

Ritkítás

Ha a leszállás átkerül szeptemberre, győződjön meg róla, hogy vágja le a szárakat. A peresvétnek 30-36 cm magasságban kell lennie. Általában távolítsa el a régi szárított leveleket. Hagyja a bokrok erős ágakat 8 darab mennyiségben.

Öntözés és etetés

A növény nem tolerálja a magas páratartalmat, így szükség van rá. Különös figyelmet kell fordítanunk a gyümölcsökre a gyümölcsök során, betakarítás után.

Peresvet – kultúra Szerezd meg a szokásos ásványi műtrágyák számára. A kultúra további tápanyagok nélkül nyugodtan, de szükség van a minimális etetésre. Fontos, hogy Malina jó bogyókat hozzon létre, és normálisan emelkedett. Érdemes megjegyezni, hogy az élet első évében a peresvét nem igényel etetést. Csak három évvel később megtermékenyítik a nitrogénoldattal. Mielőtt virágzik a termékenyítő káliumot és a foszfor végét.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Malina peresvet tökéletesen átadja a hidegt. De érdemes megjegyezni, hogy ha nincs hó, további védelemre van szüksége. Ha kevés hó van, a bokrok elkezdenek hajlítani a földre, ami lehet, hogy nem lehet rossz a termékenységén. A vásárlási anyagok filmként szolgálhatnak, fűrészporként.

Betegségek és kártevők

A peresvet érzékeny a gombás betegségekre. A leveleken szürke foltok jelennek meg a vöröses színű határon. Kell kezelni a leveleket egy különleges eszközzel “Nitrafen”. Segít, hogy megszabaduljon a gomba szinte azonnal.

A peresvet rosszindulatú rovaroknak van kitéve:

 • webes kullancs;

 • levéltetvek;

 • gallitz;

 • Weevil és Stem Fly.

Reprodukció

Ez a fajta évente nagy számú hajtást hoz. Van egy elágazó gyökérrendszer, így többféleképpen is megszorozható:

 • a bokor szülők osztása;

 • gyökér “gyerekek”;

 • Cherencia.

Értékelések áttekintése

Garderek dicsérik a változatos peresvet. Egyedülálló íze van. A fajta nem igényel túlzott gondot, csak minimális műtrágyákra van szüksége. A kamerát és az elakadást gyakran forraljuk a málnaból, és a friss formában jelentős távolságra szállítják az ízveszteség nélkül.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása