Mikado fekete paradicsom

  • Megjelentek: Hengerelt mikado x ismeretlen paradicsom
  • Szinonimák nevek: Mikado Black, Mikado Chernyi
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 100-105
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, zárt talajra, üvegházakért
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: legfeljebb 200

Lásd az összes jellemzőt

Minden évben a tavasz kezdete, a nyári házak a kerti bajokkal járnak. Fontos szakasz a megfelelő növényi fajták megválasztása, amelyek képesek ellenállni az időjárási szeszélyeknek és betegségeknek. Különös figyelmet érdemel a paradicsom Mikado Black, amely már sokáig népszerű a fogyasztók körében, mert megkülönbözteti egy szokatlan szín és ízletes íz.

A fajták leírása

Edménygyűjtő típus, Strabr, magas, magas magasságban 200 cm. Annak ellenére, hogy a bokrok meglehetősen erősek és kompakt, fel kell kötni és formálni több száron. Tartós és vastag megtakarítása. A levelek hasonlítanak a burgonya, hatalmas, széles, szilárd vagy félcsendes, sötétzöld színűek.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A fajták a fajta nagy, az egyik tömege eléri a 250-320 g-ot. Az űrlap, ahol síkmagos, kis bordák lehetnek a gyümölcs közelében. Az érett paradicsom színe szokatlan – Burgundy rózsaszíntől Burgundy barna, a gyümölcs színe barna-zöld. A hús sűrű és lédús, sötétvörös árnyalatú.

Kóstolási jellemzők

A Mikado Black kiváló saláta paradicsomnak számít. A gyümölcs íze édes, kellemes savanyúság, szokatlan gyümölcs utáníz. Az érett paradicsom húsa nagyon illatos, szelíd, szahara, húsos és lédús. A főzéshez való találkozás kiterjedt. A legjobb, ha friss, de újrahasznosíthatja a lé, paradicsompasztát vagy ketchupot.

Érés és gyümölcsözés

Ez korai fajta. Az első baktériumoktól a technikai érettségig 100-105 napig tart. A betakarítási időszak július és szeptember között húzódik.

Hozam

Változatos mutatók a fajta közepén. Az illetékes ellátás tekintetében egy négyzetméterről 14-17 kg gyümölcsöt kapunk. Egy kefére 5-7 darab paradicsom van kialakítva. Az összeszerelt termés rosszul (2-5 nap) rejlik, ezért ipari léptékben, Mikado Black nem termesztik, hiszen a paradicsom szállítása során elveszíti a turnét.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magok 90 napot csíráznak a talajba való leszállás előtt. Az esemény optimális ideje – február vége – az első számok március. A hideg régiók esetében április elején megengedhető.

Ha nincs bizalom, hogy a gyártó korábban nem állította elő a magokat, vagy a kezekből szerezte meg, akkor a termésbe való belépés előtt az ültetési anyagot el kell távolítani és kezelni a gyógyszerrel a növekedés ösztönzésére.

A táplálkozási talajban a lyukak 1,5 cm mélységűek, a magok mélyedése és a föld gondosan elaludt, kissé tömörített. A palánták külön tőzegcsomagot, konténereket vagy üvegházhatást használhatnak.

Annak érdekében, hogy a magok együttesen szükség esetén egy bizonyos hőmérsékletre van szükség – + 23-25 ​​fok. Öntözés mérsékelt, de nem bőséges. A baktériumok megjelenését követően minden nap friss levegőben kell maradniuk, először 5-10 percig, több órára nőnek.

Miután megjelenik a teljes 2-3 levelek palántáiban, merül. Az állandó helyen a palánták május közepén – június elején haladnak át, amint a virágos tassel elkezd alakulni.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Mikado fekete paradicsom

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Mikado fekete paradicsom

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Mikado fekete paradicsom

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a növény nagy, a bokrok közötti távolság 60 x 50 cm. Egy négyzetméteren nincs több, mint 4 darab. Így a növények nem zavarják egymást a növekedés során, a legfontosabb dolog az, hogy elkerülje a túlzott testet. Ehhez a kialakulást elvégzik.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom Mikado Black előnyben részesíti a termékeny, gyengén savas és dobos talajokat. A legjobb elődök a hagymák és a sárgarépa. Kategorikusan lehetetlen tenyészetet ültetni burgonya, káposzta, bors és padlizsán után. Mivel közös kórokozókkal és kártevőkkel rendelkeznek.

Az estén vagy a felhős időjárás során. Egy sekély gödör van, ahol a seedlock pontosan elhelyezett, a gyökerek megszórva vannak, és bőségesen lesznek. A kultúra elősegítése Az adaptáció időtartama és a gyökerezés folyamatának felgyorsítása, a palánták több hétig egy filmmel boríthatók.

Az alkalmazkodási idő alatt a palánták mérsékelt öntözést igényelnek, mint a talajszárítás. Az öntözés után bőséges, nem kevesebb, mint háromszor hetente. Az alacsonyabb nedvességveszteségre alkalmazzák a mulcsot. A MIKADO fekete a jó fejlesztéshez további táplálkozást igényel ásványi és szerves trágyák formájában, amelyek 2 hét alatt 1 időt hoznak.

A magas növénynek kötelezővé kell tennie a támogatást, a legjobbakat a Taly. Ha figyelmen kívül hagyja ezt az eljárást, akkor a szárak elkezdenek lépni a földre, és ez rothadt gyümölcsökhez vezethet.

Mikado fekete paradicsom

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Mikado fekete paradicsomÉlesztőMikado fekete paradicsomBórsavMikado fekete paradicsomJódMikado fekete paradicsomHamuMikado fekete paradicsomKalcium-selitraMikado fekete paradicsombukkinsavMikado fekete paradicsomTejszérumMikado fekete paradicsomHidrogén-peroxidMikado fekete paradicsomCsirke alomMikado fekete paradicsomSzódaMikado fekete paradicsomCsalánMikado fekete paradicsomMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta jó ellenáll a legtöbb fertőző betegség és kártevők számára. Az üzemnek azonban alacsony ellenállása a barna foltnak, és gyakran érinti a fehéret. Különleges készítményeket alkalmaznak azok leküzdésére, amelyeket a paradicsom kezelése előtt kezelünk.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Mikado fekete paradicsom

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Mikado fekete paradicsom

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Mikado fekete paradicsomPhytofluoroMikado fekete paradicsomPuffadt harmatMikado fekete paradicsomCsúcsMikado fekete paradicsomClapporiosMikado fekete paradicsomSzürke gnilMikado fekete paradicsomDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása