Mikor és hogyan kell átültetni a szőlőt?

Édes bogyók, gyönyörű kilátások és relatív ellátás az ellátáshoz – olyan tulajdonságok, amelyek a szőlővédőket a sok kertész termesztéséhez fogadják. A fajták bősége lehetővé teszi, hogy tökéletesen alkalmas ízekkel és egyéb jellemzőkkel rendelkező növény válasszon. A betakarítás azonban igazolja a kertész elvárásait, meg kell felelnie a kultúra ültetésére és gondozására vonatkozó bizonyos követelményeknek. Ez a cikk a szőlő transzplantációról szól – az eljárás alapvető szabályairól, a különböző árnyalatokról és a kis trükkökről, amelynek köszönhetően bárki, legyen ez egy Gorld-Like-szerető vagy egy tapasztalattal rendelkező kertészet, képes lesz gazdag és édes aratás.

Időzítés

A szőlőt az év bármikor átültethetjük, de a legjobb időszak a tavasz kezdete, amikor még nem kezdődött el, vagy az őszi vége (a fagyok leesett levelek után), amikor A növény már elaludt.

így, A tavaszi szőlő az április 20-án újratelepítve – május első napjaiban. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a növény még nem ébredt a téli hibernáció nincsenek vesék és a levelek rajta, valamint az a tény, hogy a talaj már elég meleg.

A legmegfelelőbb meleg hónap a szőlő transzplantációhoz – augusztus és szeptember.

Hely kiválasztása

A növényi szőlő új helye jobb választani a napsütötte, védve az erős szélektől. kívül, A helyes szomszédságot más kirakodásokkal kell megfigyelni, hogy a növények ne tegyék meg egymást. Érdemes emlékezni arra is, hogy a szőlő egy évelő növény, így jobb, ha olyan helyet választanak ki, ahol a bokor sokáig növekszik (újra átültetés nélkül).

A tapasztalt kertészek nem tanácsot adnak a növényi növényre, ahol kevesebb, mint két évvel ezelőtt, egy másik szőlőbokor. Ha nincs lehetőség egy lyuk ásására máshol, akkor a földet frissíteni kell a régi, és maga a gödör középpontjába, tegyen egy fiatal palántát egy tranzit módszerrel.

Tekintsük a növény életkorát

Az 1-3 éves fiatal palánták ideálisak az átültetésre. A szakemberek nem javasolják, hogy 6 év alatti felnőtt bokrok átültetése, t. Nak nek. Erősen kifejlesztett haladás miatt nagy valószínűség van arra, hogy a növény nem vigyázzon egy új helyen. Abban az esetben, ha a kertész kell transzplantáció ilyen szőlő, szükséges, hogy csökkentsék egy részét a növény gyökereit, és hagyja a legfiatalabb, ami után kissé elegyével kezeljük agyag és mangalls.

Transzplantációs folyamat

A szőlőbokor új helyre történő lefordításához előzetesen fel kell festeni egy sugara fél méterre.

A felnőtt bokrok, amelyek több mint 5-7 évesek, óvatosan szabadnak kell lenniük a földtől. Ezt követően frissíteni kell a gyökerek részeit – Távolítsa el a régi, így az erős gyökerei két – három év. Ezután a gyökereket úgy tápláljuk be az agyag és a mangán-oldatot (ha ez nem történik meg előre, akkor ebben a szakaszban szükséges vágás extra szárak, így 2 ujjak 1-2 éves szőlő egyes). A Toppers elveszítését 2-3 szemmel kell vágni, és vágja a viaszos vagy kerti kivágás kezelését. Ezt követően, a szőlő bokor vonszolni az előkészített gödörbe (ezt lehet tenni a lemez vagy zsákvászon), amelyben a vödör vizet öntünk (a tavaszi szezonban meg kell meleg), és az alján, amely Kisa agyag Hozzáadva, és fent – termékeny talaj kavicsmal és homokkal.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a komposzt csak hamu, valamint csontok és unalmas Mezuge formájában lehet hozzáadni.

A szőlőbokor megváltoztatása, amikor a szőlőbokor jobb, a földön a gyökerek közelében, néhány árpa magot kell hozzáadni. Ha a vashiányt a talajban megfigyelik, akkor a növényre szükség van a jövőben, hogy segítsen a vastartalmú adagolóknak. A bokor maga kell tenni a lyukba szögben együtt az ujjak, irányítja a gyökerek lefelé, majd – miután elaludt a Mamas a föld és eltávolítását éves szőlő feletti szinten a gödör – öntsünk. Az öntözés elvégzéséhez kényelmesebb volt, a gödör szélén, hogy be kell állítania egy csövet.

Télen és tavasszal, a bokor, általában spunbond borítja, és őszi – levegő-száraz bevonattal. A növényt nem csak akkor lehet átültetni, ha alszik, de további gondoskodást igényel neki. A bokor visszaállítása után az átültetés után a lehető leghamarabb, az első évben meg kell távolítani az összes virágzatot, és a következő – csak 1/3.

A fiatal szőlőbokor (1 és 3 év) átültetésének egyik módja átrakodás – Ezzel a módszerrel a növényi transzplantáció a földön a gyökerek széles és mély lyukká. Néhány nappal az ilyen művelet előtt a gyökerek nem lerövidülnek, és maga a növény maga nem víz.

A régi bokrok esetében 10-20 évig terjedő transzplantációra van szükség, a Catavlak nevű módszert kell használni, amely a vegetatív reprodukció módszere. A katavlak a tavaszi szezon elején történik. A szőlőbokor közelében kell ásni egy lyukat, majd engedje el a gyökérrendszert oly módon, hogy a sarok gyökerei láthatóak legyenek. Ezt követően a szőlő az ásott árokban helyezkedik el, és a fiatal hajtások elhagyják a felszínen. Az ilyen cselekmények eredményeként Kostik mind a régi, mind az új helyen nőtt. Meg kell jegyezni, hogy a módszer átültetése után a gyümölcsözés az első évben kezdődik. A katasztikus előnyei a felnőtt növény átültetésének lehetőségének tulajdoníthatók abban az esetben, ha kaotikusnak, valamint minden egyes szőlőnek a szükséges napfényt biztosítva.

A szőlőbokor által a transzplantáció során kapott stresszt, valamint felgyorsítja a gyökérrendszer helyreállításának folyamatát, szükség van az öntözés helyreállítására, t. E. Szabaduljon a vizet pontosan a növény sarka gyökereire. Ezt végezhetjük azáltal hogy a vízelvezető réteg a finom törmelék belül a leszállás gödör és elhelyezés ez szögben a műanyag vagy azbeszt cső, a felső része kell emelkednie felszíne fölé a gödör per 100-150 mm. Az ilyen rendszernek köszönhetően közvetlenül a gyökér öntözést kell végrehajtani a gyökérrendszer gyökerezésének minimális kockázatával. Ez viszont a Frukciós mutató növekedéséhez és az érett bogyók méretének növekedéséhez vezet.

A szőlőbokrok átültetése után kéthetente egyszeri frekvenciával kell öntözni őket, növelve az öntözés közötti intervallumokat. Az ilyen diagram az időjárási viszonyok függvényében állítható be. Trágyázza átültetett bokrok a nyáron mindössze 2-3 alkalommal három hónap alatt. Ezenkívül a gyökerek közelében lévő légáramlás biztosítása érdekében időről időre kell lazítani a talajt.

A fenti szabályok betartása a növények átutalásai, a tér kiválasztása, valamint a megfelelő módszerek, valamint a megfelelő módszerek, amelyek a szőlőbokrok hozamának magas kvantitatív és minőségi mutatóit károsítják számukra, valamint olyan növények, amelyek a ugyanaz a hely a szomszédban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: