Mint a szőlő penész kezelésére?

Penész – gyakori betegség, amely gyakran megtalálható a szőlőültetvényekben. Arról, hogy úgy néz ki, és hogyan kell kezelni, mondja el a cikkben.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

A betegség leírása

A Mildu az egyik gombás betegség, amely gyakran megfigyelhető a legtöbb szőlőfajtából. Ezt a betegséget hamis gyötrelem, penész vagy rozsda is nevezik. Ennek a betegségnek a kórokozója a plasdsmopar Vicedol gombusa. Először felfedezték Észak-Amerikában, mi történt a XIX. Században. A század végén a betegség az európai területeken jelent meg. A 20. századig, ez a fertőzés megsemmisítheti a szőlő nagy részét, amely mindaddig folytatódott, amíg a vegyi anyagokat nem találták meg, miután a kertészek képesek voltak magukkal foglalkozni a vírussal.

Mint a szőlő penész kezelésére?

A mildynek számos fejlődési szakasza van, és minden szakasz saját jellemzői vannak. Első fázis – micélium. Ez az első, ebben az időben a gombák terjednek. A gyümölcskocsik növekednek a nagy nedvességtartalom miatt, amely után felrobbantak, és a szél elterjedt nekik. A második szakaszot hívják Kemence. Ebben az időszakban a fungus vitái földre esnek, és ott rendezték, hogy fokozatosan fejlődjenek. Ez a fázis gyorsan gyorsan halad, leggyakrabban véget ér, amíg a szőlő nem gyümölcsök, és gyümölcsei. Ezután megy szúrós színpad. Nem veszi észre, hogy nehéz lesz. A gombás fertőzés fejlesztésének ebben a fázisában a lombozat, amelyet a vírus csodálkozott, észrevehető út és sárgás foltok borított. Ugyanazok ugyanazok a lapokon kezdődnek, hogy olyan gyümölcs-testületeket alkotják, amelyekben a viták helyezkednek el, ami júliusban vagy augusztusban valahol történik. A nyár végén az egészséges palántákra tolódnak.

Mildu szinte az összes növényt feltűnő, megkerülve csak a gyökérrendszert. Ez egy káros és élő fertőzés, amelynek patogénje könnyen átadhatja mind a magas hőmérsékletet, mind a fagyot. Gyakran a téli télen marad, vagy a bukott lombozatban, ahol télen tölt. Élete 2-5 év.

Egy szezonban körülbelül 20 generációs vitát is adhat, amely akár 100 kilométeres távolságra is átvihető.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

A vereség okai és jelei

Először is beszélünk a szőlő léziójának okairól, mint egy ilyen gombás betegség, mint penész. A fő ok a leggyakrabban helytelenül szervezett szőlőültetvény. Tehát a betegség előfordulhat olyan esetekben, amikor a szőlőültetvény helyét helytelenül választják, és túl árnyékoltak. Egy másik ok egy csomó leszállás, amely megakadályozza a normál légáramlást. A szőlőbokrok közötti normál távolság hiánya túlzott leszálló sűrűséghez és egy felújítási hiányhoz vezet, amely később a gombás betegségek kialakulását vonja maga után.

A betegség oka is lehet Helytelenül kiválasztott szőlőfajta, amely nem rendelkezik erős immunitással, és nagyon érzékeny az ilyen betegségre. Ez magában foglalhatja a gyenge ültetési anyag használatát is, ami valószínűleg nem képes ellenállni a gomba ellen. A rendszeres és magas színvonalú ellátás hiánya is magában foglalhatja a gombás fertőzés megjelenését és terjesztését. A jó gondozás alatt a növény elvékonyodása, őszi vágás és egyéb tevékenységek a bokor kialakulásához, valamint a megelőző intézkedések betartása, megszabadulni a gyomnövények és a régi lombozat maradékai között. Ha mindez hiányzik, a betegség nem fog sok időt várni.

Etetés – Ez a másik oka a szőlőültetvény vereségének. És itt nemcsak a hasznos nyomkövető elemek hiánya, hanem a feleslegük is. Például a Mildu megjelenésének oka túl nagy mennyiségű nitrogént lehet a talajban, valamint a kálium és egyéb szükséges növények hiánya. A betegség megjelenésének és további terjedésének hatása az időjárási körülményeket is biztosítja. A magas szintű páratartalom és a hő +8 és +30 fok között – olyan körülmények között van, hogy a gomba elkezd alakulni. A szárazság és a hőmérséklet +30 fok és a fentiek éppen ellenkezőleg, gátolja a gombás betegség terjedését.

Most beszéljünk a betegség károsodásának jeleiről. Az első dolog, amit figyelni kell A levelekre eső esik, amely vastagsága 1 milliméterrel rendelkezik. Általában a növény levélének teljes tányérja van, ami beteg. A betegség kialakulásában a sárga foltok a lombozaton alakulnak ki, majd a levelek egyszerűen kihasználják és leesnek. A bogyókon maguk is észreveszed a foltokat is. Először világos, majd cserélje ki a színt a sötétebbre. A bogyók íze is jelentősen romlik, az íz keserűvé válik. A bogyók száma is csökken. A termelés szintje ebben a betegségben 60% -kal vagy annál nagyobb mértékben csökkent.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Előkészületek

Előkészületek

A kémiai készítmények a leghatékonyabbak a különböző fertőző betegségek elleni küzdelemben, Használatuk a legjobb megoldás, különösen akkor, ha elindított esetekről beszélünk. A hatékonyság és a sebesség ellenére a vegyi anyagok jelentős hibákkal rendelkeznek. Elég mérgezőek, ezért a helytelen használat, a növény és a személy maga okozhat. Ezenkívül a betegség első feldolgozását a növény virágzás előtt kell elvégezni. A gyümölcslé szőlőjének és intenzív növekedésének sorozata alatt a növény fungicidekkel történő permetezését nem lehet.

Tehát a szőlő feldolgozásához a Mildu és annak kezelése ellen, a leggyakrabban használják az ilyen eszközöket “Phytosporin”, “Hom”, “Baikal”, “Consente”, “Topaz”, “nyereség arany”. A kábítószerekkel való permetezés szigorúan az utasításoknak megfelelően szükséges, figyelemmel kísérve az adagolásukat. Ugyanakkor meg kell felelnie a biztonsági technikának, és használja a védelmi eszközöket, beleértve a légzőkészüléket, a poharakat, a gumikesztyűt és a védőmaszkot.

A növény feldolgozása előnyösen széltelen és száraz időben van, míg a rés, mielőtt az öntözés, legalább egy óra – Tehát csökkenti az égési valószínűségét. A gyógyszerek használatának legjobb hatásának megtekintéséhez javasoljuk, hogy alternatívák legyenek.

Az ilyen típusú szőlőültetvény feldolgozása nem több, mint 5 alkalommal az egész szezonban.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Népi jogorvoslatok

A népi jogorvoslatok is nagyon népszerűek Dachnikov. Könnyen használhatóak, teljesen ártalmatlanok az emberekre és eléggé gazdaságosak, hogy személyesen otthon legyenek. Azonban érdemes megfontolni ezt az eseteket, Amikor a betegséget elindították, sürgősen kell használni a küzdelem leghatékonyabb intézkedéseit, a népi jogorvoslatok itt nem alkalmasak. Az üzemet ilyen megoldásokkal vagy megelőző célokra kezelhetjük, vagy a gomba-betegség kialakulása a fejlődés és az elosztás első szakaszaiban.

Most beszélünk a receptekről. Tehát az egyik megoldás használható Rendes szóda és mangán. A főzés módja egyszerű. 5-6 gramm mangánt, 60-70 g élelmiszer-szódát és 10 liter vizet igényel. Mindezeket jól kell keverni, majd a leszállást. Alkalmasak a betegség elleni küzdelemre és Alacsony teherautó-alapú tinktúra. Szüksége lesz egy tartályra, amely félig szükséges, hogy kitöltse a fő komponenst, és a fennmaradó helyet vízzel töltse ki. Mindezeket fel kell főzni körülbelül fél óra, amely után szükség van egy napra. Ezután szükség van egy evőkanál mézet az oldathoz, keverje össze és törölje. Ezt követően felhasználható növényeken.

Egy másik hatékony eszköz a gombás betegség elleni küzdelemben – Ez egy fokhagymán alapuló tinktúra. 200 grammra van szüksége a fő komponensre, amelyet meg kell zúzni és önteni víz liter liter. Mindez kell egy napot, amely után 2 nagy sót hozzá kell adni a keverékbe, 50 gramm a legmenőbb szappan és 5 gramm mangán.

Az elegyet alaposan összekeverni kell, és annyi vizet adunk hozzá, hogy az oldat térfogata 10 liter.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Azt is megteheti Megoldás jód, élelmiszer szóda és mangán. Ehhez előkészítéséhez 5 evőkanál élelmiszer-szódát, 10 liter vizet, 20-30 csepp jódot igényel, attól függően, hogy a fertőzés károsodásának mértéke és 5-6 gramm mangán. Annak érdekében, hogy az üzemet kezeljük, egy védőfóliát alakították ki, további 50 ml folyékony szappant hozzá kell adni az oldathoz, majd jól kell keverni és feldolgozni.

Egy másik jó összetevő a megoldáshoz – Ez a fa hamu. Nemcsak a növények táplálására, hanem a különböző gombás betegségek és a rosszindulatú rovarok elleni küzdelemben is hatékony. A megoldáshoz 350 grammra van szüksége a fő komponenshez, amely forró vizet önteni kell, mindez jól keverhető, és néhány órát adhat a tinktúrához. A luxus folyadékhoz 70-80 milliliter szappant lehet csepegtetni. Ezután feldolgozható, kívánatos, vagy este, vagy reggel 30-40 napos intervallummal.

Ezenkívül sok dacsmás ajánlott a szőlő kapor közelében. Ez a növény nem csak figyelmeztetheti a gombás betegség megjelenését, hanem sok parazita rovarot is megijeszt a szaga használatával. A szőlőskertből 30-50 centiméter távolságra kell ültetni.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Agrotechniki fogadások

Az agrotechnikai technikák profilaktikusabbak. A szisztémás felhasználásuk csökkenti a betegség kockázatát és a betegség terjesztését minimálisra csökkenteni. Tehát elsősorban a növényeket azokra a területekre kell helyezni, amelyek jól megvilágítják a napot. Csaló szőlő szükséges, Hogy határozott távolság van a bokrok között, amely normál légáramlást biztosít.

Amikor a betegség megjelenik, azonnal fel kell szüntetni az elképedt leszállási helyeket. Szükséges továbbá a szőlőbokrok időben harisnya, vágása és szegmentálása. Ezenkívül a növény immunitásának növelése és a különböző betegségek stabilitásának növelése érdekében táplálékkal és mikroelemekkel kell ellátni, minden módon, hogy elkerüljék a hiányt vagy a feleslegüket.

Különös figyelmet kell fordítani a szűrőre magas foszforjal és káliummal.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Megelőző intézkedések

A megelőző intézkedéseknek való megfelelés segít a penész és más betegségek teljes körű védelmének biztosításában. Szóval, eredetileg szükség van a szőlőültetvény rendszeres ellenőrzésére egy betegség tüneteinek jelenlétére. Amikor észlelik, az érintett területek azonnal megszünteti és éget, és az egészséges részeket gondosan kell feldolgozni.

Miután az utolsó aratás gyűjtemény, meg kell megszabadulni az összes növényi maradványok, mivel a vírus maradhat rajtuk, ami idővel képes mozgatni az egészséges szakaszok szőlő. Mielőtt a téli leszállást a vas-erõvel kezelni kell a megelőzéshez. Nyáron, különösen forró időben +8 és +30 fok között, gondosan ellenőrizni kell az öntözőberendezéseket. Semmilyen esetben semmilyen esetben sem szabad felesleges víz, mivel a hő és a magas szintű páratartalom a legkedvezőbb feltételek a gombás betegségek kialakulásához. Ugyanakkor az öntözés során lehetetlen a vizet a szőlő lombozatból és hajtásokból, különben fennáll az égés égésének veszélye.

A szőlő leszálláshoz szükség van egészséges vetőmagverseny használatára. Azt is javasoljuk, hogy megvizsgálja a növény fokozatát, amelyek nagyon ellenállnak a különböző betegségeknek, beleértve a Mildu-t is. Nem lesz képes megvédeni a szőlőskert minden 100% -ra, de ha magas színvonalú ellátás és a megelőző intézkedések betartása jelentősen csökkenti a betegség valószínűségét.

Ezenkívül rendszeresen megszabadulni kell a gyomnövényeket és a rosszindulatú rovarokat rendszeresen, amelyek gyakran különböző betegségek szállítói.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Fenntartható fajták

Sajnos nincs olyan fajta szőlőfajták, amelyek száz százalékos ellenállást kapnának egy ilyen betegségnek, mint a penész. Vannak azonban azok, akik képesek ellenállni a betegségnek. Tehát a legmegfelelőbb olyan szőlőfajták “Vitis Riparia”, “Kleets Bulbas”, “December”, “íves”. Az ilyen fajták, amelyek ilyen fajtákkal rendelkeznek Bianca, Moldova, Victoria, “Augustine”, “Timur”, “Arkady”, “Talisman”, “Laura”, “Danko”, “Rusmol”, “Viorika”, “Muromets” és “Riesling Magaracha.

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Mint a szőlő penész kezelésére?

Arról, hogyan kell kezelni a Mildu-t a szőlőn, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása