Narancssárga paradicsom

  • Szerzői: Kozak B.ÉS., Samovol A.Ns., Gorobets B.N., Kosenko S.N.
  • A feltételezések éve: 2000
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 97-103
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: 35-40 (70-80)

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom egzotikus fajtái, valamint az allergiák számára, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy ne engedhessék meg a vörös paradicsomot, a narancssárga kultúra minden bizonnyal állandó vendég lesz egy kertben vagy egy filmes üvegházban.

Az eltávolítás története

Ez az egzotikus zöldség az orosz tenyésztőket (gorobets, samovol, kozak és kosenko) hozott több mint 20 évvel ezelőtt. Az Orosz Föderáció tenyésztési eredményeinek állami piacán a poléni kultúra 2000-ben jelent meg. Ugyanebben az évben a fajta használható volt. Ajánlott a paradicsom narancssárga termesztéséhez Oroszország minden éghajlati övezetében. A legtermékenyebb növény, amikor nyitott talajokban termesztik.

A fajták leírása

A narancssárga paradicsom a determináns típusú alacsony sebességű mosószerekre nő, elérve a 35-40 cm magasságot. Bizonyos esetekben a növény akár 70-80 cm-re nő. Ezt a mérsékelten kívánatos elolvasós dezdicicitással rendelkező fél-tudományos növény jellemzi, a remreatív központi szár, a root rendszer által kifejlesztett rugalmas ágak és az egyszerű típusú virágzat. Az első gyümölcskefe kialakulása 6-7 lapnál fordul elő, ahol 5-6 bogyós gyümölcsöt kötünk. Átlagosan akár 4-5 gyümölcskefe alakul ki egészséges paradicsom bokor.

A növény gondozása, nincs szükség bokor kialakítására. Megérinti a szárat és az ágakat a támogatáshoz, vagy nem attól függ, hogy hány bogyót terjesztenek a bokorra. Rendszeres átadást kell végezni, ha nem történik meg, akkor negatívan befolyásolhatja a gyümölcsök minőségét és a hozammutatókat.

Olvasson tovább  Paradicsom Michael Pollan

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom narancssárga kiemelkedik a különböző színű színes és hihetetlen ízből. A paradicsom középső mélyosztályokra utal. Paradicsom tömege 91-96 gramm. Érettségük állapotában paradicsom egyenletesen borítja a világos narancssárga. Életlen gyümölcsök festettek világos zöld színben egy folttal az alapon. A bogyó formája helyes – lapos mag, tökéletesen sima felületen. Közép-sűrűségű paradicsomhéj, amely a mechanikai sérüléstől (repedés). Ezenkívül a paradicsom szállítható, és hosszú ideig tárolható bizonyos feltételek mellett.

Érdemes megjegyezni, hogy narancssárga paradicsomot, külső mandarinkokat, szobahőmérsékleten le lehet ragadni. Van egyfajta univerzális, így friss formában, újrahasznosított és konzerv.

Kóstolási jellemzők

A narancs paradicsom kiváló ízléssel rendelkezik. Húsja húsos, mérsékelten sűrű, lédús, kis számú maggal. Az íze az édességet érinti, harmonikusan kiegészítve könnyű savanyúsággal és desszert aromával. Az üresség belsejében a bogyók nem figyelhetők meg, és a vizek nem érzik az ízlés. A paradicsom narancssárga előnye az összetételük, amelyben hasznos összetevők és béta-karotin jelen vannak, amelyek lehetővé teszik a zöldségeket, hogy az étrendi táplálkozásban alkalmazzák.

Érés és gyümölcsözés

A szülői kultúra koraira vonatkozik. A magvak teljes csírázásától a keféken lévő paradicsom érléséhez egy kicsit több mint 3 hónap (97-103 nap). A paradicsom érlelése együtt fordul elő, így az érett bogyók eltávolíthatók a bokrok teljes ecsettel. A paradicsom maximális száma július közepétől a nyár végéig tart.

Hozam

Vintage fajta jó. Az agrotechnikai ajánlásoknak az 1 m2-es szezonban történő összegyűjtése során 4,9-6,2 kg édes és illatos gyümölcsöket gyűjthet.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palánták vetőmagjait március végén jobb költeni (55-60 nappal a transzplantáció előtt). A vetőanyag előfertőzött és a serkentő növekedés által feldolgozott és feldolgozott. A palánták csírázásának felgyorsítása, elegendő ahhoz, hogy üvegházhatású hatást gyakoroljanak az üvegre vagy a cellofánra. A csíráknak 4-5 napon belül kell megjelenniük. Amikor 3-4 igazi levelek jelennek meg a bokrokon, külön tartályokkal vizsgálják őket.

Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod a kézi burgonyáról

A kertben lévő transzplantáció június első napjaiban történik, amikor a levegő és a föld jó devbit. Jobb, ha az időjárás tiszta és széltelen.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A komplex távozás mellett a növényeknek helyesen kell elhelyezniük a kertre. 1 m2-ben akár 5-6 bokrot is képes leszállni, amely biztosítja a könnyű és légpátyagok hozzáférését, valamint a kényelmes növényi ellátást. A leszállást a 40×40 cm-es rendszernek tekintik.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom termesztésének legjobbja a termékeny, laza, alacsony savtartalmú talaj, amelyet a nap elegendően megvilágít. Átfogó ellátás magában foglalja az öntözést, a műtrágyát, a szerszámot, a harisnyatartó bokrokat, a gőzölést, a betegségek megelőzését.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A növény sok paréni betegséghez való jó mentessége – Vertex rot, dohánymozaik vírus, fitoofer. A kártevők közül, akik a paradicsomra támadók, a leggyakoribb a leggyakrabban a Medvedka, egy szó, a fehérflink és a vezeték. A megelőző permetezés segít megvédeni a vírusokat és a rovarokat.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Olvasson tovább  Malina Pchehiba

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: