Paradicsom alma a hóban

 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 85-95
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: legfeljebb 50
 • Az érett gyümölcs színe: piros, foltok nélkül
 • Formában: lekerekített

Lásd az összes jellemzőt

Az alma a hóban számos paradicsom, amelyet a Dacnis nagyra értékelhető, arra törekszik, hogy az első betakarítást a lehető leghamarabb megkapja. Ezenkívül ezek a paradicsom kiváló ízlést és óvatosan nem igényelnek, még Szibériában is megterhelhető.

A fajták leírása

A determináns típusú bokor, alacsony, magasság eléri az 50 cm-t. Hűtőközeg Átlag, minden ecsettel 5-7 gyümölcsöt tartalmaz, összesen 10-12 bezárást alkotnak.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az érett gyümölcs vörös színű foltok nélkül a gyümölcsben, a paradicsom közepes, súlya – 50-70 g, a paradicsom kerekített paradicsom formájában.

Kóstolási jellemzők

Íze klasszikus, paradicsom, ez édes a könnyű savanyúsággal. A gyümölcs hús a sűrű, de lédús, így kiderül egy nagy paradicsomlé. A bőr vékony, így a paradicsom jól illeszkedik a fogyasztásra frissen, és konzerválva. A vékony szoknya ellenére a paradicsom sokáig tárolható, nem degradáló ízlési tulajdonságokkal.

Érés és gyümölcsözés

A hóban lévő paradicsom almát korai érő fajtákkal kezelik, az első gyümölcsöket 85-95 nappal a csírák megjelenése után tartják. Általában a betakarítás július-augusztusra esik.

Hozam

A fajta nagy hozamú. Egy bokorból akár 3 kg paradicsomot is eltávolíthat, azaz mintegy 35 gyümölcsöt.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetés márciusban történik. A következő komponensek keveréke alkalmas szubsztrátumként:

 • Kerti iker (2 rész);

 • homok (1 rész);

 • tőzeg (1);

 • Komposzt (1).

10 kg-os keletkező kompozícióval adjunk hozzá 25 g-os műtrágyát, amely foszforot és káliumot tartalmaz, és a fa hamu (1 csésze). A szubsztrátum fertőtlenítése, forró vízzel és mangánnal kezeljük, majd megszórjuk a “fittoosporint”. Ezután a magokat 1 cm-re csatlakoztatják, a kapacitást egy film borítja, és eltávolítja a sötét helyre. Engedélyezhető, hogy a tőzegtablettákban a palántákat növeljék.

A tartály tervezésekor a filmet el kell távolítani, ha megjelenik az első hajtások, és a tartályt a megvilágított helyre helyezik. A palánták gondozása öntözés és etetés (háromszor). A 2-3. Fázisban a levelek meg kell merülniük. Egy héttel a helyszíni transzplantáció előtt kezdődik a keményítő növények. Vegye ki őket az utcára, minden nap növeli az időt a friss levegőben. A házon való leszállás május végén – június elején keletkezik.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom alma a hóban

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom alma a hóban

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom alma a hóban

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A 40×70 cm-es séma szerinti növénykísérletek. A közelebbi leszállás a fitoofluorózis terjedését okozhatja. A termesztés mind a nyílt talajban, mind a filmben lehetséges. Ezenkívül a paradicsom olyan esztétikai megjelenésű, hogy néhány kertész az ablakpárkányon vagy az erkélyen ülteti őket. A színes klaszterekkel rendelkező buja bokrok valódi homoszexuális díszítéssé válnak.

A talajt a talajban semleges vagy gyenge savassággal kell ellátni (pH 6,0-6,7). Savas talaj szükséges, hogy megünnepeljük, vagyis adjunk hozzá lime-t vagy dolomit lisztet.

Növekvő és gondoskodás

Az ápolás a következő szakaszokban található.

 • Mérés.

 • Harisnyatartó a remereknek.

 • Formáció 2-3 hordóban.

 • Mérsékelt öntözés (növényenként 5-7 l).

 • Etetés (komplex keverékek, szerves, szuperfoszfátok).

 • Talajtakarás.

Paradicsom alma a hóban

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom alma a hóbanÉlesztőParadicsom alma a hóbanBórsavParadicsom alma a hóbanJódParadicsom alma a hóbanHamuParadicsom alma a hóbanKalcium-selitraParadicsom alma a hóbanbukkinsavParadicsom alma a hóbanTejszérumParadicsom alma a hóbanHidrogén-peroxidParadicsom alma a hóbanCsirke alomParadicsom alma a hóbanSzódaParadicsom alma a hóbanCsalánParadicsom alma a hóbanMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A bemutatott fokozat nem büszkélkedhet a magas immunitás előtt a fitoofluorózis előtt. Távolítsa el a gyomokat, mint megelőzést, és szellőzze az üvegházat. Ha a növények már fertőzöttek, akkor feldolgozzák őket réztartalmú gyógyszerekkel, törölni és megsemmisíteni az összes sérült területet.

A közös rovarok kirándulások, whitefly, hullám, macskaköves kullancs. Hogy megakadályozzák ezeket a kártevőket, használjon a mangán gyenge oldatának permetezését. Ha a rovarok már megtámadták a kultúrát, használják a rovarirtókat. A TI-szappan számára több megparancsolási jogorvoslat.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom alma a hóban

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom alma a hóban

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom alma a hóbanPhytofluoroParadicsom alma a hóbanPuffadt harmatParadicsom alma a hóbanCsúcsParadicsom alma a hóbanClapporiosParadicsom alma a hóbanSzürke gnilParadicsom alma a hóbanDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása