Paradicsom fekete elefánt

  • Szerzői: Andreeva E.N., Sysina E.DE., Nazina S.L., Bogdanov K.B., Ushakova M.ÉS.
  • A feltételezések éve: 2000
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 115
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Eladhatóság: Magas
  • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A bányom paradicsomot mindenféle formájú, árnyalatok és méretű fajták képviselik. A népszerű paradicsom fekete elefánt Oroszországban megkülönbözteti az eredeti színes és lenyűgöző dimenziók, amelyekből megkapta a nevét.

Az eltávolítás története

A különböző fekete elefánt nyilvántartásba vétel iránti kérelmet 1998-ban az Állami Regisztrációban nyújtották be a moszkvai kiválasztó és kertészeti cég LLC “GISOK”. Az újdonságok szerzői voltak a tenyésztők: andreeva e. N., Nazina S. L., Sysina E. DE. és számos más. Az eredetileg “tomagros” cég. 2000-ben a tesztelés után a fajta megengedett és ajánlott a termesztéshez az Orosz Föderáció szinte minden régiójában: az északnyugatról Kelet-Szibériaiba.

A fajták leírása

Fekete Elefánt – Termelés Közép-Larieled Hood Válogatott (160-180 cm) Semi-ukrán Rügyek Incomeerminant Típus, nagy levelek, Burgonya néz ki, és nagy tányér Okrug Truck barnásfekete Gyümölcsök Súly 185-350 g. Nyílt és biztonságos talajban termesztett.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A szokatlan megjelenés nem az egyetlen méltóság a fekete-szerű paradicsom: ezek a fajták az anthocians, a zöldségek festése sötét színben, és számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek az ember számára. A fekete elefánt gyümölcsei a BIFT osztályához tartoznak – ezek húsos, lapos kör alakú, pompás paradicsom. Az éretlen paradicsom sötétzöld folt a gyümölcsök, és idővel öntjük gazdag árnyalatú bordó, fordult a fekete és barna. A paradicsom “vállai” gyakran egy drow-zöld folt marad. Quatious, a gyümölcs gyümölcsöket megkülönböztetik a bordázott: a gyenge, hogy kifejezzék.

A fekete elefánt paradicsom átlagos súlya körülbelül 200 g, de elérheti a 350-400 g-ot. Gyümölcsök sűrű bőr és lédús, húsos sötétvörös hús zöld magkamerákkal. A fajta nem rossz, de van egy rövidsége önmagában: 1-1,5 hét.

Kóstolási jellemzők

A fekete elefánt, mint sok “fekete” fajta, kiváló ízű. A cukrok megnövekedett tartalma harmonikusan kombinálódik a kis savanyúsággal és a tartóssággal. Néha a szamóca árnyéka ízben jelenik meg.

A fajta friss, és fontolja meg az egyik legkedveltebb salátafajtát. Bár a főzés előadásához, paradicsomleves, akkor is illeszkedik mártások. Ha főzzük a lé tőle, hozzá kell adnod a vörös színű fajtát.

Érés és gyümölcsözés

Az érés szempontjából a középiskolai csoport fajtáira utal. Egy kicsit kevesebb, mint 4 hónap (115 nap) halad a felvételek megjelenésétől, mielőtt összegyűjti az első betakarítást. A helyszínen való leszállás és a gyümölcstermelés kezdete 60 nap. Érett paradicsom nem tarthat sokáig a bokrokon – elkezdenek megakadályozni.

Hozam

A fajták magas hozama sok paradicsomot erősít meg. A kezdeményező szerint ez a mutató 8 kg / m². A felhasználói vélemények szerint egy fekete elefánt akár 5 kg-t is hozhat egy bokorból és körülbelül 15 kg-ot 1 m²-vel.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palánták vetése különböző időpontokban történik a termesztés folyamatától függően: az első március évtizedben – üvegházhatású módszerrel, március végén – ha a bokrok a nyílt talajban nőnek.

10-15 napig a leszállási időpontok és a palánták maga is megkülönböztetik a film és a nyitott területen. A védelem alatt a palántákat csak az állandó pozitív hőmérséklet után, a fűtött, elkészített talajban továbbítják.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A csemeték az ültetvényre kerülnek, figyelembe véve a magas és elterjedt bokrok szerkezetét: 2 darab / m². Ha egy növényt 1 száron alakíthat ki 3 bokorra. A sorok között ellenáll a 60-70 cm-es távolságnak. Az ilyen rendszer elkerüli a sűrítést és a kapcsolódó problémákat.

Növekvő és gondoskodás

Oroszország legtöbb régiójában, a déli régiók kivételével a fajta várhatóan filmgyógyházakban nőtt. A gondozás szezonális táplálkozás, lazítás és mulasztás a talaj, bőséges, de nem gyakori öntözés a gyökér alatt.

Az üvegházban meg kell őrizni a világítás és a páratartalom optimális szintjét, hogy szellőzzük annak érdekében, hogy a nedvesség nem kényszerül-e, és a gombák nem fejlődtek, és a talaj felső rétege egyszer 2-3 éven belül frissül.

Magas, tovább növeli a fekete elefánt-bokrok teljes szezonját kötelező lépéseket, az alsó levelek eltávolítása és a kefék megérintése és a támogatáshoz. Bush e fajta vezet 1-2 szár. Az első virágzat magas, több mint 8-9 lap, és azt követően – minden 3 lap. A kapcsolódó frottírvirágokat törölni kell, a deformált gyümölcsök kötődnek.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fekete elefánt jól ellenzi a sok betegséget, de befolyásolhatja a phytoofluorosis és a paradicsom famuzóza. Ezekből a gombás betegségekből védi a profilaxist: talaj fertőtlenítés, adalékok (mész, hamu, kréta, kén), fekete fóliával.

A kártevők inváziójától a biokémiai gyógyszerek és az agrotechnika permetezését takarítják meg: lazítás, eszközcsapdák, partnerek leszállása.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: