Paradicsom narancs elefánt

 • Szerzői: Gavrish S.F., Kapustina R.N., Gladkov D.VAL VEL., Volkov A.DE., Semenova A.N., Artemieva G.M.
 • A feltételezések éve: 2011
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-120
 • Növekvő feltételek: üvegházakért
 • A bokor magassága, lásd: 70-100
 • Levelek: közepes méretű, világos zöld

Lásd az összes jellemzőt

Standard paradicsomszín – piros. Ma azonban a sárga vagy narancssárga színek meglepődése széles körű eloszlást kapott. A tenyésztők jelentős mennyiségű ilyen növényi fajtát hoztak. Az egyik egy paradicsom narancs elefánt, aki csodálatosan megragadt Oroszország különböző régióiban.

A fajták leírása

A fokozat előnyösen az üvegházakban nő. Így a bokrok kényelmesen és örömmel érzik magukat egy stabil betakarítással. A meghatározó növények 70-100 centiméter magassága elérése. Levelek – világos zöld, közepes méretű. Érett paradicsom leggyakrabban frissen használható, feldolgozás nélkül. A meleg régiókban a fajta nyílt talajban termeszthető. Virágzat – egyszerű.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Éretlen zöld paradicsom, mivel megváltoztatják színüket telített narancssárgara. Méret – nagy. A tömeg 250-300 gramm. Forma – szabványos forduló. Hús – átlag sűrűsége. Fedjük le a zöldségek fényes héjjét. A és C-vitaminokban gazdag paradicsom, valamint karotin. Mindezek az összetevők pozitív hatással vannak a test és az immunrendszer általános állapotára.

A gyümölcsök sokáig tárolhatók anélkül, hogy elveszítenék az ízlést és a vonzó megjelenést. Annak ellenére, hogy az ajánlás élvezze a friss paradicsom ízét, étvágygerjesztő levét vagy mártással. Salátákra vagy snackekre is illeszkednek. A nagy méret miatt kényelmetlenül konzerválhatják őket. Néhány hostesses elkészíti az illatos valya paradicsomot.

Kóstolási jellemzők

Teljesen okozott paradicsom édes és lédús. A gasztronómiai tulajdonságok magasra vannak jelölve.

Érés és gyümölcsözés

A narancssárga elefánt a középkori kultúrákra utal. Paradicsom érés időszáma 110-120 nap.

Hozam

Hozam – magas. A kert négyzetméteréről 6,9 kilogramm ízletes zöldséget kap. Az egyik bokor legfeljebb 2-3 kilogramm paradicsomot képezhet. A termesztési feltételek erősen befolyásolják a gyümölcsöt.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A március végétől április elejéig terjedő időszakban a magvakat a palántákon tartják. Május végén vagy június első napjaiban a palánták a palánták átadása. A pontos vetés dátuma a régió fajtájának és éghajlatának termesztésének helyétől függ.

A vetőmagot használva, amelyet megfelelően készítettünk, kezeljük. A gabonákat mangánoldatban áztatják (1%). Minden átfedéses magot elutasították.

Vető anyag csírázik meleg és sötét helyen. Miután az első baktériumok kialakulása a tartályba a sántól a napig, de hűvösebb helyen. A talajt mérsékelten kell megnedvesíteni. A megnövekedett páratartalom a rothadás és a gomba kialakulását provokálja. A föld öntözi, ahogy szárad. Két valódi levelek kialakulása után.

Az eljárás meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. A nap folyamán nem haladhatja meg a 20-23 fokot, és éjszaka – 15-18 fok. 7 napos palánta, hogy felgyorsul a gyökérrendszer. Ebben a szakaszban fontos, hogy elegendő mennyiségű fényt biztosítson a bokrokhoz. A természetes napfény a legjobb. Ellenkező esetben további világítási források használják.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A leggyakoribb leszállási rendszer – 40-60 centiméter. Egyes kertészek inkább nem több, mint két bokrot helyeznek el a négyzetméteren. Az ilyen helyszín biztosítja az egyes növényeket a szükséges napfény és oxigén mennyiségének.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsomos hajtások össze vannak kötve, hogy ne támogassák a földre a paradicsom súlya alatt, és nem szakadtak meg. A további támogatások szintén nem engedélyezik a növényeket, hogy zavarják egymást.

A bokrok keresése előre előkészített talaj. A gyomirtó gyógynövényekből, trágyázásból és vízből tisztított talaj. A Pacoop végrehajtása után. Fontos figyelembe venni a savasság szintjét, mivel a fokozat nem szereti a savanyúságot. Az agyag talajában rosszul növekszik, és a gazdag betakarítást nem érdemes várni.

A következő tényezők erősen befolyásolják a hozamot:

 • Gyalogos bokrok;
 • Rendszeres öntözés;
 • Tantárgy.

Töltsük le a paradicsomot legalább hetente kétszer. Fontos, hogy ne töltsük be a bokrokat, hogy ne károsítsák a gyökérrendszert. A vizet szépen öntik, a gyökér alatt. Nem kívánatos, hogy nedvességet biztosítson a hajtásokra és a levelekre egy fényes napon. A leveleket rendszeresen permetezzük. Csak tiszta vízi szobahőmérsékletet használjon. Kívánatos, hogy megvédje néhány napot. Tapasztalt kertészek ajánlom, hogy megszerezzék a vizet speciális konténerek és használja ha szükséges, permetező.

A talaj megtermékenyíti a táplálkozási elemekkel, nem csak a szárazföldi leszállásig, hanem azokat is, amennyit kifejlesztettek. Különösen a paradicsomok megmaradnak a növényi érés során. A táplálkozás része gyökér vagy közel van. A leggyakrabban a következő anyagokat használják: trágya, csirke alom, nedves, nitrogén, ásványi kompozíciók, ammóniumsó. Terjeszti a paradicsomot a kora reggeli vagy este.

A különféle narancs elefánt gondozása szükségszerűen biztosítja a gyomnövények rendszeres ártalmatlanítását. Eltávolítják a gyökérrel együtt, hogy ne nőjön fel újra. Extra növények Vegyük a hasznos anyagokat a talajból, amelyeknek szüksége van növényi növényekre.

Az Agrotechniki fennmaradó szabályai.

 • Bokrok 1 vagy 2 szár. Így a növények mögött kényelmesek lesznek a betegségek tüneteinek jelenlétének ellenőrzéséhez és ellenőrzéséhez. A formáció is hozzájárul a rendszeres és bőséges gyümölcsözéshez.
 • A gyomok elleni küzdelem érdekében sok kertész lefedik a talajréteg mulcsot. A zúzott fű vagy tőzeg rendkívül alkalmas – idővel, a szerves anyagok szétesnek és telítettek a szárazföldön. A mulonálás segít fenntartani az optimális páratartalom szintjét, és megakadályozza a száraz kéreg kialakulását a felületen.
 • Gyökérrendszer, mint a többi növény, szükség van oxigénre. Ezért a bokrok körüli föld laza.
 • Annak érdekében, hogy a gyümölcsök a maximális méretűek, és elégedettek voltak a kiváló ízesítő tulajdonságokkal, rendszeresen eltávolítania kell a lépéseket. Az oldalirányú folyamatok kialakulásáról az üzem sok erőt tölt. Az eljárást öntözés után végezzük, lehetőleg kora reggel.
 • Virágkefékek is hígítottak. Az első gyümölcstollban 3 és 4 rügyek között hagyja el.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: