Paradicsom Ilya Muromets

 • Szerzői: Ogogev B. BAN BEN., Maksimov S. BAN BEN., Klimenko N. N., Kostenko A. N. (Agrofirma Search LLC)
 • A feltételezések éve: 2008
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Jó
 • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A kertészek, a nagyszabású és szerény paradicsom szerelmeseinek nagy figyelmet kell fordítani az Ilya Muromets intederminant fajtára. Ezt az univerzális növényi üzemet megkülönbözteti az erős mentesség, a megsértés és az Oroszországban való növekedés lehetőségével. Gyümölcseit friss formában fogyasztják, használhatják a konzerv szeleteket, nyáron és téli salátákat, szószokat és gyümölcsleveket főzünk ki belőle. A paradicsomot nyitott földön és üvegházakban, üvegházakban termesztik. A bogyókat a magas termék kijárat, kiváló szállíthatóság és jó heves.

Az eltávolítás története

A fajta 2008-ban, az eredetileg – in. BAN BEN. Oggev, S. BAN BEN. Kostenko, N. N. Klimenko, A. N. Kostenko, a vállalat tenyésztői “Agrofirma Search”.

A fajták leírása

Az intenerminant erős bokor különböző mutatókkal rendelkezik a növekedésben, ami a termesztési módszertől függ. Az üvegházakban eléri az 1,5-2 métert, míg a nyitott talajban sokkal alacsonyabb – átlagosan 0,8-1 m.

Az Ilya Muromets előnyei:

 • Kiváló ízlés és vonzó nézet;

 • jó lábazás és szállítás;

 • Erős immunitás, megvetés, hozam;

 • Nagyság, sokoldalúság, repedési ellenállás;

 • A bogyót olyan erős antioxidáns fokozott koncentrációja jellemzi, mint a béta-karotin;

 • A gyümölcsök biztonságosak a vörös gyümölcsök és zöldségek allergiájában szenvedők számára, amelyeket azokat használhatják, akiknek problémái vannak a gyomor-bélrendszerrel.

A paradicsomos hajtások nagy sötét zöld levelekkel vannak borítva, sárga virágokat gyűjtenek köztes virágzatban. Az 5-6 szénatomos bogyók ecsetei tartós csuklós gyümölcshöz kapcsolódnak.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Nagy (200 g) sík körkörös gyümölcsök, zöld éretlen állapotban, az intenzív sárga-narancssárga festés megváltoztatása a technikai érettség szakaszában. A bogyó alacsony vetőmag kamerákkal rendelkezik, amelyek korlátozott számú magot tartalmaznak.

Kóstolási jellemzők

A közepes sűrűségű húsospépnek kiegyensúlyozott íze van, elegendő cukor tartalommal (3,5-4%), mérsékelt savassággal, sima fényes bőrrel borítva. A bogyó 5% szárazanyagot tartalmaz.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom a középkori kategóriára utal – a 110-115 napos érlelés meghatározott időpontjai, azonban pontosabb mutatók különböznek a régióktól függően. A betakarítást július utolsó évtizedében folytatják, és augusztus végéig eltávolítják a kiömlítő paradicsomot.

Hozam

Az Ilya Muromet hozama lehetővé teszi, hogy akár 10 kilogrammot kapjon 1 négyzetméteres érett és ízletes, összehangolt gyümölcsökből.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetés optimális dátuma – március 1-től március 20-ig, a palántákat május 10-20-ig ültetik az üvegházba, a nyílt talajon – a visszatérő fagyasztók fenyegetése után.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom Ilya Muromets

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom Ilya Muromets

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom Ilya Muromets

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A bokrok közötti optimális távolság 70×50 cm.

Növekvő és gondoskodás

Mielőtt átadná a palántákat állandó helyre, akkor meg kell keményíteni. A növények kb. A fiatal gyorsabb növényeknek megszokják a környezeti hőmérsékletet, a napi cseppeket és a fényes napsütéses sugarakat.

A gerincek talajja szakadt (ha szükséges) krétával, lime, csonttal vagy dolomit lisztel, semleges pH-értéket keres. Ahhoz, hogy egy sűrű nehéz talajt friable és lélegző, készítsen gabonaféléket. A kutak humusz, ásványi műtrágyák, fa hamu, tétek támogatására. Miután leesik a talaj körül a növény, meleg víz, másnap laza, hogy biztosítsák az oxigén hozzáférés gyökereit. További gondozás a paradicsomra a hagyományos rendezvényeken – egy bokor képződése 1-3 szárakban, gőzölgő, öntözés, gyomirtás, etetés, dip.

Paradicsom Ilya Muromets

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom Ilya MurometsÉlesztőParadicsom Ilya MurometsBórsavParadicsom Ilya MurometsJódParadicsom Ilya MurometsHamuParadicsom Ilya MurometsKalcium-selitraParadicsom Ilya MurometsbukkinsavParadicsom Ilya MurometsTejszérumParadicsom Ilya MurometsHidrogén-peroxidParadicsom Ilya MurometsCsirke alomParadicsom Ilya MurometsSzódaParadicsom Ilya MurometsCsalánParadicsom Ilya MurometsMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta Ilya MuroMets erős immunitással rendelkezik. Paradicsom ellenáll a csúcs rothadásnak, de semmi sem ellenzi a kártevőket. A károk és a halál elkerülése érdekében a növények megelőző feldolgozó inszekticideket és fungicideket igényelnek.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom Ilya Muromets

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom Ilya Muromets

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom Ilya MurometsPhytofluoroParadicsom Ilya MurometsPuffadt harmatParadicsom Ilya MurometsCsúcsParadicsom Ilya MurometsClapporiosParadicsom Ilya MurometsSzürke gnilParadicsom Ilya MurometsDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A növény az egészség erőssége és a hűtés, a hőmérsékleti különbségek és a hő. Azonban veszélyes, hogy veszélyes eső, mivel a fokozatosan elviselhető.

Régiók növekvő

Variety Ilya MuroMets alkalmazkodik az egész Oroszországban, déli régióiból az északi részén, ahol a paradicsom néha szükséges. Tökéletesen megalapozott az északi, északnyugati, az uráli, a nyugati szibériai, a kelet-szibériai és a távoli keleti régiók nehéz körülményeiben. A melegebb körzetekben nincs szükség üvegházakra, és megfelel az összes bejelentett mutatóval. Ez a CCO, CENTRAL, VOLGA-Vyatsky, Észak-kaukázusi, Mersatnevolzh, Nizhnevolzh régió.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása