A gázlemezek javítása

A főzési folyamat egyszerűsítésére irányuló kísérletek hosszú ideig kezdődtek a gázlemezek létrehozása előtt. Az első modell, amelyet a progenitorjuknak nevezhetünk, 1825-ben jött létre Angliában. A házakban lévő gázlemezek megjelenése a városok és települések általános gázosításához kapcsolódik. Ezért csak szovjet hatalom alatt jelentek meg Oroszországban. A gázlemezek komplex eszközökhöz tartoznak. A használatuk szerinti megsértések az élet és az egészség veszélyével járnak. Nem ritka és rendellenességek a lemezek munkájában.

Ha a fogyasztónak súlyos károsodásának gyanúja van, akkor kapcsolatba kell lépnie a mesterrel. De sok hibás működés nem hordoz komoly fenyegetést, így a födém önállóan rögzíthető.

A gázlemezek javítása

Főbb hibák és megszüntetése

Megállítja az égő gázt

A modern lemezek gázvezérlő rendszerrel vannak felszerelve, ami csökkenti a gázszivárgás valószínűségét. A gázszabályozás tartalmaz egy termodinamikai érzékelőt, az elektromáglót és a hőelemet. A munka általános elve a következő: Ha megnyomja az automatikus gyújtás külső fogantyúját, rögzítve van az elektromágnes nyitószelepe. A szelep megnyomja a pozíciót, amely nem teszi lehetővé a konfork speciális gázát. Ha a gyújtó gáz gyertyájából származó szikra kölcsönhatásba lép.

Meg kell várnia egy kicsit, hogy melegítse a hőelemet, és a termodinamikai érzékelő normál üzemmódban kezdte működni. Ha a hőelem eléggé melegedett, de nincs égés, az érzékelő átfedi a szelepet, hogy megszüntesse a gázszivárgást.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Az égőhöz való gázáramlásának oka az automatikus gyújtás vagy a hőelemes károsodás működésének megsértése lehet. Először is meg kell tisztítani a hőelemet. Ehhez használjon durva szövetet vagy csiszolópapír Nicket. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőrizze az előlapon található automatikus gyújtásrendszert, amely az előlapon található. Szükséges gondosan tisztítani a külső szennyeződésektől, távolítsa el a szabályozót, és ellenőrizze a rugót és a pihenőelemeket (a modelltől függően). A meghibásodás oka lehet egy tört tavasz vagy bármely más kár.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A meghibásodás oka is rövidzárlatként szolgálhat a gyertya gyertya szennyeződésének.

A helyzet kijavításához ki kell kapcsolnia a gázellátást. Ezután a megfelelő eszközök segítségével fel kell emelnie a tányér felső panelét – ennek alatt van egy általános villamosmérnöki rendszer, amely négy elemet tartalmaz:

 • A külső gázellátó szabályozók rögzítőhelyeihez felsorolt ​​vezetékek;
 • tápegység;
 • Gyújtó gyertyák (minden egyes égőn);
 • Nagyfeszültségű vezetékek.

A gázlemezek javítása

A főzés során a víz és más folyadékok a felső panel alá eshetnek, és ott felhalmozódhatnak. A folyadékok jó villamosenergia-vezetékek, ezért még egy kis csepp a nagyfeszültségű vezetékek és az alappanel között is lezáráshoz vezethet. Megoldani, meg kell adnia az alappanelt és szárítsa meg. Ezenkívül a hibás működés oka lehet egy erősen szennyezett gyertya gyertya. A javítás érdekében a következő manipulációk elvégzése szükséges:

 • Kapcsolja ki az érintkező vezetéket;
 • Csavarhúzóval távolítsa el a reteszelő rugót és a gyertyát;
 • Tiszta és szárítsa meg a gyertyát;
 • Telepítse a helyére.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Egyenetlen láng

Hiba oka – rosszul beállított levegőellátás. Ennek eredményeként a láng dohányozhat, habozzon baszni és sőt fasz is. A javítások megkezdése előtt figyelmet kell fordítanod arra a tényre, hogy amikor a levegő megtérül, a lángnak fényes kék színű, és hiányzik – narancssárga. Először is ki kell kapcsolnia a gázellátást és távolítsa el a felső panelt. Ezután meg kell határozni, hogy melyik égőre van szükség, és gondosan vizsgálja meg az összes szabályozást.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A levegőellátás beállításához meg kell lazítania a levegőellátásért felelős beépítési csavart. Blokkolja a levegővezérlő lemezt. A lemez beállításával kissé csökkenteni kell a levegőellátást. Ezután gyűjtsük össze az összes rendszert fordított sorrendben, csatlakoztassa a gázt és ellenőrizze a munkát. Szükség esetén növelje a levegő mennyiségét.

A gyújtás nem azonnal

Sok ismerős egy ilyen probléma, ha lehetetlen a lemez megvilágítására, bár a gyújtógyertya rendszeresen rákattint, a szikrák faragása. Az ilyen jelenség több oka lehet:

 • “Elárasztott”, amikor egy égőt főzünk;
 • Modell funkció;
 • Rendellenességek a választópolgár rendszerben.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Ha valamilyen oknál fogva a fogyasztó “elárasztotta” az égőt, és nem gyullad, akkor csak meg kell száradnia. Ehhez többször kell kipróbálnod. A gáz jön, de azonnal ragyog. 3-4 alkalommal a burrony fájt és fényt. Ha ez a módszer nem segít, akkor ki kell kapcsolnia a gázellátást, és szétszereli az égőt és a felső panelt. Ezután ki kell öblíteni őket, majd szárítsa meg, majd gyűjtsön vissza és csatlakozzon a gázt.

Egy másik oka lehet a tűzhely struktúrájának jellemzői. A gyártók a lemezek biztonságának javítása érdekében növelje a hőelemes fűtési időt. A hőelemek felmelegítéséhez 40 másodpercig tarthat. Ha nincs ideje felmelegedni, az elektrodinamikai érzékelő kikapcsolja a gázellátást.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gyújtásrendszerben is lehetséges, amely magában foglalja a gázellátó szelepet, a termodinamikai érzékelőt, a gyertyát, amely szikrát, hőelemet hoz létre. A termodinamikai érzékelő két vezetéken fut. A bontás oka lehet telepíthető vagy szakadhat. Érzékelő Beállítja a szelep működését a gáz átvételi csatornán. Érdemes megjegyezni, hogy ez a berendezés nem jelent független javítást. A javító hőelemeket és gyertyákat ismertetjük. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy lehetetlen kikapcsolni a gázszabályozást.

A gázlemezek javítása

Zaj és kívülállók

A gáz gázzal kezdődik a gáz szivárgása és a gázellátó rendszer nyomáscsökkentése. A szappanos vízzel való károsodást azonosíthatja. Ehhez szappanoldatot kell alkalmazni a csövek és tömlők összes ízéjére, valamint a lemezen kívüli összes ízületre. A nyomásmentes ízületen a légbuborékok jelennek meg. Meg kell határoznia a csatlakozás típusát a csomópontnál: A menetes csatlakozás vagy tömítéssel van ellátva.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Menetes kapcsolat esetén meg kell tisztítani az összes részletet a régi tömítőanyagból, és megvizsgálja az integritás érdekében. Ha sérülés van, az elemet ki kell cserélni. Ha igen, akkor új tömítőanyagot kell alkalmaznod, és új tekercseléssel kell felborulnia. Ha a kapcsolatot egy tömítéssel fedezték fel, akkor szét kell szerelni az egész csomópontot, telepítsen egy új tömítést, és összegyűjtse. Ezt követően ellenőrizze az egész tűzhely munkát.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Ha minden szükséges elvégezni, és a szaga nem hagyja el, javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a mesterrel. Talán az eset helytelenül csatlakozik a tűzhelyhez. Ami a zajszintet illeti, a nem szabályozott gáz- és levegőellátás miatt következik be. Az újabb minta lapjaiban meg kell változtatnia az osztókat, és a régi mintákat kell cserélni a légi csappantyúkat.

Nehézség, amikor beilleszkedés

Az ilyen nehézségek oka lehet a vezetékes huzalozás rövid lezárása, amely a felső lemezpanel alatt van. Ebben az esetben a fogyasztó meg tudja verni az áramot, amikor kapcsolatba lép a tűzhely, és az automatikus gyújtás elkezd dolgozni, ha az égővezérlés ki van kapcsolva (megnyomva), vagy nem kapcsol be egyáltalán. Az elsődleges javítás a következő műveletekben található:

 • A gáz kikapcsolása és a felső panel eltávolítása;
 • Tiszta szennyezés Minden nagyfeszültségű vezeték.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Ha a blokk működik, akkor az elvégzett művelet elég lesz a javításhoz. Az automatikus gyújtást szabályozó fogantyú szennyezése is lehetséges. Ebben az esetben el kell távolítania a házát az előlapról, és óvatosan tisztítsa meg, és tavasszal a szennyeződéstől.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Szoros kezek

Annak érdekében, hogy saját kezével javítsa őket, meg kell értened, hogy a mechanizmus a külső részből (az előlapon van) és a belső (az égők gáz-daru). Ha a tűzhelyet a közelmúltban vásárolták, akkor két elemből áll. Ha a tűzhely meglehetősen öreg, akkor a monolitikus mechanizmus. Indítsa el a javítást, amire szükséged van a fogantyú külső testének ellenőrzéséből és az alatta lévő rugóknak. Általában a meghibásodás oka lesz a szennyeződés, valamint a fagyasztott zsír. A szükséges intézkedésekről a fentiekben íródott.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Egy másik probléma lehet egy belső gáz daruval. Fogantyúk a rúdra kerülnek. Sárgarézból készül, amely oxidáló tulajdonsággal rendelkezik. Ezenkívül a gáz használata esetén egy raid fordul elő, ami megnehezíti a fordulatot. Talán a kenőanyag megszárad, majd el kell távolítania a régiet, és új alkalmazást kell alkalmaznia.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Hogyan kell szétszerelni a tűzhelyet?

Bár a gázlemezek gyártói sokak, az összes modell szerkezete ugyanolyan. A modern gázkályhák több különálló részből állnak:

 • Elektromos – világítás, grillezési munka és elektromos traktus;
 • Gáz – Égők, égők és záró daruk.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gáz mellett a lemezek villamos energiához kapcsolódnak. Ez megtörtént, hogy kiemelkedő gyertyát, valamint sütő-karbantartási rendszert és beépített grillsütést szerezzen.A sárgaréz szekrény jellemzőinek kezelése az előlapon keresztül történik. A modern modellek érintőképekkel vannak ellátva, régebbi modelleken, a vezérlés a gombokon és további fogantyúkon keresztül történik.

Az átlagos árszegmens modern lemezeinek szabványos készletében lehetőség van a főzési idő, a hőmérséklet, tisztázni, hogy mely rendszereket kell csatlakoztatnia, megváltoztathatja a szellőzési módokat, állítsa a késleltetést, hogy felkészítse és felmelegedjen.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Kiemelheti a kétféle ruhásszekrényt:

 • két fűtési móddal – a felső (grillezési mód) és az alsó (a fő égő);
 • Két móddal, De a kényszerített légáramlás hozzáadásával.

A gázlemezek javítása

A sütő lehetővé teszi, hogy sütjük, pörkölt, sütjük és szárnyalványt. A sütő belsejében történő főzés során nincsenek extra tárgyak, például olyan edények, amelyeket nem használnak az edények főzéséhez.

Szétszerelje az otthoni ágyat meglehetősen egyszerű. Ez több következetes intézkedést követel.

 • Először is, szükség van az átfedésre, és kikapcsolja az elektromos vezetéket.
 • Ezután el kell távolítania a fogantyúkat, és csavarja le az összes csavart.
 • A műszerrész bezárja a hátsó panelt. Kell eltávolítani, gondosan újratölteni az összes csavart.
 • Az elülső panelnek ugyanazt a manipulációt kell tenned. Érdemes megfontolni, hogy az előlapi csavarok dekoratív bélésekkel rejthetők el, amelyek csavarhúzóval eltávolíthatók.
 • Ezután fel kell adnia a lemezt a rácsokból, az égőkből és a felső panelen.
 • A sütő ajtaja eltávolítható rudakkal. A hurkok blokkolhatók. Érdemes figyelmet fordítani erre, és kinyitja őket.
 • A kemence kupakját a sütőben eltávolíthatja a csavarok csavarásával.
 • Ha a lámpák megsérülnek a teljes szekrényben, akkor meg kell csavarniuk a paneleket (vannak hornyok a behelyezett bálák magasságának beállításához), és az izzókat ugyanazon típusú és hatalmi.

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

A gázlemezek javítása

Mit kellene kenet?

A kenés cseréjének szükségessége a halvány pars egyik leggyakoribb oka. A folytatás előtt figyelmet kell fordítanod arra a tényre, hogy a leggyakrabban a kenőanyag a fogantyúval való érintkezés helyszíneiben a gázdarukra számolt. Gázcsapok készült alkatrészek, bronz vannak kenve speciális tömítőanyagokat ellenállás emelt hőmérsékleten, például, „Experpetle”. Ha nincs kenőanyag, akkor a technikai vazelin is alkalmas.

A gázlemezek javítása

A csővezetékek szelepei, amellyel a gáz folyamatban van, használja a MRTU 12N No. 97-64. Ez az anyag magában foglalja a vizet és a ricinusolajat. A rögzített vegyületek csökkentik a kölcsönhatás más részek, tömítő kenőanyagok alacsony együtthatója kölcsönhatás egy anyag a vezetékekben és a külső környezetben használják.

Kenése a script ajtót a sütő, akkor kell figyelembe venni, hogy hevítve van kialakítva elég nagy a hőmérséklet, és az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő lehetséges. Ezért a kenőanyagnak élelmiszer-toleranciával kell rendelkeznie, és ellenállnia kell a magas hőmérsékletnek. Használhatja a népi módszert és használja a griffelet. Azonban összesen teljes körű különleges kenőanyagot tartalmaz az élelmiszer-előkészítéshez. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hőállóság, az élelmiszer-tolerancia, a környezetbarát és a vízállóság.

A gázlemezek javítása

Biztonsági technika

A megelőzéshez a következő ajánlásokat használhatja:

 • Kapcsolja ki a gázt, nyissa ki az ablakot, és ellenőrizze az ízületeket a gázszivárgás jelenlétéhez;
 • Ellenőrizze a földi földelés megbízhatóságát;
 • van egy nedves géz kéz alatt;
 • Semmilyen esetben ne használjon gyúlékony elemeket (cigaretta, öngyújtók, mérkőzések).

A gázlemezek javítása

Sok probléma megakadályozhatja a biztonsági megfelelést és a lemez közvetlen használatát. Nem teheted meg a következőket:

 • Hagyja a lemezeket az égő égők felügyelet nélkül;
 • hozzáférést biztosít a hajlandó gyermekek tűzhelyéhez;
 • a lángokat átfedő gázbevételek nélkül keverje össze;
 • Tegye az edényeket közvetlenül a hardverre, a minta rácsra;
 • kopogás az égőkön, fordítsa meg a darukat;
 • a munka során a sütő ajtaja elhelyezése a munkájában;
 • Hagyja a lemezeket könnyen gyúlékony tárgyakat;
 • Töltsön vízburkolatokkal;
 • A műveletet csak elegendő légáramlással kell elvégezni.

A gázlemezek javítása

Ha megjelent egy erős gázszag, akkor:

 • Nem kell megpróbálta keresni a szivárgás helyét tűzzel;
 • Súlyos gázszivárgással hallható a zaj;
 • Meg kell nyitnia az ablakokat és az ajtókat;
 • átfedés gáz;
 • Lehetetlen elektromos készülékek használata;
 • Ha a szivárgás idején a készülékek egy része a hatalomhoz kapcsolódott, akkor mindent el kell hagynia, ahogy van;
 • Szükséges a szoba elhagyása;
 • Hívja a sürgősségi szolgáltatást.

A gázlemezek javítása

Azt is érdemes odafigyelni, hogy illetéktelen beavatkozás működésével gázberendezések személyek, akik nem rendelkeznek megfelelő képesítés és hatásköre üldözik a törvény, és független szétszerelés a lemez válthatnak baleset.

Arról, hogyan lehet javítani a gáztűzhely otthon, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása