A nyomtató nyomtatási sorának törlése?

Bizonyára minden ember legalább egyszer az életében az életében találkozott a nyomtatóval kapcsolatos információk megkötésével. Egyszerű szavakkal beszélve, amikor egy dokumentumot nyomtat, a készülék függött, és az oldalak bekapcsolása csak feltöltődött. A korábban elküldött fájl nem haladt át, és miután felsorolta más lapokat. Leggyakrabban egy ilyen probléma a hálózati nyomtatókból történik. Azonban nagyon könnyű megoldani. A probléma kiküszöbölésére számos módszert fejlesztettek ki a nyomtatott sorból származó fájlok eltávolítására.

Hogyan lehet eltávolítani a “Feladatkezelő”?

Számos oka van annak, hogy a nyomtatási fájlok leállnak, vagy ahogy azt mondják, lefagy. Találkozhat velük bármilyen felhasználó. Például ha egy fájlt letiltott nyomtatott eszközre küld, akkor semmi sem fog történni elvben, de maga a fájl természetesen nincs nyomtatva. Ez a dokumentum sorai azonban. Egy kicsit később egy másik fájlt küldünk ugyanarra a nyomtatóra. A nyomtató azonban nem tudja átalakítani egy papírhordozóra, mivel a prioritás a nem feldolgozott dokumentum.

A probléma megoldásához feltételezzük, hogy a javasolt sorrendben felesleges fájl szabványos törlése.

A nyomtató nyomtatási sorának teljes eltávolítása, vagy a felesleges dokumentumok eltávolítása a listából, A részletes utasításokat kell használnia.

 • A Start gomb használatával, A monitor alsó sarkában eldobható, vagy a “Sajátgép” segítségével be kell lépnie a “Eszközök és nyomtatók” menübe.
 • Ez a rész a PC-hez csatlakoztatott összes eszköz nevét jelzi. Meg kell találni egy nyomtatási eszközt, amelyen történt. Ha ez a fő eszköz, akkor a jelölőnégyzet meg van jelölve. Ha a nyomtatónak további nyomtatója van, meg kell keresnie a név szerint az eszközök teljes listáját. Ezután kattintson a PCM elemre a kiválasztott eszköz nevére, és kattintson a “View Queue” karakterláncra.
 • A megnyíló ablakban megjelenik az utóbbi időben küldött nevek. Ha teljes tisztítást kell tennie, elegendő a “Törlés Queen” gombra kattintva. Ha csak egy dokumentumot szeretne törölni, ki kell jelölnie azt, nyomja meg a Törlés gombot a billentyűzeten, vagy kattintson a dokumentum nevére az egérrel, és a megnyíló menüben kattintson a “Mégse” gombra.

Természetesen megpróbálhatja visszaállítani a várólistát a nyomtató újraindításával, vagy akár a patron lefoglalásával. De nem mindig ez a módszer segít.

Más módszerek

Hagyományos számítógép-felhasználók, akik nem rendelkeznek ismeretek és készségek a rendszergazdák, találkozott leállítása a nyomtató, hogy eltávolítsa a dokumentumot kinyomtatni a „Control Panel”. De nem mindig így segít. Bizonyos esetekben a fájlból származó fájl nem törlődik, és maga a lista nem törlődik. Ilyen helyzetben a felhasználó úgy dönt, hogy letiltja az eszköz újraindítását. De ez a módszer nem működik.

Bizonyos esetekben a nyomtató nyomtatási hibája a számítógépes operációs rendszer helytelen működtetése miatt következik be.

Ez társíthatja a nyomtatási szolgáltatáshoz hozzáférő víruskereső vagy programok hatását. Ebben az esetben a sor szokásos tisztítása nem segít. A probléma megoldása a kimenetre küldött fájlok törlése. Az ilyen eltávolítás ablakokban többféle módon van.

A legegyszerűbb módszer megköveteli, hogy a felhasználó megkapja Az “Adminisztráció” szakaszban. Ehhez menjen a “Vezérlőpult” menüpontra, és kattintson a “Nagy ikonok” szakasz nevére. Továbbá a megnyíló listában meg kell nyitnia a “Szolgáltatások”, a “Print Manager”. A PCM gombra kattintva válassza ki a “Stop” karakterláncot. Ebben a szakaszban a nyomtatott szolgáltatás teljes leállítása. Még akkor is, ha egy dokumentumot szeretne küldeni a kimenetre, nem lesz a sorban. A “Stop” gomb megnyomása után az ablakot együtt kell követni, de semmiképpen sem zárja be, mint a jövőben meg kell térnie.

A nyomtató munkájának helyreállítása szükséges a nyomtatók mappába. Ha az eszköz alapértelmezés szerint telepítve van, a “C” lemezen, a Windows mappában, a System32-ben található. Ezután meg kell találnod a spool mappát, ahol a kívánt katalógus található. Egyszer ebben a könyvtárban kiderül, hogy meglátogatja a nyomtatott dokumentumok sorát. Sajnos, törölje a sorokból származó fájlok törlését. Ez a módszer magában foglalja a teljes lista eltávolítását. Csak az összes dokumentum kiemelése, és kattintson a Törlés gombra. De most meg kell térni a gyors hozzáférési panelben lévő hajtogatott ablakhoz, és elindíthatja az eszközt.

A dokumentumok eltávolításának második módja, ha a nyomtatott eszköz rendszere függ, bejelentkezéshez szükséges.

A Windows 7 rendszeren található a “Standard” szakaszban, amely könnyebben juthat el a “Start” -on. Windows 8 és Windows 10 esetén a “Start” és a keresőmotorba kell mennie, írjon egy rövidítést Cmd. A rendszer megtalálja a megnyitni kívánt parancssorot. Ezután több parancsot kell megadnia, amely kötelező szekvenciát igényel:

 • 1 sor – nettó stop spooler;
 • 2 sor – del% Systemroot% System32 spool nyomtatók *. Shd / f / s / q;
 • 3 sor – del% Systemroot% System32 spool nyomtatók *. SPL / F / S / Q;
 • 4 sor – Net Start spooler.

Ez az eltávolítási módszer az első módszer analógja. Csak a kézi vezérlés helyett automatizálási rendszert használ.

Érdemes megjegyezni, a bemutatott módot a tisztításhoz az alapértelmezett lemezen telepített nyomtatókra tervezték. Ha hirtelen a nyomtatott eszköz máshol van telepítve, akkor a kódszerkesztőt kell elvégeznie.

A harmadik módszer úgy van kialakítva, hogy olyan fájlt hozzon létre, amely képes automatikusan tisztítani a nyomtató sorát. Alapja szerint nagyon hasonlít a második módszerhez, de bizonyos jellemzőkkel rendelkezik.

Először is új notebook dokumentumot kell létrehoznia. Ehhez hosszú utat használhat a “Start” menüben, vagy röviden keresztül a PCM-en keresztül a képernyő szabad szakaszának megnyomásával. Ezután a csapatok sorba kerülnek:

 • 1 sor – nettó stop spooler;
 • 2 sor – DEL / F / Q% Systemroot% System32 spool nyomtatók **
 • 3 sor – Net Start spooler.

Ezután meg kell őrizni a nyomtatott dokumentumot a “Mentés” opción keresztül.

A megjelenő ablakban meg kell változtatnia a fájl típusát “Minden fájlhoz”, és megadnia kell a használathoz használt nevet. Ez a fájl folyamatosan működik, ezért közel kell lennie, és egyértelmű névvel kell rendelkeznie, hogy véletlenül más felhasználók legyenek, akiket nem töröltek. A Notepad fájl mentése után meg kell találnia, és kattintson egy dupla egérkattintásra. Ez a dokumentum nem nyílik meg, de a beírt parancsok elvégzik a szükséges műveleteket, nevezetesen: A nyomtatási sor tisztítása.

Ennek a módszernek a kényelme a sebesség. Miután a mentett fájl elindítható egy sor idők. A parancsok nem lőnek és teljesen érintkeznek a nyomtató rendszerrel.

Érdemes megjegyezni ezt A dokumentumok sorának teljes tisztításának bemutatott módszerei megkövetelik a PC rendszergazdájának jogait. Ha más felhasználó alatt megy, lehetetlen ilyen eljárások előállítása.

Ajánlások

Sajnos az ilyen tökéletes eszközök kombinációjával, nyomtatóval és számítógépként sok probléma merül fel. A leginkább releváns a nyomtatott eszköz elutasítása az elektronikus dokumentumok papírhordozójának átalakításához. Az ilyen problémák okai lehetnek a legszokatlanabbak.

Lehet, hogy kikapcsolhatja a készülék tápellátását, vagy véget vetve a patron. A legfontosabb dolog az, hogy a nyomtató hibájához kapcsolódó probléma a nyomtatás reprodukálása, megoldódott.

És rögzítse a legtöbb munkahibát a varázsló nélküli hívás nélkül.

Gyakran a “Nyomtatási vázlat” rendszer szolgáltatás gyakran felelős a nyomtatási hibaért. A fenti kérdés megoldásának módszereit és módjait a fentiekben ismertetjük. Használhatja a “Feladatkezelőt”, és ha nem működik, tegyen teljes tisztítást a PC adminisztrálásával.

Azonban, mielőtt a számítógépes operációs rendszerbe kerülne, Meg kell próbálnod több más csodálatos módszert is, amelyek szintén képesek segíteni.

 • Újraindít. Ebben az esetben feltételezzük, hogy újraindítja a nyomtatót vagy a számítógépet, vagy azonnal mindkét eszköz. De az újraindítás után nem szabad új nyomtatási dokumentumot küldeni. Legjobb várjon néhány percet. Ha a nyomtatás nyomtatása nem telt el, akkor el kell döntenie a kérdést a “Feladatkezelő” menüben.

 • A patron eltávolítása. Ez a módszer a nyomtató befagyasztására szokatlan lehetőségeket jelent. Egyes modellek nyomtatási eszközökhöz szükséges egy kivonatot patron teljes újraindítás a rendszert, ami után a küldött dokumentum kinyomtatásához vagy eltűnik a sorból, vagy megy papíron.

 • Éneklő hengerek. A nyomtatók gyakori működésével, kopás. És elsősorban a belső görgőkre vonatkozik. A papír rögzítésénél megállhatnak. A felhasználó azonban könnyen eltávolíthatja a lapot. De a sorban, a dokumentum, amely nem adta át a feldolgozást, és továbbra is lóg. Hogy ne kalapálja a várólistát, azonnal el kell távolítania a fájlt a nyomtatással a “Feladatkezelő” segítségével.

A nyomtatási sor törlése, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: