Elrendezés és tervezés 1 szoba “Khruscsov”

A mai napig nagyon sok ember él kis egyszobás lakás Khruscsov. Leggyakrabban nemcsak kicsiek, hanem elég kényelmetlen tervezés is, különösen a szovjet időkben épített otthonokra vonatkozik.

Ha azonban ilyen fontos pillanatokra kell gondolkodnod, mint a belső tér elrendezését és tervezését, még egy nagyon kis lakásból is kiderül, hogy nagyon hangulatos, kényelmes, elegáns és modern otthont készítenek, ami örömmel fogadja Önt és minden tagot a családod.

Egyszobás “Khruscsov” tervezése

Ahhoz, hogy megfelelően tervezze meg az egyszobás lakás zónáit, meg kell szakítania.

Az optimális lehetőség lesz a partíciók megszüntetése, Mivel ez lehetővé teszi, hogy növelje a helyiség területét, és egy nagyon kényelmes és modern stúdió lakást alkotjon.

Csak meg kell tisztítani a partíciókat, amelyek lebonthatók anélkül, hogy károsíthatnák a ház kialakítását. Ezt a kérdést össze kell hangolni a BTI szolgáltatásokkal. Tilos a csapágyfalak, szellőzés és gázvezeték, valamint a szomszédok nappalijában vagy konyháján lévő fürdőszoba megérintésére. E követelmények végrehajtása rendkívül fontos, mert megsértése az ilyen betétekhez vezethet, mint a ház megsemmisítése.

A lakás felújításának eldöntése során figyelembe kell venni az ilyen fontos tényezőt, mint az 1 szobás lakásban élő emberek számát. Például, ha a szülők és a gyermek él a szobában, akkor különbséget kell tenni a teret két különböző alvóhelyet lehet osztani partíció vagy függöny.

Az 1 szobás lakás tervezésénél, amelyben a szülők és két gyermek élni fog, tanácsos biztosítani a gyermekek emeletes ágyának felszerelését.

Az ilyen ágyak modern modellje nagyon szép és világos design, Elfogadhatsz egy emeletes ágyat a kedvenc mesés gyermekeinek képével, akkor biztosan örülnek az ágyukkal.

Egy szoba 30 kV-os méretű. m egyszerre, mint egy hálószobában, és egy nappaliban, és gyermekként. Személyes szekrényként is használható, amelyhez különálló zónát kell biztosítani egy külön táblázatban – a háztartás képes lesz dolgozni és tanulni.

A szoba nem kell ágyas asztalokat telepíteni – csak sok szabad helyet vesz igénybe. És a szokásos ágy helyett, a legjobb, ha egy nagyon könnyű, és gyorsan kényelmes és tágas kétágyas ágyakba helyezhető egy kanapé transzformátor.

A szobában lévő asztal is használható csúszó – nagyon kényelmes a kis szobák számára, mivel egy összecsukott asztal legalább egy helyet foglal el, de ha szükséges, könnyen egy nagy asztalra fog fordulni, majd minden vendég lesz kényelmes.

A kis apartmanok esetében a legjobb, ha nemcsak transzformátor kanapékot használ, hanem fotelek, ágyak és még olyan szekrények is, amelyekben egy háló.

Leggyakrabban az egyszobás Hruscsov tulajdonosai a konyhával egy szobával rendelkeznek. Ez egy nagyon helyes döntés, hiszen a Khruscsov konyhái nagyon kicsiek, még néhány nehézségű ember is egyidejűleg. Ezért az optimális megoldás lesz az Unió a konyha a csarnokkal.

Azonban ezek a két zóna még mindig megkülönböztethet egy kicsit – a bár rack vagy az ív telepítését. Ha az ilyen zónák nem szeretik ezeket a lehetőségeket, megkülönbözteti a helyet a kivezetések és a bútorok megjelenésének segítségével – a konyha és a szoba padlóburkolatához és a különböző színek befejező falához. Különböző zöldségeket is tartalmazhat különböző zónákat is.

Az ilyen típusú WC-vel és fürdőszobában általában különálló, de jobb, hogy kombinálják őket, valamint telepítsenek egy kompakt sarok zuhanyzót egy terjedelmes fürdő helyett. Ez lehetővé teszi, hogy kissé növeljék a helyiségek szabad helyét, és kényelmesebbé tegyük a belső teret.

Ezzel a lehetőséggel a fürdőszoba megtervezéséhez még a mosógépet is telepítheti a fürdőszobában, és egy kis helyet forgathat a szerelt polcokhoz vagy szekrényekhez, ahol különböző higiéniai elemeket tárolhat.

Egy másik ötlet, amely a közelmúltban nagy népszerűséget élvez – az erkély megváltoztatása egy tágas üvegezett loggiában. Ily módon további helyet kaphat, ahol egy másik ágyat szervezhet, vagy ott felszerelheti az irodát.

A legfontosabb dolog ebben a kérdésben, hogy kiváló minőségű loggia szigetelést biztosítson, mindig kényelmesnek kell lennie.

Minden Soviet Hrushchev Apartman kis raktárakkal rendelkezik, amelyek most kényelmes és tágas beépített szekrényekké alakíthatók.

Egy további hely is faragott, ha lebontjuk a partíciót a szoba és a folyosó között.

Egyszobás khruscsov felújítása

Amint korábban említettük, az 1 szobás Khruscsov a legjobb, ha egy stúdióapartományba fordul, amelyben egy nagy tér végez több különböző zónák funkcióit – alvás, nappali és konyhai eszközök.

Indítsa el a lakás felújítását a legmegfelelőbb a régi rendszeres kommunikáció cseréjével – Elektromos vezetékek, vízellátás és szennyvíz, fűtési elemek. Ehhez a legjobb, ha segítségre van szüksége a szakemberek számára, mert nem kockáztathatja az ilyen dolgokat.

Továbbá, minden bizonnyal ki kell cserélnie a régi szovjet fából készült ablakokat az új modern dupla üvegezésű ablakokhoz. Szükségünk lesz a helyettesítésekre és a bejáratra, valamint az interroom ajtókra.

A következő lépések lesznek padló esztrich, valamint vakolat, igazítás és fali dekoráció.

Fontos tanács még mielőtt elkezdené megkezdeni a javítást, gondosan és pontosan kiszámítja az összes közelgő kiadást – az építőanyagok, valamint a workshopok kifizetését.

Ne takarítsa meg az anyagok minőségét, mivel ez függ a lakásban előállított javítások tartósságától.

Belsőépítészeti beállítások

A lakás megfelelő tervezése mellett nagyon fontos, hogy kompetensen gondoskodjon a megjelenésének.

Ahhoz, hogy vizuálisan bővítse a szobát, amennyire csak lehetséges, tegye meg a levegő és hangulatos, a belső kialakításnak világos színekben kell végrehajtani. Ugyanezzel a céllal a tükör belsejében, valamint különböző üveg és fényes felületeken is használható.

Egy másik nagyon fontos pont – annak érdekében, hogy a lakás kényelmes legyen, helyesen kell elhelyezni a bútorokat.

A legjobb megoldás ebben a helyzetben lesz a stílus a “minimalizmus”, így nem lehet sok bútor.

Például, ha van egy puha sarkában a szobában, biztonságosan lóghat az elegáns csuklós polcok számára könyvek, fotók, figurák és egyéb kiegészítők számára.

A szoba sarkában az ilyen bútorokat svédasztalos vagy éjjeliszekrényként telepítheti. A sikeres bútorszerkezeteket az alábbi fotók tartalmazzák. Kívánatos, hogy az összes bútor világos árnyalatú – nagyon fontos egy kis khruscsov lakás.

Ha szereted a modern és nem szabványos megoldásokat, akkor kiváló ötlet lesz a falak kreatív ívek, fülkék, valamint oszlopok stilizálása.

Nagyon fontos, hogy megszabaduljanak az összes régi és felesleges dolgotól, mert egyszerűen nem lesznek sehol, hogy tárolják őket egy kis egyszobában Khruscsovban. És élni egy litred lakásban elég kényelmetlen.

Ne felejts el ilyen fontos kérdést, mint a lakás megvilágítását. Egy kis egyszobás Khruscsov esetében a fény maximális mennyisége szükséges, mert így láthatja a lakást tágas, hangerő és hangulatos.

Használja a modern stílusú lámpák modelleit, amelyek a mennyezetre vagy falakra telepíthetők. Ha egy csillár telepítését tervezi – válasszon ki egy kis tiszta modellt.

Nagy jelentőségű a természetes fény, a lehető legnagyobb mértékben kell lennie. Ezért, ha van ilyen lehetőség, tegye meg a Windows méretét a lehető legnagyobb mértékben – ezt a két ablak közötti távolság csökkentésével fogja elérni.

A nagy méretű ablakok nagyon szépnek és szokatlannak tűnnek, könnyebb és lélegző szobát készítenek.

Kívánatos, hogy a fény és a mennyezet és a fali dekoráció azonban szem előtt kell tartani, hogy a falaknak legalább egy pár tónusnak kell lenniük, mint a mennyezet.

A háttérképek kis mintákkal rendelkezhetnek virágflusztok vagy fürtök formájában. És a mennyezet lehet fényes, és így tükrözi és szétszórja a fényt. A világos szoba belsejében párnák, kockás és egyéb tartozékok formájában, például kék, zöld vagy lila tartozékok formájában is hozzáadhat.

Alacsony mennyezeti apartmanok nem kell választani a felfüggesztett mennyezeteket, mert még kevesebbet fognak tenni a szobádat.

A lakás belseje, próbálja meg ragaszkodni egy modern stílushoz, amelyet választhat a személyes ízléséhez.

A mai napig olyan stílusok, mint a klasszikus, modern, loft, shobbi elegáns, etno-stílusú, minimalizmus, provence, ország, high-tech, art deco és sok más nagyszerűen népszerű.

Még a legkisebb egyszobás “Khruscsov” is elegáns modern és kényelmes lakást készíthetsz, csak kompetensen kell újratervezni, valamint szépen és eredetileg fizetni a belső teret.

kilenc

Fotók

Példa a stúdió egyszobás lakás tervezésére, amelyet az alábbi videóban látni fog.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: