Hogyan kell csatlakoztatni egy DVD-lejátszót a TV-hez?

Annak ellenére, hogy sok felhasználó a videofelvételhez számítógépet, a DVD-lejátszókat még mindig használják. A modern modellek eltérnek a korábban kiadott kompakt méretek, funkcionalitás és nagy csatlakozókészülékek. A digitális gépgyártók több kapcsolatmódot is átgondoltak, amelyek lehetővé teszik, hogy minden felhasználó kiválasztja a legjobb megoldást.

A csatlakozók típusai

A csatlakozási eljárás megkezdése előtt gondosan meg kell vizsgálnia a lejátszót és a TV-t a rendelkezésre álló portok számára.

A csatlakozók száma és konfigurálása a modell újdonságától és annak funkcionalitásától függ.

A régi televíziós vevőkészülékek és a DVD-lejátszók régi modelljei jelentősen eltérnek a friss változatoktól. Tekintsük a legszélesebb körben használt csatlakozókat.

HDMI

Ez az opció optimálisnak tekinthető a plazmával való szinkronizáláshoz. A HDMI kábel segítségével a maximális hang- és videojel szintet biztosítanak. A kép színes volt, és a hang tiszta, a kiváló minőségű összekötő vezeték használata szükséges. A szakértők ajánlott kiválasztani egy kábelt nagy sebességgel Ethernet.

Scart

A DVD-lejátszók modern modelljei egyre jobban felkészültek egy ilyen csatlakozóval. Ez az opció biztosítja Optimális képminőség és hang, ami csak HDMI-t eredményez. SCART-RCA kábelre lesz szükség a berendezés párosításához.

Rca

A következő típusú csatlakozókat az évről évre aktívan használják, és a jobb opciók megjelenése ellenére fenntartja a relevanciát. Az RCA portokat a “Tulipánok” segítségével csatlakoztatják. Ez egy sor háromszínű csatlakozók: piros és fehér – a hangjelzés átadása; Sárga – videóhoz.

S-videó

Az S-VIDEO porton keresztül történő csatlakozás módja ajánlott csak akkor válasszon, ha más opciók nem lehetségesek. Csak egy kép átvihető ezen a kikötőn keresztül, speciális átmeneti kábelre lesz szükség a hanghoz. Abban az esetben, ha nincs kijelölt csatlakozó a lejátszóra, és a TV-készülék hagyományos antenna bejárattal van felszerelve,Az S-VIDEO-RF adapter használata.

A modern gyártók kínálnak vásárlókat számos rendelkezésre álló lehetőség a technológia szinkronizálására – a felhasználó csak a legmegfelelőbb kiválasztására szolgál.

Kapcsolat

Ahhoz, hogy csatlakoztassa a DVD lejátszót TV, ki kell választania egyet a rendelkezésre álló módon, előkészíti a kívánt kábelt, és azért, hogy az egyértelmű rendszer végez munkát. Egyszerű műveletek végrehajtása, helyesen csatlakoztassa a videolejátszót a TV-hez, nem fog működni.

A konjugáció folyamatában a lejátszó és a televíziós vevőkészüléket le kell választani a tápegységből.

A munka befejezése után a technikanak tartalmaznia kell a teljesítményt.

№1

A porton keresztül történő csatlakozás és a HDMI kábel csak a modern technológia használatakor valósítható meg. Ez egy egyszerű és egyszerű módja annak, hogy szinkronizáljon, magas jelminőséget biztosítva.

A párosítás meglehetősen egyszerű.

 • Először nAichi fit csatlakozó a TV-n – Rendszerint, a hátsó panelen található. A kikötő közelében lehet HDMI.
 • Keresse meg a lejátszó csatlakozóját. A gyártók HDMI-ként jelölik.
 • Csatlakoztassa a készüléket kábellel. Ellenőrizze, hogy a dugó szorosan tartja-e a csatlakozót. Ha a vezetékeket nem tartalmazták, meg kell vásárolni.
 • Kapcsolja be a TV-t, nyissa meg a Beállítások ablakot. Telepítse a videó és audió vételét HDMI bemeneten keresztül.
 • Kapcsolja be a lejátszót És ellenőrizze a kapcsolatot.
 • Helyezze be a lemezt vagy a flash meghajtót a lejátszóhoz, A videó engedélyezése és a technológia teljesítményének ellenőrzése.

№2

A kábel megkülönböztető jellemzője Nagyméretek. A fentiekben ismertetett esetben csak egy vezetékre van szükség a szinkronizáláshoz. A kapcsolatfolyamat nagyon egyszerű. Elég ahhoz, hogy a kábelt vegye, és csatlakoztassa a megfelelő portokhoz a DVD-lejátszó és a TV jelvevőjén.

A TV-modelltől függően Több SCART portja lehet. Ebben az esetben ki kell választanod, hogy az egyik közel van a kijelölés “in”.

3. szám

A következő opciót leggyakrabban az elavult berendezésekkel való munka során használják. Sok felhasználó már régóta ismeri az ilyen típusú portokat és kábeleket. A berendezés csatlakoztatásához elég Csatlakoztassa a “tulipánokat” (a zsinór háromszínű dugóval mindkét végén) A megfelelő szín csatlakozóiban: Piros, fehér és sárga. A fény és az érthető működés ellenére ez a módszer jelentős hátránya van – Csökkentette a képminőséget a fent megadott csatlakozási módszerekhez képest.

№4

A lejátszót a TV-készülékhez az S-Video kimeneten keresztül kell csatlakoztatnia, amire szüksége van Különleges kábel beszerzése. A port neve azt jelzi, hogy ez a csatorna csak képátvitelre alkalmas. A hangjelzés továbbítása, javasoljuk, hogy egy másik kábelt (“Bells” vagy “Tulipánok”) használjunk).

További beállítások csatlakoztatásához nem lesz szükség. Csak csatlakoztassa a kábelt a berendezéshez, kapcsolja be és élvezze a filmet.

A fent leírt módszerek alkalmazásával mindkét helyhez kötött és hordozható játékosokat is csatlakoztathat.

Használja az alkatrészkábelt

Néhány DVD-lejátszón megtalálhatja a “Tulipánok” szabványos színes portokat, de csak a nem három és 5 darab mennyiségben. Ez egy javított opció, nagyobb jelminőséget biztosít. A kikötők megnövekedett számának ellenére a csatlakozási folyamat megegyezik a standard RCA kábel használatakor. A kapcsolat pontosan színekkel történik. A sikeres jelátvitel ellenőrzése után.

További ajánlások

A csatlakozó berendezések folyamatában fontos, hogy megfeleljen a helyes helyének. A szakemberek nem javasolják a TV-lejátszó telepítését. Működés közben a berendezés hőmérséklete emelkedik, és ezzel a helyen a technika felmelegíti egymást. Ez a megsértés a működés során károkat okozhat.

Sok felhasználó hibázik, amikor a TV-t a játékos fölé helyezi. Ezt nem ajánlott erre, még akkor is, ha a TV-vevő kis méretű. Nem minden játékos büszkélkedhet az ügy erejével. A legjobb, ha egy különleges éjjeliszekrény használata egy speciális polcon DVD-lejátszó alatt.

Kívánatos, hogy a játékos a TV közelében van-e közzétéve. Nagy távolságban a csatlakozó vezetékek nagyon forróak, ami negatívan befolyásolja a recepció és a jelátvitel minőségét.

Magas hőmérséklet különösen a HDMI kábelt érinti. Ha a huzalok erős feszültségben vannak, akkor a fészkekben lazíthatók.

Lehetséges problémák és megszüntetése

A berendezés szinkronizálásának folyamata egyszerű, de ebben az esetben különböző problémákkal találkozhat.

 • Ha a technika megtagadja a munkát, ellenőriznie kell a hatalmat. Talán a hiba a kimeneten vagy a kábelezésben rejlik. Csatlakoztassa más eszközt a hálózathoz, és nézze meg. Ha a probléma a kábelezésben rejlik, akkor jobb segítséget keresni a szakembereknek. És Óvatosan ellenőrizze a huzalt sérülést.
 • Audio vagy kép hiányában ellenőriznie kell a szinkronizáláshoz használt kábel integritását. Amikor az erős hibákat észleli, ki kell cserélni. Ne takarítsa meg a huzal minőségét – A kép és a hang továbbítása attól függ. Ne felejtse el konfigurálni a TV-t a lejátszó csatlakoztatása után. A megfelelő menüben ki kell választania egy új jelvételi forrást.
 • Ha a TV kap egy jelet a lejátszóból, de a minősége nagyon alacsony, előfordulhat, hogy ellenőriznie kell a kapcsolat megbízhatóságát. A dugót szorosan meg kell őrizni a csatlakozóban. Ha a fészek megkezdődik, a technikát javítani kell.
 • A jel hiánya vagy az alacsony színvonala annak a ténynek köszönhető, hogy egy idegen tárgy a csatlakozócsatlakozóba került. Ellenőrizze a portokat a párosítás előtt, és rendszeresen tisztítsa meg a por és más szennyeződések között.
 • Ha először csatlakoztatja a lejátszót vagy TV-t, akkor hibás technikával rendelkezik. Ha lehetséges, használjon más eszközöket a probléma forrásának felderítésére. Míg a jótállási időszak nem jött végbe, a berendezés átadható a szervizközpontba ingyen javításra vagy cserére.

A kábelt száraz és hozzáférhetetlenül kell tárolni gyermekek és állatok számára. Óvatosan hajtsa végre. A rögzítéshez kapcsolódó kötéseket és más bilincseket használhat. Nézze meg, hogy nincs lánc a zsinóron.

A DVD-lejátszó csatlakoztatása a TV-hez, az alábbi videóban látható.

Értékelje a cikket
( 3 assessment, average 3.67 from 5 )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: