Hogyan kell csatlakoztatni egy videokamerát a TV-hez?

A videokamerák használata a terület védelmére, vagy egyszerűen ellenőrizni, hogy mi történik, ami egy bizonyos helyen történik, rendkívül gyakori jelenségünk időben. És legtöbbször előfordul, hogy nincs szükség, hogy egyszerűen írási adatokat a lemezre vagy flash meghajtót, de meg kell, hogy csatlakoztassa a videokamerát a TV nyomon követni mindent valós időben.

Megpróbáljuk megérteni, hogy milyen módon lehet elvégezni, és milyen problémák fordulhatnak elő az ilyen munka során.

Webkamera kapcsolat

Tekintettel arra, hogy vannak olyan videokamera, amely nem igényel internet-kapcsolat, valamint a modellek szüksége van rá, akkor tanácsos fontolóra csatlakozik a TV mindkét lehetőséget. Ha az utolsóról beszélünk, akkor Nagyon sok lehetőség van a TV-hez való csatlakozásra.

De mi Tekintsük 3 közülük:

  • USB;
  • VGA;
  • RCA vagy úgynevezett tulipánok.

USB-n keresztül

Kezdjük, mondjuk A legtöbb esetben az USB közvetlenül nem csatlakoztatható a fényképezőgéphez a TV-hez Azzal a ténynek köszönhetően, hogy eredetileg ez a szabvány nem volt ilyen típusú adatok átadása hangként és képként. Emiatt a webkamera USB-n keresztül történő csatlakoztatásához nincs értelme USB kábelt használni. Ehhez sem kell Speciális adapter, vagy speciális vezeték, Ahol egyrészt a megfelelő csatlakozó lesz, másrészt lesz egy póló három tulipán típusú dugóval. Kettő felelős a hangért, és a harmadik – a videojel továbbítására. “Tulipánok” be kell illeszteni a megfelelő fészek színét.

Egy másik lehetőség a TV-hez való csatlakozáshoz megvalósítható a számítógép rendszerblokkján keresztül. Ez egy webkamera USB interfészhez csatlakozik, majd a kívánt telepítéshez szükséges sofőr. Most elindulunk az eszköz indítása, majd a kábel a számítógéphez, amelyhez a fényképezőgép csatlakoztatva van, csatlakozik a TV-hez.

Válassza ki a beállításokat kiterjesztés, amely lehetővé teszi a TV-képernyőt a monitorra. A kezelőpanelen állítsa be a szükséges beállításokat, amelyek lehetővé teszik a megfelelő kamera működését. A szükséges után Helyezze az eszközt, Hogy kényelmes legyen használni. Ha nincs elég kábelhossz, akkor Használja az USB kiterjesztést.

A “tulipánokon”

Kapcsolat rca vagy “tulipánok” – Az egyik legegyszerűbb módszer. De csak a kamera modellekhez alkalmas, amely analóg jelet sugároz. Ebben az esetben a jel továbbításra kerül 3 vezeték használatával. fehér és Piros felelős lesz a hang továbbításáért, és sárga – A kép átviteléhez.

A kapcsolat színes csatlakozókban történik. Ezután a TV-ben válassza ki a megfelelő jelforrás módot. Ha a régi TV-modellt használják, akkor engedélyeznie kell AV-mód. Azt is hozzá kell adnod, hogy néha nem történik meg a 3-as kábelen és 2 vezetékben. Ebben az esetben a hang kizárólag mono lesz.

VIA VGA-n keresztül

A VGA interfész a modern adatátviteli módszerek egyikére vonatkozik. A csatlakozási felület használatához meg kell adnia Speciális kábel, És győződjön meg róla, hogy a kamera és a TV-vel rendelkezik a kívánt csatlakozóval.

A kapcsolat a korábbi esetekben ugyanúgy történik. Először szükséges Csatlakoztassa a kábelt A fényképezőgép és a TV megfelelő csatlakozóiban, amelyre szüksége van Válassza ki a kívánt üzemmódot.

Az egyetlen dolog, amit ebben az esetben ismernie kell, a VGA kábelek meglehetősen törékenyek, mivel nem lehet túl sokat hajlítani és behatolni. Ezenkívül jobb, ha jobban megszerezheti a híres kábelek híres márkáját az elismerhető gyártóktól.

A videófelügyelet csatlakoztatása?

Most próbáljuk meg kitalálni, hogyan kell a képet közvetlenül a képernyőn. A rendszer itt meglehetősen egyszerű, és minden az elsőtől függ, amit összekötünk. Tekintsük azt a lehetőséget összekötő IR kamera, valamint a csatlakozó több kamera, hogy a kép tőlük egyszerre jelennek meg a csatlakoztatott televízió képernyőjén.

IR kamera

Ha infravörös kamarákról beszélünk, ezek az eszközök felszerelve vannak Különleges háttérvilágítás, Amely lehetővé teszi, hogy még alacsony fényviszonyok nélkül is lőjön videót. Az ilyen modellek rendkívül követelik a biztonsági vállalatok és a vállalkozások. Ha beszélünk a kapcsolatukról, akkor Ez a folyamat nem túl különbözik azoktól a módszerektől, amelyeket a hagyományos modellek összekapcsolásakor használnak.

Ez az eszközkategória általában átadja az analóg jelet, amelyet is hívnak Összetett.

A digitális jelátvitelű modellek ebben a szegmensben rendkívül kicsiek, mivel nincs értelme fontolni.

Hogy A videó közvetlenül kompatibilis a TV-készülékekkel, amelyek kompozit video bemeneti RCA-val vannak felszerelve, Ez szinte minden TV-vel.

Egy ilyen infravörös kamra csatlakoztatása, Sziámi kábel vagy “csavart érpár” szükséges – Ezt a kábelváltozatot a legtöbb esetben használják. Ha nem tudja, mennyi ideig tart a vezeték, akkor egyszerűen kihasználhatja COAX koaxiális huzal RG59. Jelenléte lehetőséget nyújt arra, hogy egyszerűen levágja a szükséges vezeték megfelelő mennyiségét.

Az infravörös kamra videó kimenetét és a teljesítményt az előkészített előkészítéshez kell csatlakoztatni Koaxiális kábel, A fent említettek. A kapcsolat után a felhasználónak ki kell választania a TV menüben, mint a RCA jelforrás. Ez azonnal Kapcsolja be a megfelelő módba, Mi teszi lehetővé a videó megtekintését a készülék képernyőjén valós időben.

Ha van egy hangkimenet a TV-n, akkor Csatlakoztasson egy mikrofont egy autonóm típusú hangfelügyelethez a TV bármely RCA-bemenetéhez.

Csatlakoztasson több kamerát

Ha egyszerre több kamerát kell csatlakoztatnia, hogy egyszerre hozza a képet a TV-hez, akkor jobb lesz, ha nincs analóg videofelügyeleti kamerák, és Nagyfelbontású videofelügyeleti objektumok. Ebben az esetben egyszerűen az adapteren keresztül csatlakoztathatók a TV HDMI bejegyzéséhez, ha vannak ilyenek.

Ezenkívül a TV-készülék több kamerájából való megjelenítéséhez egyidejűleg egy CCTV négymagos processzort használ, amely akár 4 kamerát is támogat, vagy egy olyan CCTV multiplexert, amely támogatja a 16 videokamerák egyidejű működését.

Az ilyen eszköz jelenléte lehetővé teszi a videojelek kombinációját.

Ha a felhasználást elvégzik Analóg kamerák, akkor csatlakoztatni kell őket A 4 csatornás multiplexer video bemenetéhez, Koaxiális típus alkalmazása RG59. Ez az eszköz csak 1 BNC típusú kimenettel rendelkezik. By the way, az RG59 is alkalmazható a videó átvitelére a multiplexer a TV-n. De egy kicsit frissíteni kell.

Ez az, hogy a kábel végén, amely csatlakozik a TV-hez, annak Meg kell konvertálnia, hogy a végén van egy PIN típusú RCA. Ezután a multiplexer processzor konfigurálható, hogy egyszerre megjelenítse a 4 kamerák videóját a kijelzőn.

Úgy konfigurálható, hogy videót mutasson más üzemmódokban:

  • képek a képen;
  • pár kép;
  • Egyetlen kép kis késéssel.

1 kamera csatlakoztatása egyszerre 2 monitorra vagy TV-re, meg kell osztania a videojel használatát Speciális osztó.

Lehetséges problémák

Kissé beszéljen a lehetséges problémákról és problémákról a videokamerákkal, ha TV-hez csatlakozik, és további felhasználása. Az egyik leggyakoribb probléma Elveszett kép a TV-n. Ahhoz, hogy kitaláljuk, mi a probléma, meg kell tekinteni az archívumot, ha rendelkezésre áll, hogy van-e egy alkalommal, vagy már megismétlődött egy bizonyos frekvenciával. Talán a fényképezőgép kikapcsolása előtt néhány interferencia volt, vagy az eszköz azonnal kikapcsolta.

Nem kevésbé gyakori ok a különböző problémák és képproblémák a kamera Nem túl magas minőségű csatlakozók. Biztosítani kell, hogy a helyes és kiváló minőségű csatlakozók csatlakozzanak.

Egy másik lehetséges probléma vagy probléma lehet hívni Hibaberendezés tápegység. Ha a meghibásodás gyanúja van, ellenőriznie kell a feszültségellenőrzést a terhelés alatt lévő multiméterrel, azaz egy csatlakoztatott videokamerával, és győződjön meg róla, hogy a feszültségértékek a szabványokon belül vannak.

Az ilyen intézkedések végrehajtása előtt nagyon óvatosan olvassa el a kamerát a kamera utasításai miatt, mivel nemcsak a DC 12B tápegység állandó feszültsége, hanem feszültségű eszközök is vannak AC típusú AC 24V és AC 220V.

Ha azt találták, hogy a mért feszültség nem felel meg a szabályozási értékeknek, akkor A tápegység kell javítani vagy cserélni. Bár az utolsó lehetőség még mindig előnyösebb lesz.

A videokamerákkal kapcsolatos problémák egy másik oka van Kábelvonalak problémái. Annak érdekében, hogy a kábelek rendben legyenek, ellenőrizd őket fizikai károkért, törések vagy ritkán.

Hogyan lehet győződni arról, hogy számos módja van a különböző kamera modellek összekapcsolására, és lehetőség nyílik a legkényelmesebb és megfizethetőbb kapcsolódási lehetőség kiválasztására. Az egyetlen dolog, amit tudnod kell – Ha a kamerát a TV-hez való csatlakoztatására irányuló műveletek végrehajtásakor világosan meg kell érteni a műveletek sorrendjét és lényegét.

Az alábbiakban megtekintheti a videót az analóg videokamerához való csatlakoztatáshoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: