Mi a teendő, ha nincs jel a TV-n?

Mi van, ha nincs jel a TV-n, miért nem jelenik meg az antennából, a digitális csatornák leálltak – ezekkel a kérdésekkel a modern TV-technológiák tulajdonosai gyakran a szervizközpontokhoz kapcsolódnak. Tény, hogy a legtöbb probléma elég könnyű megszüntetni magát. Arról, hogyan kell ezt csinálni, és nem károsíthatja a TV-t, érdemes részletesebben beszélni.

Hogyan lehet meghatározni a probléma okát?

A televíziós jel távolléte meglehetősen gyakori probléma, amellyel a modern intelligens TV és az analóg modellek tulajdonosai szembesülnek. Itt van szükséged tisztázza az adatok átvételének forrását. Például az eszközt egy antennából vagy műhold lemezről mutatja, és csatlakoztatható kábelhálózatokhoz. Ezenkívül tisztázni kell, hogy a vevő működik-e, ha telepítve van, a kábel rögzült.

A közös okok között miért nincs jel a TV-n, akkor több.

 • Helytelen telepítés “lemez”. Ebben az esetben a vevő nagyon gyenge jelet sugározhat, vagy egyáltalán nem továbbítja. Lehet, hogy külön csatornák jelennek meg és eltűnnek. Ezenkívül a jel minőségét a működési feltételek befolyásolják: a jeges “lemez” mindig rosszabb.

 • Sérült kábel. Különösen gyakran ez történik, ha a jelforrás az utca. Ebben az esetben áthaladhat, de nagyon gyenge. Leggyakrabban a televízióban egyszerűen a “nincs jel” felirat.

 • Megtörte a beépített vevőt vagy külső konzolt. A szervizközpont szakemberei diagnosztizálhatják a bontást. A komplex elektronikus eszköz szétszerelésére irányuló független kísérletek teljes kudarccal végezhetik.

 • Nem mutat műholdas vagy kábel TV-t. Általában a probléma csak bizonyos órákban jelenik meg, anélkül, hogy előzetes “tünetei” a jel lebomlása. Érdemes ellenőrizni az adatokat az üzemeltető honlapján – Szolgáltató. A megelőző munka elvégzése során a Teledetal vétel nem érhető el. A munkadarabok is a vevő menüben is szerepelhetnek a Decifraler beállítások részben.

 • Az előtag lógott, a jel eltűnik. Ez egy jellemző hibás működés, amely a kábeltelevíziós ismétlőkből származik. A probléma megoldása segíti a banális újraindítással a készülék leválasztásával 30-60 másodperccel.

 • A műholdas “lemezek” jelzése eltűnt külső okok miatt. Ez általában az interferencia megjelenésének vagy az antenna irányának változása miatt következik be. Például egy erős szél, jégeső, egy madár tetején szolgál. És a stabil recepció útján új épület lehet a szomszédos helyeken. A probléma megoldása segít a sikeresebb antenna pozíció kereséséhez.

 • Smart TV változat elavult. Ha a régi operációs rendszert már nem támogatja, akkor a TV jel eltűnik. Töltsön le egy frissítést, és telepítse azt egy USB-médiából, vagy csatlakoztassa az eszközt Wi-Fi-hez. A konzolok általában automatikusan frissülnek.
Olvasson tovább  A legjobb lézer MFP minősítése

Ezek a fő problémák, az okok, amelyek miatt a felhasználó a probléma tanulmányozásakor függetlenül feltárhatja. Ha mélyebb diagnózisra van szüksége, érdemes többet figyelembe venni, hogy pontosan fontolja meg, hogy a képernyő hogyan néz ki a letöltés után, melyik TV-funkciók állnak rendelkezésre.

Tipikus problémák

Tekintsük a stabil televíziós jelek ellátásából eredő problémákat, amelyek mindig a komplexumban szükségesek. Ha az összes külső ok ki van zárva, vagy nincs módja megbízhatóan telepíteni, Érdemes figyelmet fordítani az egyidejű tényezőkre. Például bármely kép, feliratok jelenléte a képernyőn. Mindezek az adatok segítenek a hibaforrás teljesebb képének elérésében.

Található kép a képernyőn

A kép teljes vagy részleges eltűnése általában azt mondja A TV technikai problémáiról. A pontosabb “diagnózis” attól függ, hogy mi lesz képes létrehozni az öndiagnosztika során.

Kék háttér

Leggyakrabban amikor a felhasználó a kép hiányáról beszél, olyan kék háttérre vonatkozik, amely egy sugárzott kép helyett megjelenik. Ha egy Kinescopic TV-ről beszélünk, beszélhetsz megszakítások a memóriával vagy a hangzásért felelős videoerősítő bontása. A plazma panelen a probléma forrása az Bontásblokk újrahasznosítás. Számos közülük vannak, pontosan melyik modul hibás, csak a műhelyben lehet.

Ha a kék képernyő megjelent egy LED TV-vel vagy LCD képernyőn, a probléma rejlik A mátrixban. Szükség van a teljes cseréjére, hasonlóan a készülék költségeivel. Kék képernyő, amelyen van egy képcsatornás szám, menüelemek, jelek hiányában előfordulnak. Ennek oka lehet az antennában vagy kábelen, valamint a készülék helytelenül kiválasztott üzemmódban.

A felvétel után eltűnt

Ha a Modern LCD TV-vel rendelkező márkanév vagy operációs rendszer nevét tartalmazó képernyővédő normálisan betöltődik, majd a kép eltűnik, a bontást alá kell írni A kábelcsatlakozó területén, Tuner. Talán a jelforrással való érintkezés a huzal miatt elhomályosult a fészekből. A kép hiányzik, talán az oka A Broadcast Clip Art kikapcsolása. A hang normál üzemmódban sugároz, a csatornák kapcsolók. Csak arra a gombra kattint, hogy a kép nélkül törölje a működési módot.

Fekete vagy részleges fekete képernyő

A befogadáshoz való visszatérés teljes hiánya, a fekete képernyő képernyő általában azt sugallja, hogy a bontás meglehetősen komoly. Érdemes megjegyezni néhány valószínű okot.

 • Hibás háttérvilágítás. Ebben az esetben a TV tárolja az összes funkciót, kivéve a képernyő fényerejének beállítását. Nézd meg egy zseblámpával, láthatod a képet. A LED-es háttérvilágítás cseréje a szervizközpontban történik. A független munkavégzéssel károsíthatja a mátrixot vagy más részleteket.
 • A TV egyáltalán nem kapcsol be, mint egy kicsit. Valószínűleg az oka a hálózati feszültség kötéle. Meg kell adnia az eszközt, lásd a szakemberek javítását.
 • Fekete képernyő vízszintes csíkos fény vagy világos színű. A keret beolvasásának oka. A probléma elsősorban a Kinescopic TV-ben található, a blokk cseréjét megoldják. A függőleges szalag a vonal szkenner transzformátor törését igazolja.
 • A TV be van kapcsolva, a képernyő azonnal kialszik. Valószínűleg az ügy alacsony táplálkozásban van a hálózatból. Ellenőriznie kell a vezeték- és tápegységet, a kimenetet, a feszültség rendelkezésre állását az egész lakásban.
 • Nincs hang, nincs kép, jelzés égési sérülések. Valószínűleg törött videofeldolgozó.
Olvasson tovább  Televíziós fejhallgatók: jellemzők, típusok és választott szabályok

  Ez csak az oka annak, hogy a képernyőn lévő kép eltűnik. Ha a bontás komoly, akkor a készülék jobb, ha nem hagyja el a hálózatot a hálózatban, meg kell próbálnia a mesterek a lehető leghamarabb hívni.

  Nincs digitális csatorna

  A teljes digitális TV-jelre való áttérés problémája a fogyasztók tömeges problémáihoz vezetett. Ha a TV-készülék kábelcsatlakozással van felszerelve, A bejövő adatok incase számos tényezőhöz kapcsolódhat. Például a külső interferencia hatására: gyújtási rendszerek járművekre, madarakra, alacsony minőségű kommunikációs jelerősítőre. Ne higgye el, hogy a törött tv vagy konzol. Néha a jelenlegi megelőző munka és a rossz időjárás miatt a jel nagyon nehéz.

  A veszteségek minimalizálása DVB-T2 adatátvitelként, meg kell helyezni a kábelt, amelyhez csatlakozik. Minél magasabb a huzal, annál több interferencia befolyásolja a jelet. Ezenkívül értékelik és a távoli távolságot a konzolról – külső vevő vagy beépített TV-blokk.

  A digitális csatornák elvesztése az időjárási viszonyokhoz kapcsolódhat: Télen a recepció jobb lesz, mint a nyáron, forró időben. A vastag lombozat jelenléte a fákon az év meleg időszakaiban az utcán telepített antenna jelét megsemmisítheti. Ha a probléma hosszú ideig fennáll, érdemes egy erősítőt vásárolni. Az antenna mellett található, a lehető legközelebb. A csatorna recepció magabiztosabb lesz.

  Csatlakoztatás a külső vevőn keresztül – az előtag megsérthető, mivel a televízió aljzatával vagy a vevővel ellátott dugó érintkező megszakítása miatt megsérthető. Különösen gyakran ez történik, ha az eszközök mozognak vagy eltolódtak. A legkisebb erőfeszítés vagy bunkó vezet, hogy a scart vagy a tulipán megszűnik lefordítani a képet. Ezenkívül egy szünet történhet a kábelen: érdemes megvenni egy újat, és teszteljük a munkában.

  Fontos! Nem minden eltűnésével, de csak néhány csatornával, a probléma több forrásból származó jeleket kaphat. Döntse el, hogy a probléma segít a kézi beállításban.

  Mit jelent a felirat?

  Általában a monitoron lévő jel TV-jelentések hiánya a munkafolyamat bekapcsolásakor. Modern Smart TV Adja ki az ilyen rendszerlevelet az utasításokkal. Például egy üzenet tartalmazhat információt, ahol a veszteség oka lokalizálódik: nincs kapcsolat a hálózati kábellel. Az ilyen információs tippek nagyon hasznosak lehetnek a tapasztalatlan felhasználók számára, akik csak a kedvenc TV-sorozatot vagy a televíziók hosszú várt blokkolóját akarják megtekinteni.

  Olvasson tovább  A légkondicionáló kültéri egységének felszerelése

  A “Nincs jel” felirat nem feltétlenül állandóan lóg. Néha megszakítja a levegőt, majd eltűnik. Ilyen A rövid távú interferencia általában a közúti közlekedéssel való áthaladáshoz kapcsolódik, a szél eltömődésének expozíciója. Megjelenik a “Nincs jel” felirat, és mielőtt kikapcsolná a TV-t a hálózati feszültség csökkenésével kapcsolatban. Mindenesetre az eltűnés okai nem a TV-ben vannak, hanem a külső kapcsolat forrásaiban szükségük van rá.

  Mi a jel szintjétől függ?

  A televíziós jel minősége még digitális formátumban is meglehetősen instabil koncepció. Az időjárási viszonyok befolyásolhatják: felhősödés, szélerőmű, egyéb külső interferencia. Ha a TV rossz reggel megmutatta, és este megálltam, hogy elkapta a jelet, akkor győződjön meg róla, hogy az ilyen források nem jelentek meg hirtelen. Például egy erős felhősséggel, a TV egy üres képernyőt mutathat a hóesésben, amíg az interferencia eltűnik.

  Mechanikus akadály megjelenése: Új épület, létesítmények, komoly problémává válhatnak egy televíziós jel közvetítéséhez. Ebben az esetben meg kell találnia az antenna optimális recepciójának optimális pontját. A DVB-T2-vel működő televíziókészülék szintje 60-84 dBmkv-ig változik – ezek szabványos értékek. Minél magasabb a kép lefedése, annál nehezebb lesz beállítani. Minden frekvencia esetében ez a jelző más lesz. Csökkentse a külső interferencia hatását a koaxiális kábelek használatában.

  A javítás?

  Hogy megszüntesse a hibát, amikor jelzi a jelet, néha szüksége van egy kicsit. Például, ha egy tányérra, a szoba vagy utca antenna, a digitális csatornák részben eltűnt, lehet bekapcsolni keresztül tuner manuális beállítás. Ez az alábbiak szerint történik:

  • Egy adott régió multiplex csatornákának finomítása;
  • Manuálisan állítsa be az egyes beállításokat.

  Impulzus interferencia, A jel ideiglenes megszakítását okozza, a közúti gyújtó rendszerek elindításához kapcsolódik. Hatásuk is csökkenthető a szokásos kábel koaxiális cseréjével, kettős árnyékolással vagy mozgó antennával.

  Javítsa meg a TV-t, amelynek bontása a készülék technikai hibáihoz kapcsolódik, szinte lehetetlen otthon. Természetesen egy rádiós amatőr, amelynek teljes körű műhelye ezzel a feladattal megbirkózhat. De a felkészületlen tulajdonos jobb, ha nem nyitja meg magának a készüléket, mert még a maradék feszültség is nagyon veszélyes az egészségre.

  Az AV jelveszteség egy kényszerített módváltozással járhat. A távoli forrás vagy AV / TV gombon keresztül pontosan ellenőriznie kell, hogy mely paraméterek vannak kiállítva. Ha egy másik mód van kiválasztva, vissza kell térnie a rendszeres értékekhez. Az új TV-n a “Nincs jel” jel azt mondja, hogy csatlakoztatnia kell az antennát, és konfigurálja a csatornákat.

  Mi a teendő, ha nincs jel a TV Tricolor TV-n, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( 6 assessment, average 3.17 from 5 )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: