6 ok, amiért érdemes külön élni a szüleidtől

egyes mai fiatalok nem sietnek elszakadni a szüleiktől, és felnőttként továbbra is velük élnek. Kényelmesebbnek tűnik: nem kell pénzt költeni a szállás, az élelmiszer és más szükséges dolgok kifizetésére. A szülők mindig ott vannak: támogatnak minket a szükség idején, etetnek, tisztára mosnak minket, és ha szükséges, segítenek a mindennapi problémák megoldásában. Lehetőség van arra, hogy a saját örömünkre éljük az életünket, kizárólag a személyes szükségleteink által vezérelve. ha nincs saját lakásuk, indokoltnak tűnik, hogy a területet a hozzájuk közel álló emberekkel osszák meg. Végül is a bérleti díj nem olcsó. De a szétválasztás szükséges. E nélkül a teljes körű személyes fejlődés folyamata nem fog lezajlani. Nézzük meg a fő okokat, amelyek miatt a lehető leghamarabb szükség van a szétválasztásra.

13.jpg

Megfelelő önbecsülés

Sajnos ritka személy, aki együtt él az apjával és az anyjával, képes fenntartani a magas önbecsülést. Tény, hogy a szülők gyakran akaratlanul is elnyomják felnőtt gyermekeiket, korlátozzák döntéseiket, nem engedik, hogy megvalósítsák egyéni törekvéseiket. Ez nem rosszindulatból történik. Az apa és az anya egyszerűen soha nem lesz képes felnőtt fiát vagy lányát felnőtt és önálló emberként felfogni. A szülők az elsők, akik észreveszik a tehetetlenségünket sok problémával kapcsolatban, őszintén segíteni akarnak, de ehelyett csak bántanak minket. A túlzott védelem negatívan hat a személyiségre és gátolja a hatékony önismeretet. És így az ember hozzászokik, hogy passzív életet éljen, fél felelősséget vállalni… Az időben történő szétválasztás segít kiegyenlíteni az érzelmi hátteret. Ennek eredményeképpen az önbecsülés visszatért a normális szintre. Az egyén teljesen tudatában van saját vágyainak és kívánságainak. És ez szükséges a teljes, boldog élethez.

Tapasztalatszerzés

Az egyéni út nem könnyű, de meg kell járni, hogy felkészüljünk az élet kihívásaira. A saját erő felhalmozásának megvan az a határozott előnye, hogy az ember megérti, hogyan kellene cselekednie egy adott esetben. Még ha hibákat is követünk el, az hosszú távon az egyén javát szolgálja. Nincs önbizalomhiány a jövőbeni helyzetekkel kapcsolatban. A fiatal megtanulja a háztartás vezetését, az anyagi erőforrások bölcs elosztását is. Az önálló élet azt jelenti, hogy megtanulunk pénzt megtakarítani, előre kiszámoljuk a kiadásokat. Bármi legyen is a saját tapasztalata, értékes eszköznek nevezhető. Az önbizalom építése általa. És egy idő után az egyén észreveszi, hogy a korábbi félelmek és kétségek már nem rendelkeznek ugyanazzal a hatalommal felette.

Bárkit meghívhatsz, akit csak szeretnél

Ez talán a legszebb pont azok számára, akik most kezdenek önálló életet kezdeni. A magánterület nem hóbort, hanem szükségszerűség. Kevesen élvezik, hogy a rokonaik folyamatosan figyelik őket. A szülők otthonában a vendégek fogadása mindig sok nehézséggel jár. Az idősebb generáció inkább pihenni szeretne, mint végtelen számú látogatót nézni. Meg lehet érteni egy felnövekvő gyermeket: szükség van a kommunikációra, a lelki társ keresésére. Helytelen lenne elvárni a fiataloktól, hogy korlátozzák és elnyomják minden vágyukat. A személyes határok felállításának kérdése nagy kérdés. Az ellenkező neműekkel való kapcsolatok kialakításához szabadon kell kommunikálnia, ami aligha lehetséges az anya és az apa oldalán. oktatás 1 A másik nemmel való kapcsolatok kialakításához szabadon kell kommunikálnia. Amikor egy fiatal férfi vagy lány rájön, hogy szabad, hatalmas belső erővel töltekezik. Ilyen állapotban valóban hegyeket lehet megmozgatni, soha nem látott magasságokba jutni. Ezért indul be a karrier, és nyílik meg a második szél. A dolgok általában a döntés meghozatala után alakulnak ki. Nem félni a változástól. Ezek biztosan jobb dolgokhoz vezetnek.

Saját attitűdök kialakítása

Amikor elkezdünk önállóan élni, elkerülhetetlenül erősebbek leszünk. Végül is már nincs értelme a hozzánk legközelebb álló emberekre hagyatkozni. Az összetett kérdéseket a legközvetlenebb módon kell kezelni. Néha azonban nagyon nehéz lehet, még a kétségbeesés is eluralkodik rajtad. De amint valami jelentőset érsz el, a szárnyak a hátad mögött azonnal kitárulnak. Érdemes önálló döntést hozni, különösen akkor, ha a felnőtt gyermek nem rohan azonnal segítségért, nem panaszkodik az élet nehézségeiről, hanem megpróbál egyéni erőfeszítést tenni. Eleinte mindenkinek nehéz, de utána értékes tapasztalat marad hátra, amely hasonló helyzetben megakadályozza, hogy az ember összezavarodjon. A saját meggyőződések kialakulása elkerülhetetlenül megtörténik. Előfordulhat, hogy egy fiatal személy teljesen átértékeli értékrendjét, megváltoztatja a világról alkotott képét. Mindenesetre elkezdi másképp, másképp látni az életet. Egy bizonyos ponton elsöprő vágyat érez az ember az életre, az álmai megvalósítására és a meggyőződései alapján való cselekvésre.

Személyes erőforrásod kiegészítése

Az önérvényesítés mindig áldás az álruhában. Soha senki nem próbált még a szüleitől külön élni, és nem bánta meg keservesen. A belső szabadság érzése olyan erőteljes energiával töltődik fel, hogy az bármilyen eredményhez elegendő. Az ember hozzászokik ahhoz, hogy független, önálló és akaratos legyen. Nem kell többé senkinek sem felelnie, és nem kell kifogásokat keresnie. A személyes felhatalmazás elkerülhetetlenül megtörténik. A személy elkezdi úgy érezni, hogy képes megbirkózni az élet kihívásaival. A személyes erőforrások azok, amelyek megóvnak minket attól, hogy elkeseredjünk, hogy elkeseredjünk a kedvezőtlen körülmények között. Erre támaszkodunk a kétségbeesés pillanatában. De a megszerzett tapasztalatoknak köszönhetően egy személy megtanul gyorsan alkalmazkodni a helyzetekhez, és megszabadulni a negatív érzelmektől. Ez a szellem ereje. A felnőtt életre való felkészültséget a mindennapi élet nehézségeivel való megbirkózás képessége határozza meg.

A saját identitás megtalálása

A magad megismerése akkor jön, amikor elkezdesz egyedül élni. Ha a múltban szükség volt szülői útmutatásra és korlátozásokra, az új valóságban erre már nem lesz szükség. Tudjuk, hogy mikor kell felkelni, reggelit készíteni, munkába menni, kutyát sétáltatni stb.. Nincs többé olyan frusztráló probléma, mint például a villanyszámla kifizetése vagy a csillárban lévő izzó cseréje. A személy megtanulja, hogy tisztában legyen rejtett indítékaival, titkos vágyaival és álmaival. A legáltalánosabb esetben azt fogja tapasztalni, hogy sokkal boldogabb, függetlenebb és önellátóbb lett. Még akkor is, ha folyamatosan pénzt kell megtakarítania, és sok mindent megtagadnia magától, elkerülhetetlenül megérik. Elkezdjük értékelni az egyszerű dolgokat, nem koncentrálunk tovább a kicsinyes konfliktusokra.

Tehát rengeteg ok van arra, hogy elválj a szüleidtől. Az elválás az illúziók elvesztéséhez hasonlítható, új értelmet találva az életben. Ha egyszer néhány hónapig távol voltál a szüleidtől, nem akarsz majd visszamenni. Végtére is, egy személynek velejárója, hogy folyamatosan növekedjen és fejlődjön, és a megszerzett készségek elkerülhetetlenül javulni akarnak, és valami többre hajtják végre

Olvasson tovább  A srác nem javasolja: miért és szükség van-e sietni?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Tamás

    Mi az öt legfontosabb indok, ami miatt érdemes külön élni a szüleidtől?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: