A válás elkerülése – gyakorlati tanácsok

A családi élet olyan, mint egy hajó, amelyet két ember kormányoz. És ha az ember elfelejti a felelősségét, elkerülhetetlenül szenved. A házastársaknak folyamatosan be kell fektetniük a kapcsolatba. Ellenkező esetben a bizalom gyorsan elvész, az érzések elmúlnak, az elégedetlenség érzése alakul ki. A statisztikák szerint minden második házasságban az emberek elgondolkodnak a kapcsolat megőrzésének kívánatosságán. Ez arra utal, hogy minden pár sok nehézségen megy keresztül a boldogsághoz vezető úton. A válás elkerülése érdekében a negatív megnyilvánulásokat minimalizálni kell. Minden nap arra kell törekednetek, hogy megértsétek egymást. Ehhez folyamatosan dolgoznod kell magadon.

Beszélgetés az érzésekről

quarrel4.jpeg

A legtöbb házas ember fő problémája az, hogy fél kifejezni a negatív érzelmeket. Úgy tűnik, lehetetlen megbirkózni a negatív érzésekkel, hogy azok pusztító következményekkel járnak. Idővel az irritáció és a fáradtság felhalmozódik. Ha nem teszünk semmit, egy bizonyos ponton a negativitás minden jó dolgot megtörni fog, ami egykor a kapcsolatban volt. Ezért olyan fontos, hogy időben hangot adjunk érzelmeinknek. Amíg a feszültség el nem múlik, nehéz elkezdeni hinni a legjobbakban.

  1. Beszéljen a probléma egészéről és annak egyes összetevőiről. Ha az ember nem folyamodik konkrétumokhoz, talán soha nem veszi észre, hogy a másik felét kétségek gyötrik. Amíg ez nem tisztázódik, addig bizonytalanság és szorongás lesz.

  2. Ha csalódás érte a partneredben, ne vádaskodásból és panaszkodásból indulj ki, hanem beszélj az érzéseidről: “Fáj, amikor…”, “Fáj, ha…”. Így a partnernek lehetősége lesz arra, hogy valamit kijavítson.

A csalás nem megoldás

Amikor egy házasság szétrobban, sokan megpróbálnak kibújni a felelősség alól. Ilyenkor úgy tűnik, hogy egy mellékes viszony segít feloldani a reménytelenség nyomasztó érzését, friss levegőt ad. Eleinte izgalmas és erőt adó lehet, de aztán elkerülhetetlenül jön a csalódás. A megcsalás után nagyon nehéz fenntartani egy mély kapcsolatot, és továbbra is őszinte maradni. Ezért a házasságtörés csak súlyosbítja a helyzetet, de nem segít megoldani azt. A válás elkerülése érdekében a végsőkig őszintének kell lenni.

Megfontoltságot mutatva

A házasságban nem szabad csak a saját igényeidre gondolnod. Az őszinte együttérzés soha nem felesleges. A partnernek szüksége van arra, hogy melegség vegye körül, hogy úgy érezze, törődnek vele. A szeretet kimutatása nem a gyengeség jele, ahogy azt sokan gondolják. Ez azt mutatja, hogy az illető hajlandó megosztani lelkének melegét, hajlandó törődni, és ezt saját szabad akaratából akarja tenni, nem kényszerből. A figyelemre szükség van, mint a levegőre egy házasságban. A házastársak csak így ismerik fel, hogy szükségük van egymásra, hogy van esélyük arra, hogy megpróbálják kijavítani a korábbi hibákat.

A szeretet kimutatása különösen nehéz élethelyzetekben szükséges. Ha egy házastársat személyes válság ér, az elkerülhetetlenül kihat a kapcsolatra. Nemcsak a végsőkig őszinte, hanem az érzések kifejezése is. Hasznos, hogy beszéljünk a szerelmedről, hogy bátorítsunk és támogassunk mindenben. A megfontolásnak való kitétel soha nem felesleges. Még ha egy személy nagyon pesszimista is, mindig megpróbálhatja meggyőzni őket, hogy vizsgálják felül a meggyőződésüket. A kedvesség és az érzékenység, az érzékenység és a segítőkészség soha nem marad észrevétlen. Még a legreménytelenebb esetekben is hinnie kell a legjobbakban, optimistának kell maradnia, és továbbra is tekintettel kell lennie partnerére. Ezt a hozzáállást biztosan értékelni fogják.

Az érzések megosztásának képessége

Az együttélés azt jelenti, hogy a partnerek sok időt töltenek együtt. Légy őszinte, és mondd ki az érzéseidet, ahelyett, hogy elrejtenéd őket. A csodálat, a bókolás, az öröm és a meglepetés növelheti az ember önbizalmát és boldoggá teheti. Az együtt megélt érzelmek egyesítenek, hihetetlenül összekötnek. Ha úgy érzik, hogy a válás közeleg, mindent meg kell tenniük, hogy elkerüljék. Az érzések megosztása azt jelenti, hogy örömet okozunk egymásnak. Többet kell beszélgetniük, időben elintézniük a dolgokat, kerülniük kell a dühöt és a frusztrációt.

A megbocsátás képessége

Csalás2.jpg

Ez elengedhetetlen egy házasságban. A családi kapcsolat azt jelenti, hogy megtanulunk adni és elvenni egymástól, kompromisszumot kötni és a helyzetnek megfelelő megoldásokat találni. A megbocsátás nem csak nagylelkűség, hanem szükségszerűség is. Bizonyos esetekben szükség lehet a saját meggyőződések felülvizsgálatára, a hozzáállás megváltoztatására. A házasság türelmet és felelősségteljes hozzáállást igényel minden kimondott szóhoz. Csak néhány pont betartására kell emlékezni.

  1. A partnered elfogadása olyannak, amilyen. Ha van késztetés a javításra, akkor a kapcsolat nem kielégítő. A megbocsátás feltételezi, hogy az embernek félre kell tennie a haragot, a neheztelést és más negatív érzéseket. Ismerd el a másik feled jogát arra, hogy olyan legyen, amilyen lenni akarsz. Az ember soha nem tud megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

  2. A megértés vágya. Ahhoz, hogy a házasságban a kapcsolat folyamatosan fejlődjön, a házastársaknak arra kell törekedniük, hogy megértsék egymást. Ha szerette cselekedeteinek indítékai tisztázatlanok maradnak, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy kiderítse, hogy. A megértés őszinte vágya, az ítélkezés és a harag hiánya, valamint a hajlandóság arra, hogy erőfeszítéseket tegyen egy egészséges kapcsolat kialakítására, pozitív eredményekhez vezet.

  3. Nem a múltbeli hibák felemlegetése. Aki el akarja kerülni a válást, annak nem szabad emlékeznie partnere múltbeli vétkeire. Nincs rosszabb, mint állandóan emlékeztetni valakit arra, hogy milyen rossz és alkalmatlan. Az értéktelenség érzése csalódáshoz és frusztrációhoz vezet, kiegyensúlyozatlansághoz vezet. A bűntudattal való manipulálással való próbálkozás megengedhetetlen, mert így elveszítheti a bizalom minden maradványát, elveszítheti a kapcsolattartás minden pontját. A megbocsátó emberek mindig hajlandóak nagylelkűek lenni, vállalni a felelősséget a történtekért.

  4. Törekedjen az önfejlesztésre. Bebizonyosodott, hogy ha valaki elégedett önmagával és az életével, kevésbé valószínű, hogy a másik felét lehangolja. Ezzel szemben az önmagukkal való elégedetlenség kifejezett elégedetlenséghez vezet a partnerrel szemben – úgy tűnik, hogy méltatlan, azonnal sok hibát mutat. oktatás 1 Az elégedetlenség a partnerrel való elégedetlenséghez vezet. Csak akkor élheted át a legteljesebben az örömöt és az inspirációt, ha folyamatosan fejlődsz és követed a saját utadat. Ez a személy hajlamos megbocsátani, vigasztalni és jobb tanácsadó lenni a szükség idején.

Közös tervek készítése

Ahhoz, hogy egy nehéz problémát meg lehessen oldani, meg kell dolgozni rajta. Néha sokáig és keményen kell dolgoznod, hogy minimalizáld a frusztrációt és a csalódást. Ha a házastársaknak közös a vágyuk, mindig könnyebb kibékülni. Ha tudod, hogyan érezd a partneredet intuitív szinten, az segít, hogy ne veszítsd el a szíved. A közös terv kialakítása meghatározza a családi unió további fejlődésének kilátásait. Minél világosabban látja őket az ember, annál könnyebben tud dönteni a következő lépésekről. Például, ha egy házastárs nagy vásárlást vagy gyermeket szeretne, ez a döntés segít megbirkózni a nehézségekkel.

Az együttélés, még akkor is, ha szeretsz valakit, rendkívül nagy kihívás lehet. Soha nem lehetséges, hogy egy kapcsolat mindig zökkenőmentesen működjön, néha erőfeszítéseket kell tenni. Mielőtt úgy döntesz, hogy szakítasz egy kapcsolatot, alaposan meg kell vizsgálnod, hogy minden lehetőséget felhasználtál-e a kibékülésre. Ha sietsz, és ezt a lépést az erős érzelmek hatása alatt teszed meg, akkor sokat sajnálod, ami történt. Mindig szem előtt kell tartani, hogy a válás a végső megoldás. Jobb, ha akkor folyamodunk hozzá, ha nincs más megoldás. Ha a partner nem figyel és nem hallja meg, akkor teljesen leépül, és nem vágyik a közös jövőre. De ha van remény a gyógyulásra, akkor ezt nem szabad elpazarolni. A személyes boldogságot nagyon könnyű megtörni, de egy kapcsolat kiépítése évekig is eltarthat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: