Házas, de szerelmes egy kollégába

A vállalati kapcsolatok filmekben és tévésorozatokban való romantizálása erősen eltúlzott. Nem azok, akik mérhetetlenül boldogok, hanem azok, akiknek segítségre van szükségük, azok fordulnak egy pszichológushoz azzal a kéréssel, hogy kapcsolatot létesítsenek egy kollégával. A HeadHunter statisztikái szerint a férfi és női válaszadók 47 százalékának volt romantikus kapcsolata egy kollégával (10 százalékuk beosztottal, 14 százalékuk főnökkel). A kollégákkal randizók 47%-a élt át nehéz, érzelmi szakítást. Ezek a statisztikák nem veszik figyelembe azokat az eseteket, amikor a munkahelyi kapcsolat egy másik férfival kötött hivatalos házasságra épült. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor a boldogtalan emberek aránya megnőne.

Zavaros érzések, amikor egy nős férfi beleszeret egy kolléganőjébe, belső konfliktust okoz. A konfliktust súlyosbítja a bűntudat és a szégyenérzet a feleség előtt, valamint a félelem, hogy a feleség rájön. De mi készteti a férfiakat arra, hogy viszonyokat folytassanak a munkahelyükön, és megcsalják őket? Érdekes gondolatot fogalmazott meg a témával kapcsolatban Konstantin Melikhan író: “A csalással a nő a legjobbat keresi, a férfi pedig az újat”. Nem ez az egyetlen ok, ami tiltott kapcsolatra ad okot.

Hogyan kommunikáljunk egy lánnyal, és ne tűnjön unalmasnak

Az irodai románcok okai a nem házasok körében

Gondolj arra, hogy a románcod egy lánnyal, aki mély vonzalom tárgyává vált, mielőtt felismerted az érzéseidet? Milyen a kapcsolatod a feleségeddel jelenleg?? Milyen problémákat lát a családi életben, és milyen problémák rejlenek a tiltott érzésekben? Ezeknek a kérdéseknek a világos elemzése betekintést nyújt a bekövetkező érzelmi tragédiába. A következők a házasok munkahelyi szerelmi viszonyának gyakori okai:

 1. A friss érzések, tapasztalatok, érzelmek keresése. Az első nyilvánvaló ok az új érzések megtapasztalásának vágya. A szerelembe esés, amelyet élénk érzelmi kifejezések, boldogságérzet, vad szenvedély jellemez, lehetővé teszi, hogy elszakadjon az unalmas rutinból, amely szilárdan köti az embert a feleségéhez.

 2. Baráti kapcsolat egy női kollégával. Ha olyan szervezetben dolgozik, ahol a vállalati etika erős (képzés, közös elvonulások informális környezetben, szórakoztató vállalati rendezvények stb.)..), nagy az esélye annak, hogy a kapcsolat a “munka” kategóriából a “személyes” kategóriába kerül. A barátság egy kollégával segít az érzelmi kapcsolat, a kölcsönös megértés (illuzórikus vagy valós) megteremtésében. Ha a szerelembe esés baráti kapcsolat eredményeként kezdődött, akkor a kényelem érzésén és a megértés vágyán alapul.

 3. Nem kell foglalkozni a mindennapi élettel.A munkakörnyezetben mindenkinek megvan a maga feladata, és mindenki kötődik a vállalat fejlődéséhez. És otthon a házastársukkal, a mindennapi életről, a gyerekekről… Ebben az esetben a női kollégát független, érdekes, lelkes személynek tekintik. És a feleség a családi problémák generátora.

 4. Elhalványuló érzések a házasságban.A házastársaddal való intimitás elvesztésének érzései, a csökkenő szenvedély és a vasárnapi szex mind termékeny talaj egy másik nő iránti érzések kialakulásához. A munkahelyi intimitás és a partnerkeresésre szánt idő hiánya tudat alatt a munkahelyi romantikus kapcsolatra hajlamosít.

 5. Válságos pillanatok a házasságban.A házasságban vannak normatív válságok (egy év, három év, öt év stb.)..), amikor bizonyos tipikus problémák súlyosbodnak. És vannak olyan szituációs válságok (pénzügyi nehézségek, heves kommunikáció a rokonokkal, közeli emberek elvesztése), amelyek nem függnek a házasság hosszától. oktatás 1 Az ilyen válságok nem függnek a házasság hosszától. A válságpontokon a házasság a lehető legérzékenyebbé válik a külső hatásokkal szemben. Egy csinos lány bármelyik tétova pillantása a munkahelyén okot ad a szerelemre.

 6. Munkahelyi romantika, mint az unalom felkavarásának módja. Ez egy ritka, de létező ok, amelynek nincs személyes háttere. A szerelembe esés a saját és mindenki más unalmának diverzifikálására szolgál.

 7. A tiltott kapcsolat tudatosítása.Egyfajta fellángolás egy kolléga iránt, mert egy új élményt keresnek. A feleséggel való kapcsolat a közösség által jóváhagyott, nem okoz ellentmondásos, vitás érzéseket.

 8. Csökkentett önbecsülés.A 2019-es orosz hűtlenségi statisztikák szerint a hűtlenség 7%-a a házastárs alacsony önbecsülése miatt következik be. Vagyis a megcsalás az önbecsülés növelésének és a “férfi” társadalmi státuszának megerősítésének egyik módjává válik.

Olvasson tovább  Honnan tudhatod, hogy szerelmes vagy: 8 jel

Miután megértettük az érzések forrását, dolgoznunk kell a személyes szféránkon és a szerelmi háromszög résztvevőivel való kapcsolatainkon.

Gyakorlati iránymutatások a kollégákkal szembeni viselkedésre vonatkozóan

Fontolja meg, hogy a rajongása egyoldalú vagy kölcsönös? A legfontosabb kérdés pedig az, hogy mit akarsz ettől a kapcsolattól?? A Job@ 3750 orosz megkérdezésével végzett társadalmi felmérést a munkahelyi románcokról. A megkérdezettek fele több intim találkozással, 19%-uk egyszeri szerelmi aktussal, 27%-uk pedig több hónapos párkapcsolattal zárult. 12% elismerte, hogy negatív érzelmeiket akarták levezetni, ezért belekeveredtek egy kollégájukba. 19% ízletes időtöltéssel változatossá teszi a munkafolyamatot. És figyelem, 23%-uknak volt szexuális kapcsolata a munkahelyén, vállalati rendezvények alatt (alkoholos befolyásoltság alatt). Ezek a statisztikák rámutatnak arra, hogy a munkatársba szerelmesnek lenni szituációs jellegű. A melegség megőrzése és a tiltott érzések elengedése érdekében próbálja ki a következő irányelveket:

 1. Zavarba ejtő őszinteség. Ellentmondásos technika, de gyakran segít abban, hogy egy irreális fellángolás logikus végére jussunk. Kivel legyünk őszinték? Önmagaddal és egy kollégával. Beismeri, hogy megkérdőjelezhető, tiltott érzéseket táplál egy munkatárs iránt. Magyarázza el a kollégájának, hogy mit tapasztal, de házasok, és nem akarja tönkretenni a házasságot. Ez a fajta őszinteség nem fogja őt közömbösnek hagyni, és megpróbálhatja korlátozni a veled való kapcsolatát, amennyire csak lehetséges.

 2. Nézz magadba, hogy megtaláld a szeretet forrását.Ez általában egy unalmas házasság és egy aranyos, szellemes munkatárs kombinációja. Ha nem tervezi, hogy felbontja a házasságot, egy alapos önvizsgálat segíthet kitalálni, hogyan javíthatja meg a feleségével való kapcsolatát, és hogyan szakíthatja meg a munkakapcsolatot.

 3. Korlátozd a kommunikációdat a lányokkal, aki tetszik neked.Ha eddig megengedted magadnak, hogy kötetlen beszélgetéseket folytass vele, akkor ezt most abba kell hagynod. Laza kommunikációs stílusuk és komfortérzetük az, ami arra késztet, hogy viszonyod legyen a munkahelyeden.

 4. Próbálja meglátni a kollégája negatív oldalait.Az elsődleges szerelem az az állapot, amelyben idealizáljuk az imádat tárgyát. Mindenben gyönyörűek: érdekes kommunikáció, kifogástalan megjelenés, ragyogó elme és sziporkázó humor. Ha egyszer látod, hogy ő nem tökéletes, hogy ő egy átlagos ember, akkor elengeded.

 5. A munkahely elhagyása végső megoldásként. Ha nem elég erős ahhoz, hogy elhagyja a kolléga iránti rajongását, és az előző ajánlások nem működnek, akkor át kell helyeznie a pozícióból, ahol folyamatosan keresztezi az utakat vele. Ez a döntés nagyon nehéz, és nyomot hagy a karrieredben.

Olvasson tovább  9 jel arra, hogy itt az ideje a válásnak

Miért nincsenek tippek arra, hogyan fogd az orrodnál fogva a feleséged és élvezd az irodai romantikát?? Mert ez több pszichológiai probléma kialakulása egyből. Ahogy becsapjuk magunkat és becsapjuk a szerettünket, a problémák megsokszorozódnak, és a lelkiismeretünk napról napra erősebbé válik. A fenti ajánlások nem hatékonyak, ha a feleségével való kapcsolata változatlan marad.

Ajánlások a feleségével való kapcsolatának fejlesztéséhez

Ön és a házastársa is gyönyörűen belezúgtak egymásba, amikor a szerelem először kezdődött. És fontos felismerni, hogy minden kapcsolat, amely érlelődik, elveszíti korábbi élességét és vibrálását. Tehát a kollégával való történet, amely boldog véget ért és szakított a feleségével, valószínűleg ugyanazt a kapcsolatot követi, csak a “romantikus szűrő” nélkül. És a legtöbb esetben azt fogja tapasztalni, hogy ezek nem a legkedvezőbb módon fognak működni.

A könyv házastársak Allan és Barbara Pease, “Miért hazudnak a férfiak és a nők sírnak” kifejezi azt az elképzelést, hogy a hosszú távú házasságot még nagyobb figyelmet kell fordítani, mint a kapcsolat a kialakulóban lévő szakaszban. A párkapcsolati folyamat kölcsönös folyamat, és amikor az egyik fél abbahagyja a házasságon való munkát, a házastársak közötti harmónia fenntartásának lehetősége elvész. Tehát a második ajánlást a következőképpen fogalmazza meg – kapcsolódjon be a feleségével való kapcsolatba. Ha mindketten szeretnék életben tartani a gyengéd érzelmeket, az mindig működik. Van egy “10 perces” szabály, amely szerint ezt a napi 10 percet következetesen a házastársnak kell szentelni. Megtudod, hogyan telik a napja, vagy mik a tervei, hogyan megy a munkája, hogyan érzi magát és mit szeretne. Ez az intézkedés észrevehetően segít közelebb hozni őt a feleségéhez, és visszaadja neki korábbi érzelmeit.

A családi kapcsolatok javításának leghatékonyabb módja a családpszichológiára szakosodott pszichológus felkeresése. Egymással négyszemközt nem mindig lehet elmondani, hogy mi az, amivel elégedetlenek és aggódnak. A pszichológus párbeszédet épít Ön és felesége között, és segít leküzdeni a házasságban felmerülő nehézségeket.

Olvasson tovább  Hogyan lehetsz érdekes beszélgetőpartner - 8 tudományosan bizonyított módszer

Következtetés

Szerelembe esni egy kollégával – egy olyan érzés, amely mindig a családi kapcsolatok problémáinak hátterében növekszik. A meggondolatlan cselekvés tönkreteheti a karriert és a házasságot is. Ezért fontos, hogy időben elkezdjünk dolgozni magunkon, hogy visszahozzuk a tüzet a házassági kapcsolatba. Képes vagy leküzdeni minden nehézséget, és ha már rendbe tetted magad, akkor az élet minden területén teljes harmóniát érhetsz el.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: