Miért nem akarnak a férfiak megházasodni?

Ma már egyre kevesebb férfi akar megházasodni… Néhányan nem gondolják, hogy a házasság “nyereséges”, mások inkább a karrierjükkel foglalkoznak, néhányan az anyagi fizetésképtelenség miatt elhalasztják, a negyedik pedig kényelmesen él az anyjukkal. Sokan a polgári formát választják, mert úgy vélik, hogy a szabad emberek nem tartoznak egymásnak semmivel. A srácok minden trükköt keresnek, hogy ne jegyezzenek be egy kapcsolatot. Az expertológia szakértői elmondják, hogy miért történik ez, és mi köze van hozzá.

Miért nem hajlandóak a férfiak megházasodni?

Mi a helyzet az ország házassági statisztikáival??

Mitől kell félnie az erősebbik nemnek?! Erekciós zavarok fiatalon, ribancok, csőd, gyerekek, személyes területre való behatolás és persze a házasság. De miközben a pszichológusok azon spekulálnak, hogy a házasság halott vagy gyötrelmes, az élet szedi áldozatait.

Egy szociológiai felmérés és a férfiak házassághoz való hozzáállása megmutatja, mennyire akut a probléma a társadalomban. A Rosstat szerint 2020-ban a legtöbb ember 30 éves koráig házas lesz. A válaszadók 43,6%-a élt együtt a házasságkötés előtt. További 58,6 százalék úgy véli, hogy a nyilvántartásba vétel garantálja a családi boldogságot. 31,4 százalékuk szükségesnek tartja a kapcsolat formalizálását. A gyermektelen civil párok 42%-a azonban nem siet a házassági bélyegzővel, 33%-uk pedig még az első gyermekük születése után sem szándékozik ezt megtenni. Ezek közül a moszkvaiak 4%-a mondta azt, hogy nem látja értelmét a dolognak.

Mi motiválja a férfiakat??

A házasság kategorikus megtagadása kérdéseket vet fel. A pszichológusok szerint az egyik gyakori probléma a gyermeki önzés. Az ilyen emberek nem tudják magukat boldoggá tenni, mert magasabb igényeket támasztanak a világgal szemben. Keresnek valakit, aki lehajol és átadja a személyes problémáikat a.

Az infantilis emberek képtelenek túlhangsúlyozni személyes érdekeiket. A fiúk körülbelül 59 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell házasodni, és körülbelül egyharmaduknak a menyasszonya is ezt a véleményt erőlteti. Amikor szerelmesek, nem próbálják meg meggondolni magukat, és a legkedvesebb és legkedvesebb nőre vonatkozó kívánságaikat a sajátjuknak tekintik.

Az emberek soha nem tesznek fel maguknak egzisztenciális kérdéseket: “Mit akarok??”⭐ “Miért van rá szükséged??”. Nem szoktak visszatekinteni és elemezni, mert számukra az élet az események egymásutánja. Míg mások az évek múlásával bölcsebbé válnak, a gyermetegek nem változnak, és vágyaikban primitívebbek lesznek. A kockázatvállalás, a tudatosság, az érzelmi nyitottság, az ambíció nem nekik való. A világképben nincs helye a jelentős mások érdekeinek. Őket az elköteleződés és a pszichológiai kényelem nélküli kapcsolat érdekli. Vannak más okok is, amelyek még a brutális alfákban is félelmet keltenek.

Olvasson tovább  Megtalálni az álmaidat?

Sikertelen tapasztalatok

Az interperszonális szülői kapcsolatokkal kapcsolatos gyermekkori traumák a férfi lakosság egyharmadát eltántorítják a házasságkötéstől. A lánynak türelmesnek kell lennie ahhoz, hogy elnyerje a bizalmat, és vágyat ébresszen a kapcsolatának hivatalossá tételére.

Minden második vagy harmadik házasság válással végződik. Ha érzelmileg romboló kapcsolat volt, a házasság iránti lelkesedés végleg elveszett. A félelem attól, hogy a forgatókönyv megismétlődik egy új házasságban, krónikusan agglegénnyé teszi a fiatalokat. A “frissen elvált” srácok megpróbálják visszanyerni a nyugalmukat, növelni az önbecsülésüket és ismerkedni az interneten, klubokban. De ők melegséget és szeretetet keresnek, nem élettársat. A szex nem kapcsolódik egy elkötelezett kapcsolathoz.

Sokan nem mennek “sehova”, hanem egy szeretőhöz. De egy viharos viszony nem mindig végződik házassággal. Az elválás élménye gyakran jó dolog. A férfiak tudják, hogy milyen nőkhöz és személyiségjegyekhez vonzódnak, és aprólékosan választanak párt maguknak. Gyakran évekig húzódik. Nem szabad elfelejteni, hogy a nők kitartása nagyon bosszantó. A férfiak ritkán cselekszenek az elvárásoknak megfelelően, és nem szeretik, ha a szülők, rokonok vagy potenciális menyasszonyok nyomást gyakorolnak rájuk.

Egy kicsit a szexről

A férfiak hozzáállását befolyásolja az illemszabadság és a veleszületett poligámia. A legtöbben szórakozásra és élvezetre törekszenek. Sokan vonzóbbnak találják a poligámiát és az együttélés más formáit, mint a házasságot. A férfiak inkább elszenvedik a lányválasztás kínjait, mint a család kilátásba helyezését, hogy kevésbé intimnek érezzék magukat.

Különösen a befolyásolható emberek elég rossz példát kaptak a barátaiktól és a feleségeik “beteg fejekről” szóló történetekből. Bár a szex a szabadságban szórványos, de változatos. Ha az ember nem a következő elv szerint él: “minden héten egy új ‘csaj'”, és ezt felváltja a kijelentéssel: “minden héten egy új pornó nyomkövető”, még mindig ragaszkodik az agglegényélet illuzórikus előnyeihez. Ez tiszta pszichológia: a szabadság serkenti a fantáziát és a választási lehetőségeket, míg a házasság alternatívák nélkül megrémít.

Olvasson tovább  Mitől függ az ember jelleme?

Függetlenség

Miért nem akarnak a férfiak megházasodni?

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a 21. században a családi értékek, a nemi szerepek és a házasság intézményéhez való hozzáállás változik. A nők aktívan harcolnak a jogaikért, erőt, makacsságot fejlesztenek, megpróbálnak függetlenek lenni. Nem könnyű együtt élni egy sikeres alfa nővel, akinek magas az önbecsülése és a személyes véleménye. Nem érdeklik őket azok a dolgok, amikbe más lányok belebuknak. Megengedhetik maguknak és a férjüknek az ajándékokat, tervezhetik a nyaralást, megoldhatják a háztartási problémákat. A függetlenség, az engedetlenség, a tudat, hogy ő a domináns, irritálja partnerét. Nem mindenki ért egyet azzal, hogy a háttérben egy sikeres nő álljon. Sokuknak alacsony az önbecsülése, és úgy bánnak a feleségükkel, mint az anyjukkal. Ez a forgatókönyv azt feltételezi, hogy nincs szenvedély a kapcsolatban.

Tökéletesség a kockaságig

A céltudatos hölgyek az anyjuk boldog életének modelljével már fiatalkorukban írtak egy szerepjáték-forgatókönyvet, ahol beleegyezés kérése nélkül adnak helyet a férjnek, és arra összpontosítanak, hogy megvalósítsák azt.Őszintén nem értik a barátnőket, akik szabályok nélkül élnek és próbálkoznak:

  1. Sikeres barátokat választanak a férjüknek, mert úgy vélik, hogy a férfi státuszát a környezete határozza meg;

  2. Készítsen egy listát a követelésekről;

  3. diktálja a bérek nagyságát;

  4. Ragaszkodik egy tekintélyes autómárka megvásárlásához, figyelmen kívül hagyva férje kívánságait.

A felszólítások zavart okoznak, unalomhoz vezetnek a kapcsolatban és váláshoz. A fiatalok a választás jogának elvesztésétől való félelmükben nem járulnak hozzá egy új, hivatalos házasságkötéshez. Az emberek kényelmesen élnek polgári házasságban, és azzal a gondolattal vigasztalják magukat, hogy bármikor megszakíthatják a kapcsolatot tárgyalás és vagyonmegosztás nélkül.

A női logika gyengíti a férfiakat

Az erősebbik nem elméje természeténél fogva a tanulás és a világ felfedezése felé hajlik, míg a gyengébbik az elfogadás és a teremtés felé. Ha egy pár nagyon intelligens, a vélemények az érdekek rovására keresztezik egymást. Más esetekben a félreértések a valóság érzékelésének különböző szűrői miatt fordulnak elő. A srácok jobban hajlanak a következtetésre és a logikára. A lányok induktív gondolkodásmóddal rendelkeznek, a világról alkotott képet az általánosított tapasztalatokból építik fel, az egyeditől az általánosig. Ha nincs elég rejtvény a kép kitöltéséhez, az intuíció segít. Ennek eredményeképpen a nők modellt építenek a pragmatikus célok elérésére és partnereikre kényszerítésére. Ha tiltakoznak, elkezdenek összehasonlítani és értékelni, példát mutatni. Miután kiszabadultak egy ilyen kapcsolatból, a férfiak vonakodnak megismételni az élményt.

Olvasson tovább  Hogyan lehet egy ember több pénzt keresni

Csalódás

Ismerve a kiválasztott jellemét, a brutálisok megértik, hogy amikor együtt élnek, hibák jelennek meg, amelyek tönkreteszik a hercegnő képét. Gyorsan elveszítik az érdeklődésüket, és új partner után néznek.

Pénzügyi instabilitás

Ez egyaránt vonatkozik a felelősségteljes és a bizonytalan vőlegényekre. A srácok rájönnek, hogy a pénz el fog folyni, ahogy az idő is. Az előbbiek arra törekszenek, hogy “kelyhekkel teli házuk” legyen, és rájönnek, hogy még nem halmoztak fel. Az utóbbiak rájönnek, hogy a családi élet megsokszorozza a bevételnek nem megfelelő kiadásokat, és nem merik megkérni a lányt, akit szeretnek.

A tulajdonjogi kérdés

Miért nem akarnak a férfiak megházasodni?

Ha a házaspár anyagilag stabil helyzetben van, a vagyon újraelosztása hosszan tartó pereskedéssé válik, és hónapokig tart. Mivel a jövedelem oroszlánrésze a férfiaké, akik a váláskor egyenlően osztoznak, kevés tehetős fiatal meri polgári aktussal formálissá tenni érzéseit. A házassági szerződés lehetséges, de minden menyasszony elfogadja a vőlegény feltételeit, és sértőnek találja őket.

Pletykák

Sokan őszintén bevallják, hogy félnek a házasságtól, mert a barátaik azt mondják nekik. A lányok történetei, akik szelíd cicákból tigrisekké válnak, dominálnak, amellett, hogy elveszítik fizikai alakjukat és szépségüket, néhány embert még a gondolatra is lehangolnak, hogy egy fedél alatt éljenek.

Félelem a pihenés elvesztésétől – a megrögzött agglegények problémája. Félnek megházasodni a zajos gyerekek miatt. Megrémíti őket a gondolat, hogy nem mondhatják ijesztő hangon: “Vigyék el ezt a gyereket, zavar minket a munkában!”

Mindezek a félelmek néha megalapozatlanok, és eloszlathatók. Fromm “Menekülés a szabadságból” és “A szeretet tudománya” című műveiben írta le őket. Az ember természeténél fogva párzó lény, és tudat alatt arra törekszik, hogy családot alapítson. A meggyőződéses agglegényeknek nem szabad elfelejteniük, hogy a viharos ifjúság után jön az értelmes érettség. 40 éves kora felé közeledve a nemzéssel kapcsolatos gondolatok jutnak eszébe. Talán sietnünk kellene, hogy legyen időnk örököst nevelni, és ne egyedül töltsük az öregkort?

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: