Gyermekét megverték az iskolában: mit tegyen?

Sajnos a gyermekbántalmazás nem ritka az iskolákban. Ennek számos oka van, többek között az alacsony életszínvonal sok családban és az oktatás teljes hiánya ezekben a családokban. Cikkünkben tanácsot adunk arra vonatkozóan, hogyan viselkedjünk szülőként ebben a helyzetben, hogyan segíthetünk gyermekének, hogy a jövőben ne kerüljön bele.

Az iskolában megvert gyerekek: mit tegyünk?

Hogyan lehet megelőzni, hogy a helyzet válsággá fokozódjon

Ha a szülők ugyanazt a nevet hallják otthon rövid ideig, legalább havonta 4 alkalommal, ezt és azt csinálják, hogy ne tegyék kritikussá a helyzetet, hívják fel az osztályfőnököt. Tudja meg az ő szemszögéből, hogy az elkövető hogyan jön ki a többi gyerekkel.

Figyeljen oda a gyermek panaszaira, ha zaklatják. Próbáld meg megállítani a helyzetet a sértő szakaszban. Derítse ki, hogy a bántalmazó szülei “épelméjűek”-e. Jobb lenne, ha az apa kezelné a konfliktust. A bántalmazási szakaszban könnyebb megoldani a konfliktusokat, különösen az apák számára. Ha persze mindkét fél szülei képesek egy konstruktív beszélgetésre.

Ha a gyermek panaszai nem szűnnek meg, az iskolából zúzódásokkal jön haza, az osztályfőnök szintjén a problémát nem lehet megoldani, akkor menjen és harcoljon a gyermekéért!. De ha “harcba” kezdesz, “állj ki” a végsőkig. Ez az út meglehetősen idegőrlő, bürokratikus bürokráciát igényel, ezért bizalommal kell rendelkeznie, ami pontos képet ad a céljáról és a cselekvési algoritmusról.

Cél

A cél az, amit a végén el akarsz érni. Azt akarja, hogy a bántalmazó a fiatalkorúak igazságszolgáltatási rendszerébe kerüljön – ez reális. Ha azt szeretné, hogy egy másik iskolába menjen, ez nehezebb lesz. Csak a szülők dönthetnek arról, hogy gyermekük hova jár iskolába, különösen, ha az elkövető a szomszédságukban lévő iskolába jár.

A legreálisabb cél a helyzet hangos jelentése, dokumentálása. Így megoldható a probléma. Biztosítsa, hogy a konfliktus megoldásában részt vevő személyek is az iskolán belül legyenek. Kérjen időpontot az igazgatótól. Vigyél egy nyilatkozatot a találkozóra, amelyben részletezed a helyzetet. Írja le, hogy mit tettek. A nyilatkozat egy, a titkár által hitelesített másolatát meg kell őriznie.

Milyen veszélyek fenyegetik az elkövetőt?

Ha a közepes vagy súlyos egészségkárosodást okozó gyermek már betöltötte a 14. életévét, akkor büntetőeljárás indul ellene. Általában felfüggesztett büntetést kap. A zaklatás 16 éves kortól bűncselekménynek számít. A fiatalabb gyermekek nem lesznek büntetett előéletűek. De felkerülhetnek a fiatalkorúak fogvatartási nyilvántartásába, ami most jelentősen korlátozza a szabadságukat, és a jövőben problémákat okoz.

Olvasson tovább  Hogyan lehet túlélni az iskolában - 10 készség, amely nélkül a gyermek nehéz lesz az iskolában

Emellett a családjuk a gyermekjóléti hatóságok ellenőrzése alá kerül. a bántalmazó szüleit megbírságolják gondatlan szülői magatartás miatt. Az Önt ért anyagi és mentális károkért is kártérítést kell fizetnie. Ehhez azonban bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy az elkövető szüleivel és az intézménnyel szemben igényt lehessen támasztani.

A konfliktus belső kezelése

Egy gyermeket megvertek az iskolában: mi a teendő?

Nem minden konfliktust kell a rendőrségnek kezelnie. Különösen, ha ez egy elszigetelt eset. Általában elegendő a bántalmazó szüleivel megbeszélni a helyzetet. Ez a következő módon történhet:

 1. Személyes megbeszélés. Ha a szülők ismerik a bántalmazó családját, vagy ha ismerik egymást. A meghallgatás előtt fel kell készülnie arra, hogy a másik fél megvédi a gyermekét, és megindokolja azt. Ezért előzetesen szerezzen bizonyítékokat. Magyarázza el a további helytelen viselkedés kockázatait. Jogi felkészülés a beszélgetésre. Ez általában bocsánatkérést és jóvátételi ajánlatot eredményez.

 2. Iskolai vagy szülői esteken.Ha az iskola arra törekszik, hogy minden konfliktust csapatban oldjon meg, ez egy jó lehetőség. Az ilyen megbeszéléseket papíron kell rögzíteni, és egy ügyvédnek figyelemmel kell kísérnie. Ellenkező esetben vita alakulhat ki az elkövető cselekedeteiről, ami ellenvádhoz vezethet.

Ha a helyzet eszkalálódott

Ha a helyzet eszkalálódott, megalázó becenevek, zaklatás, lökdösődés, radikális lépéseket kell tennie, az iskola ajtaján kívülre kell vinnie a helyzetet, nyilvánosságot kell adnia neki. A szülők intézkedései:

 1. Először is menjen el az iskolába, Hívja fel az osztályfőnököt vagy az adminisztrációt útközben. Menjen be az épületbe és hívja a rendőrséget. Tájékoztassa őket, hogy az adott címen tartózkodik. az iskola épülete, ahol a gyermekét megverték. Kérjen rendőri kíséretet, hogy az esetet a helyszínen rögzítsék.

 2. Ezután tájékoztatja az iskola vezetőségét, hogy hívták a rendőrséget, és hogy várja a kiérkezésüket. Amikor a rendőrség megérkezik, közvetlenül az iskolának írsz feljelentést, de ez általában nehézkes. Mivel a rendőrkapitányságon található naplóban tett nyilatkozatáról szóló igazolással kell rendelkeznie. Felkérhetik Önt, hogy jöjjön be a rendőrőrsre, és tegyen nyilatkozatot kiskorú gyermeke jogainak törvényes képviselőjeként. A rendőrőrsön írjon egy jelentést a történtekről, és adja át az illetékes rendőrnek. Ezután a rendőrség kijelöl egy ifjúságvédelmi tisztviselőt, aki felveszi az Ön, a gyermek és a gyermek vallomását. A legfontosabb, hogy ne felejtsd el magaddal vinni a regisztrációs cédulát. Ez az egyetlen dokumentum, amely bizonyítja, hogy Ön jelentette az esetet a rendőrségnek.

 3. A következő lépés a sérülések rögzítése. Természetesen egyszerűen elmehet orvoshoz, sürgősségi osztályra vagy kórházba, de jobb, ha egyenesen igazságügyi orvoshoz megy. Megalapozott véleményt fog mondani. Az orvosszakértő véleménye később erős “ütőkártya” lesz az elkövetővel és szüleivel folytatott beszélgetésben, és a probléma komoly igazolása a bíróságon. Az értékelő szakemberekhez küldi Önt, hogy kizárják a rejtett károkat. A traumaközpont értesíti a rendőrséget. Ez egy másik jó dolog. Mivel az Ifjúságvédelmi Hivatal két jelentést kap az esetről.

 4. Miután megbizonyosodott arról, hogy a gyermek élete és egészsége nincs veszélyben, forduljon pszichológushoz, aki írásos nyilatkozatot is készít.

Olvasson tovább  A fiam beleszeretett a tanárába: Mit tegyek?.

Szkennelje be az összes kapott dokumentumot. Mostantól elektronikusan is rendelkezni fog velük. Tíz napon belül kivizsgálják az állítást, és az eredményt írásban közlik Önnel. Javasoljuk, hogy vegye fel a fiatalkorúak ügyeit felügyelő felügyelő telefonszámát, hogy tisztában legyen azzal, hogy történik-e valami a panaszával kapcsolatban vagy sem.

Amint hazaérsz, amennyiben elég elszánt és erős vagy, jelentse az esetet a város vagy a régió oktatási osztályán. Írjon elektronikusan a recepciósnak. Az oktatási osztály általában nagyon gyorsan reagál az ilyen panaszokra. A kérelemben részletesen írja le a helyzetet, csatolja az összes dokumentumot és nyilatkozatot az igazgatónak, az osztályfőnöknek, az egészségügyi intézménytől és a rendőrségtől származó papírokat. Ismét arra fogja ösztönözni az iskolát, hogy vizsgálja meg az ügyet, és írásban tájékoztassa Önt a korrekciós intézkedésekről.

Tipp: Az ügyvédek azt javasolják, hogy ha a sértett anya nem tud megbirkózni az érzelmeivel, hidegvérrel közelítsen a problémához, hogy ne rontsa tovább a helyzetet, kérjen segítséget. Megvédik a gyermek és a család érdekeit az iskolában, a rendőrségen, az ügyészségen és a bíróságokon.

Mi a teendő, ha a felügyeleti és oktatási hatóságok nem lépnek fel?

Ha nem kap egyértelmű választ az oktatási vagy rendőrségi hatóságoktól arra vonatkozóan, hogy mi történik, a következő lépéseket lehet tenni

 1. Kapcsolatfelvétel az ügyészséggel.Írjon feljelentést a városi ügyésznek, aki a lehető leghamarabb kivizsgálja és egyértelmű intézkedéseket tesz a felelősök megbüntetése érdekében. A fellebbezésben részletesen írja le a helyzetet, ismertesse az összes lépést, amelyet megtett.

 2. Keresse meg a médiát, akik hajlandóak rávilágítani a problémára. Az utóbbi időben az iskola témája nagyon aktuális. Ez az utolsó lehetőség. Mert ez a helyzet nyilvánosságra kerüléséhez vezet.

 3. beperelheti a bántalmazó szüleit anyagi és erkölcsi károkozásértés ha az iskola nem reagált megfelelően, az oktatási intézmény vezetősége.

Hogyan készítsünk jelentést

Egy gyermeket megvertek az iskolában: mi a teendő?

Az iskola igazgatójának szóló nyilatkozat megírásának szükségessége attól függ, hogyan kezelik a helyzetet az osztályteremben.

 1. Ha az osztályfőnök nem tudja vagy nem hajlandó megoldani a konfliktust.

 2. A konfliktus kimenetele nem az Ön megelégedésére történik.

 3. A bántalmazó szüleivel való beszélgetés nem vezetett sehova.

 4. Ha gyermekét másik iskolába kívánja átíratni.

Az állításnak a következő információkat kell tartalmaznia

 1. Az Ön gyermekének adatai.

 2. Az elkövető adatai.

 3. A helyzet meghatározása.

 4. A helyzet következményeinek jelzése.

 5. Vizsgálat és az elszenvedett kár megtérítése iránti kérelem.

Olvasson tovább  Milyen korig nőnek fel a fiúk

Az anyagi károk megtérítéséhez bizonyítékkal kell rendelkeznie, pl. a ruhák, szemüveg, telefon, hátizsák átvétele.

A rendőrséghez, gyámhatósághoz, oktatási hivatalhoz, ügyészséghez, bírósághoz benyújtott kérelem benyújtásakor a következő adatokat kell megadni:

 1. Annak a hatóságnak a neve, amelyhez a szülőknek fordulniuk kell.

 2. Az oktatási szervezet neve.

 3. A gyermekre vonatkozó információk.

 4. Tudja meg, ki a zsarnok.

 5. A konfliktus körülményei, valamint mikor, hol és kik vettek részt benne.

 6. Az orvosi vizsgálat eredményei.

 7. Követelve, hogy a felelősöket állítsák bíróság elé.

Ha egy gyermeket megüt egy tanár

Ebben az esetben a felelősség mértéke az okozott kár súlyosságától függ.

 1. Egy tanár akár 4 hónapra is letartóztatható, 40 000 rubelig terjedő pénzbírsággal sújtható, vagy 480 óra javítómunkára ítélhető.

 2. 3-tól 7 évig terjedő szabadságvesztés súlyos károkozás esetén.

 3. A feladataikat nem megfelelően ellátó tanárokat akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Még akkor is, ha verés történt, és a gyermek nem szenvedett egészségkárosodást, a tanár adminisztratív felelősséget visel, legfeljebb 120 óra kötelező munka, 15 napos letartóztatás, 30 000 rubelig terjedő bírság formájában. Ha az iskolában megverik, akkor az iskolából is elbocsátják.

Hogyan viselkedjen gyermekével

Egy gyermeket zaklatnak az iskolában: mit tegyünk?

Ha a gyermek szenved a zaklatástól, akkor számos dolog segíthet rajtaSegítesz gyermekednek a kommunikációs és interakciós készségek elsajátításában.

 1. Sport szekciók.Ha gyermekét beíratja egy sportklubba, az segíthet neki új barátokat szerezni és szociális készségeket tanulni. A sportolás segíthet gyermekének megtanulni a csapatmunkát.

 2. Ha gyermekének vannak iskolán kívüli barátai, ne akadályozza meg őket abban, hogy megismerkedjenek egymással, hanem bátorítsa őket. A gyerekekkel szerzett pozitív tapasztalatok segítenek az iskolai konfliktusok kezelésében, a nehézségek leküzdésében és a különböző emberekkel való kapcsolatteremtésben.

 3. Nézzetek meg együtt egy filmet vagy olvassatok el egy hasonló történetű könyvet. Ez ötleteket adhat a helyzet megoldására.

 4. Keressen fel egy pszichológust.A pszichológussal való képzés segíthet megtanulni a szükséges kommunikációs készségeket, amelyek hasznosak lesznek a felnőtt életben, megszabadulnak számos komplexumtól.

 5. Az átmenet egy másik iskolába. Ez a végső megoldás. Mivel a gyermeknek alkalmazkodnia kell az új kollektívához. Ez nehezebb, mint az osztálytársakkal való kapcsolatépítés.

Ahhoz, hogy lépést tartson gyermeke életével, azt javasoljuk, hogy fordítson nagyobb figyelmet arra, hogy mit csinál, és több időt töltsön vele.

Mielőtt gyermekét iskolába küldi, tájékozódjon az iskoláról, és válasszon olyan személyt, akire gyermeke életének fontos részeit bízza. Az iskolai hatóságoknak a szülőkkel egy időben kell megoldaniuk a gyermekek kommunikációs nehézségeit. Ha az ügy túl messzire megy, akkor ne féljen érvényesíteni gyermeke jogait, hogy megvédje a jövőben a fizikai és pszichológiai traumától.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: