Játékok 7 éves korú gyerekeknek: Akció és logika, fiúknak és lányoknak

Egy újszülött agya hatalmas számú neuront tartalmaz, amelyek, ha nem hangolódnak a megfelelő idegi kapcsolatokra, menthetetlenül elvesznek. Évszázadokon keresztül ez az alkalmazkodás a természetes környezetben zajlott, de az utóbbi időben a gyermekek olyan veszélynek vannak kitéve, amelyet az emberiség még soha nem ismert. A gyermekek életébe bekerült a játék “digitális megtestesülése”, amelynek semmi köze a környezethez, és ezért nem teszi lehetővé az idegi kapcsolatok fejlődését.

Játék közben a gyermek megérinti és megtapogatja a tárgyakat, mászik, a környezetében lévő tárgyaknak ütközik, botladozva esik, kötélen vagy fél lábon, pedálon ugrál stb.. Felbecsülhetetlen értékű kinesztetikai és tapintási tapasztalatokkal gazdagítja őket. Segít kialakítani a gyermek agyában a térérzetet, minél több a tapasztalat, annál jobb.

Ez a tapasztalat szükséges az agykéreg parietális zónájának gyakorlásához, annak a zónának, amely a “kép” hangerejét adja. A világ “képe”, amelyet az ember a retina “képernyőjén” kap, amely egy lapos képet vetít elénk…

Itt a látókéregből származó információk és a test minden részéből származó összes érzékenység összegyűjtésre kerül. A helyi kapcsolatokon keresztül történő adatgyűjtés eredménye a személy térfogat-, tér- és kapcsolatélménye.

A legjobb születésnapi party forgatókönyvek 1 és 16 év közötti gyermekek számára

Ez az érzékelés az absztrakt gondolkodás kialakulásának alapfeltétele a gyermeknél. A jövő geometriája, fizikája és algebrája absztrakt-térbeli diszciplínák a gyermek számára. Ily módon a hétéves gyermek a természetes környezetben, a valóságra támaszkodva játszva, a fali lebenyének fejlesztésével készíti fel az agyát a komplex tudományok későbbi sikeres tanulására. Ha hagyja, hogy a “digitális” elvegye a valódi játékokra rendelkezésre álló időt, akkor egy rossz ítélőképességű gyermeke lesz, aki csak az egyszerű műveletek középszerű ismétlésére képes, és szinte mentes a kreatív gondolkodástól.

Ezért a gyermekeket már nagyon korán vissza kell téríteni a valódi játékok környezetébe, mind fizikai, mind logikai szempontból. Ez a cikk róluk szól.

Mozgó játékok

Elég sok szórakozást és játékot találhat egy 7 éves gyermek számára. Ezek olyan hagyományos játékok, mint a “Catch-up”, a “Blind Man’s Snatch”, a “Bújócska”, önkényes és kötelező értelmezéseikkel. Vannak mások is, itt van néhány közülük.

“A sárkány a farkába harap”

A résztvevők megfogják egymást, és “párt” alkotnak. A vezető jelére az, aki először áll – a “sárkányfej” – elkezdi “vadászni” a “farkát” – aki utoljára áll. A “faroknak” meg kell próbálnia kitérni. Amikor az utóbbit elkapják, a “vonat” elejére költözik, és saját “farkának” üldözőjévé válik.

Olvasson tovább  Mit vásároljon gyermekének az iskolában

“Játék a színekkel

A gyerekek körré válnak. A vezető kiadja a feladatot: “Piros, egy – kettő – három!”. A körben mindenki megpróbálja gyorsan megérinteni az adott dolog (tárgy, ruha, testrész) színét saját magán vagy a körülötte lévő játékosokon. Akinek ez nem sikerül időben, az kiesik a játékból. A parancsot a vezető megismétli, a szín ennek megfelelően változik. A győztes az, aki utolsóként kerül ki a hálóból.

“Halászháló”

Három vagy két játékos fogja egymás kezét – ők a “háló”. Ezeknek a játékosoknak minél több “úszó halat” kell elkapniuk – a többi játékos menekül tőlük és csavarodik, hogy ne kapják el őket. A hálóba akadt játékos a háló részévé válik, és csatlakozik a vezetőhöz. A hálót meghosszabbítják, ahogy a “halak” kifogják.

“Vadászok és puskások”

A csapatokat “lövészek” csoportjára osztják, akiknek van idejük elbújni. A második csapat, a “vadászok” az ő nyomdokukba lépnek. Nyomokat hagynak a játékosok által a fordulókon hagyott nyilak – “nyilak” -, vagy talán még gyakrabban. Amint az utolsó nyílvesszőt is megtalálták a körben, és a vadászok megkaparintották, a csapatoknak helyet kell cserélniük.

“A föld felett.”

A résztvevők, miután számoltak, – “egy – kettő – három!”A ‘vadászok és lövészek’ csapatának szét kell szóródnia és úgy kell helyezkednie, hogy a lábak ne érjenek a földhöz. Ezt megtehetjük úgy is, hogy ráülünk valamire, felakasztjuk magunkat egy fára, felállunk egy sziklára stb.. A vezető feladata, hogy olyasvalakit, aki nem tud kapaszkodni, és a földhöz ér, úgy dobjon el, hogy ő legyen a vezető. Egy előre meghatározott idő elteltével, ha ez nem történik meg, akkor a vezető átveszi a kiinduló pozíciót, és a játékosok a pontszám után ismét helyet cserélnek. A pozíció is tetszőlegesen változtatható, miközben a vezető megpróbál elkapni valakit.

“A harmadik ember feleslegessé vált.”

Az ugrók körbe állnak, kettesével, egymás mögött. A vezető felzárkózik az egyik külső körön lévő szabad játékoshoz. A kör átlépését a szabályok tiltják. Az üldözött személy az egyik pár elé állhat, majd a harmadiknak a körnek háttal kell elfutnia. Az lesz a vezető, akit megütnek.

A legjobb születésnapi forgatókönyvek 1 és 16 év közötti gyermekek számára

Játékok lányoknak

Hétéves lányoknak, minden kontinensen jól ismert és sok generáció számára ismerős, nagyon alkalmas lenne – Ugrás, kötélugrás és klasszikusok. A felnőtteknek csak emlékezniük kell a gyermekkorukra, és tanítaniuk kell gyermeküknek ezt a fajta lányos szabadidőt. Egyéb játszható játékok.

“Halásznő”

A játékhoz egy ugrókötél is tartozik. A lányok körbeállnak. A vezető helyet foglal a kör közepén egy “horgászbottal” – amelynek szerepében egy kötél vagy egyszerű kötél szolgál, amelyet egy kis ruhazsák végére lehet kötni fűrészporral. oktatás 1 A horgászbottal a kör közepén egy “horgászbottal”, amely egy kötél vagy egyszerű kötél, amely egy kis ruhazsák végére köthető. A “Horgásznő” körbeforgatja a horgászbotját, olyan magasságban, hogy a többi versenyző úgy ugorhasson, hogy ne érje el. Az lesz a vezető, akit elkapnak.

Olvasson tovább  Száraz bőr a babánál: 20 ok és 10 ápolási termék

“Tíz kör”

A név megadja a játék jelentését. A verseny 10 fordulós. Az ugrókötél egy felszerelés. Az első körben két lábon ugrás, a másodikban jobbra, a harmadikban balra, előre, hátra, keresztbe, ugrás közben a lábat kidobva, helyben futást imitálva. Általában több forduló is lehet, a versenyző lányok képzelőerejétől és ügyességétől függően.

Játékok fiúknak

A fiúk szeretik a versenyeket, mint csapatjátékokat – futball, hoki stb.., és az egyéni képességek – versenyzés, birkózás és atlétika elemei. Csapatokban is lehet versenyezni. Íme néhány példa a fiúknak való játékokra ebben a korban.

“Engedjék el a túszokat”

A játékosok ellentétes csapatokra – biztonsági és különleges erőkre – oszlanak. A “különleges ellenőrzési zóna” körét megrajzolták. Bekötött szemű “őrök” vannak elhelyezve a terület kerületén, és a “különleges ellenőrzési zóna” közepén egy túsz van. A kiszabadítása egy kommandós csapat feladata, amelynek az őrök között kell beosonnia a “biztonságos zónába”, és kivinni a túszt. Az őrző csapat játékosainak körülbelül egy karnyújtásnyira kell lenniük egymástól. Ha a “különleges erők” egyik tagját megérinti a “biztonsági egység” egyik tagja, akkor csak egy újabb túsz lesz. Egy bizonyos idő elteltével a csapatok helyet cserélnek.

“Erővonal”

A játszótér közepén egy vonalat húznak. A résztvevők két csapatra oszlanak, és az “erővonal” mindkét oldalán állnak. A kihívás: Próbálják meg megnyerni az ellenfelüket. Aki átlépi a vonalat, automatikusan az ellenfél csapatának tagjává válik, és az ő oldalukon kell harcolnia.

Logikai és oktatási játékok

Mit kell játszani egy 8 vagy 9 éves gyermekkel?

“Matematika mozgásban

Csapatjáték. Két csapat, mindkét csapat minden résztvevője egy-egy jelet visel, amelyen egy 0-tól 9-ig terjedő szám szerepel. Minden csapattól 5-6 méterre két széket helyeznek el.

A vezető bemond egy egyszerű számtani műveletet, például kivonja a 10-et a 23-ból. A csapat játékosai gyorsan kitalálják a helyes választ, és azok, akiknél a megfelelő számokat tartalmazó lapkák vannak, a székükhöz szaladnak, ráülnek, hogy a többiek leolvashassák a helyes választ – 13.

“Kezeket a magasba”

A játékhoz tollakra (ceruzákra) és írópapírra van szükség.

Az előadó “írja” a szavakat a levegőben, a szavaknak nagyon egyszerűnek kell lenniük, a betűk nyomtatottak. Az a versenyző, aki kitalálja a szót a “légi logóból”, felírja azt egy papírra, anélkül, hogy a többiek látnák. A játék végén a játékvezető ellenőrzi, hogy a feladatot teljesítették-e, és megtalálja a legügyesebb játékost.

“Ifjú Sherlock Holmes”

Mindfulness játék. Egy számolós játék segítségével kinevezik a híres “nyomozót”. A többi résztvevővel szemben kell állnia, egy ideig különböző pózokban megdermedve előtte. A játék célja, hogy emlékezzenek a játékosok kinézetére: testtartásukra, ruházatukra, arckifejezésükre… Ezután elhagyja a szobát. A játékosoknak valamit változtatniuk kell a megjelenésükön, a változásoknak 5. Ezután hívja fel azt, aki vezet, és Sherlock Holmesnak meg kell csillogtatnia kitartó figyelmét, megtalálva a játékosok minden változását. Ha hibát követ el, akkor “továbbképzésig” marad idegenvezető, ha bármilyen változást talál – új idegenvezetőt választanak.

Olvasson tovább  Hogyan tanítsunk egy gyermeket gyorsan olvasni

“Játsszon egy tündérmesét”

A játékban részt vevő gyerekek elhagyják a szobát, és csak egy résztvevő marad. A fennmaradó tanuló kiválaszt néhány híres mondatot egy népszerű meséből. Felhívja az egyik résztvevőt, és megpróbálja eljátszani neki a kiválasztott cselekményt, szavak nélkül.

A következő játszó továbbadja az utána következőnek azt, amit ő maga is megértett, szintén szavak nélkül, és így tovább.. a játék lényege, hogy minden következő játékos csak az előző játékos történetét látja. Amikor a játék véget ér, a játékosok újra elmondják, hogy mit tanultak a látottakból, és megpróbálják átadni. Amikor a történetek befejeződnek, az első játékos felolvassa a történetnek azt a részét, amelyet a “pantomimjában” játszott el.

A gyerekek választhatnak saját történetet, vagy használhatják az alábbi lehetőségeket:

A királynak három fia volt.A legidősebb okos fiú volt, a középső nem volt az, nem annyira. A legfiatalabb egy bolond volt.

A jó Dr. Dolittle,

Egy fa alatt ül.

Jöjjön hozzá kezelésre,

És egy tehén és egy farkaslány.

Tündér keresztanyaA legkisebbnek a macskát kellett elvinnie, és amikor meglengette a varázspálcáját, Hamupipőke rongyos ruhája gyönyörű, arannyal és ezüsttel szőtt báli ruhává változott, a papucsából kristálycipő lett, a tökből hintó, az egerekből pedig egy csorda szép szürke ló lett.

A molnár, akinek három fia volt, meghaltés csak egy malom, egy szamár és egy macska maradt. A testvérek felosztották örökségüket: a legidősebbé lett a malom, a másodiké a szamár, a legfiatalabbé pedig a macska.

Az emberiség évezredek óta rengeteg játékot talált ki a hétéveseknek. Kültéri és beltéri, társas és agyi játékok, figyelem- és reakciójátékok. Vannak újak, és vannak olyanok, amelyeket őseink játszottak annak idején. De ha a felnőttek nem veszik a fáradságot, hogy megtanítsák a gyerekeket játszani ezeket a játékokat, akkor az idő elveszik, és a gyerekek nem fogják kihasználni a játék előnyeit. A gyermek teljes élete a jövőben teljes mértékben a felnőttek kezében van – ezt ne felejtsük el!

Ez a cikk a T.. Kedrina, P.. Gelazonia, “A játék és szórakozás nagy könyve”; N.. Dick’s Creative Games for Lessons and Recess; Kompendium a gyermekek és serdülők számára, írta Dick J. Dick és Dick J. Dick. .. Szalnyikov “A családi szórakozás kaleidoszkópja”; a Szolnyickó Gyermekotthon RK domsolnyickó munkatársainak honlapjairól és tanítási gyakorlatáról származó anyagok.kz/o-nas/o-detskom-dome/

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: