20 csillogó tipp

A csillámpor olyan smink, amely nagy vagy apró gyöngyházfényű részecskéket tartalmaz. A csillámok több csoportja létezik – köröm- és szemsminkhez. Az újságírók sminkeseket és körömdíszítőket kérdeztek arról, hogyan kell megfelelően alkalmazni a csillámokat, és hogyan kell eltávolítani őket.

csillogás

Tippek a csillámpor felviteléhez a textúrától függően

A körömművészeti csillogás különböző anyagokból készül – a fóliától a speciális fényes műanyagig, a szintetikus csillámig, más anyagok fémezett lapjaiig. A részecskék bármilyen méretűek lehetnek – a portól és a homoktól a 2-3 milliméteres nagy csillámokig. A csillámrészecskék formája és színe is változik – szalmaszálak, csillagok, körök, szívek, négyzetek -, ami bőséges lehetőséget biztosít a fantáziadús manikűrözéshez.

Minden csillámpor két típusra osztható, textúrájuk szerint. Az első típus a por, azaz a száraz csillámpor. Előnye, hogy sokféle formatervezési minta létrehozására használható. A különböző színű púderek keverhetők és keverhetők a meglévő lakkokkal, hogy szokatlan kombinációkat hozzanak létre.A szakértők a következő tippeket adják a száraz csillámok használatához:

 1. Mielőtt elkezdene dolgozni a száraz csillámmal, vásárolja meg a szükséges tartozékokat – csipeszeket, szivacsokat, bélyegzőket, applikátorokat, rögzítőket, a körömlemezek szárításához szükséges lámpát stb.. Ez nagymértékben megkönnyíti a csillámpor alkalmazását.

 2. A csillámpor felhordásakor legyünk óvatosak, mivel minden óvatlan mozdulat vagy széllökés a csillámpor szétszóródik, szétszóródik és leülepedik a bútorokon, a padlón, a ruházaton. És a felszedésük sem könnyű feladat; néha még a porszívó sem segít.

 3. Ha takarékosan szeretné használni a csillámokat, gyakorolja a manikűrt a termék folyékony változatával.

A könnyebben kezelhető folyékony csillámpor egy átlátszó vagy színes lakk, amelyet általában egy előre elkészített alapra visznek fel. A lakkban lévő szálkák általában nem túl sűrűek, így nem lehet folyamatos fémbevonatot létrehozni. De a folyékony csillámot más manikűrtechnikákban is használják. A csillogás egy alfaja – a csillogó homok – nagyon népszerű. Ezzel az anyaggal nagyon könnyű dolgozni; nem igényel speciális felszerelést vagy tartozékokat. A folyékony csillámhomokot egy rétegben kell felvinni, mert nagyon sűrű az állaga.

Tippek egy egyszerű nail art száraz csillámporral

Egy egyszerű manikűr kevés erőfeszítéssel megvalósítható.Elég, ha követi a nail art szakértők tanácsait:

 1. A körmök simítása és a kívánt forma megadása körömolló és reszelő segítségével.

 2. Dörzsölje be a körmöket egy speciális, zsírtalanító összetevőket tartalmazó tisztítószerrel.

 3. Az alaplakk felvitele, a körömlemez szárítása egy speciális lámpa fénye alatt.

 4. Egy réteg bármilyen körömlakk – az átlátszótól a színesig. A lakk színe nem számít: a fényezésen lévő teljes csillámréteg alatt nem látszik. Ezután a körömlakk is szárad egy ideig a körömlámpában.

 5. Nyisd ki a csillámos üveget, és mártsd bele az ujjadat. Mozgassa az ujját ide-oda, egyenletesen eloszlatva a csillámport az egész körömlemezen. A többi ujjat ugyanígy kezeljük. A kis csillámok felvitelének alternatív módja az ecset használata. Így az anyagfelhasználás gazdaságosabb, és kevesebb időt kell a csillámok eltávolítására fordítani a kutikuláról és a bőrről.

 6. Fogjon egy puha, száraz ecsetet, és törölje le a felesleges körömlakkot és a körömágybőrt.

 7. Alkalmazzon speciális körömlakkfixálót, szárítsa meg. Annak érdekében, hogy elkerülje a forgácsolás néhány nap után, és az eredmény tartósabb volt, akkor használhat gél lakk helyett fixálószerrel. Keményedik az ultraibolya fény hatására, amely egy speciális lámpát hoz létre. A zselés lakk hosszú ideig tart a körmökön, megbízhatóan védi a csillogást.

A 4. lépésben a teljes csillámporos réteg helyett adhattál volna egy alapot a körmödre festett mintákhoz. Ebben az esetben nem a köröm teljes felületén kellett lakkot alkalmazni, hanem csak azokon a helyeken, ahol a minta rajzolódik. Ezután vékony ecsettel csillámot viszünk fel a lakkozott területekre. A csillogó minta nagyszerű eredeti változata a francia manikűr. Ez azt jelenti, hogy a köröm csúcsán lévő fehér csík helyett egy csillogó csíkot húznak. És még csak nem is kell tökéletesen síknak lennie. A csillámminták gyakori változata, hogy a körömhegyekre csepegtetnek vagy csillámot tesznek, és megérintik a körömágybőr vonalát.

Olvasson tovább  Uborka az arcbőr számára: előnyök, tulajdonságok, összetétel és használati szabályok

Tippek egy egyszerű nail art folyékony csillámporral

Folyékony csillámpor köröm művészet

Tegyük fel, hogy van néhány doboz körömlakkod csillámpöttyökkel, különböző módon használhatod őket.Íme néhány tipp a szakemberektől:

 1. Fejezze be a körömlemezt a kívánt formára alakítással. Vigyen fel alap- és csillámlakkot több rétegben. Jó ötlet, ha minden egyes körömlakkréteget fényre keményítünk.

 2. Előkészületek, alapozófesték felvitele. A következő lépés a csillámok nélküli tiszta vagy színes körömlakk felvitele. A körmöket megszárítják, majd közepes és nagyméretű csillámokkal mintát hoznak létre a felületükön. Az alkalmazás egy fixáló, amely szárítás befejezi a köröm művészet.

Az utolsó manikűrváltozathoz szükséges csillámrészecskék külön megvásárolhatók, vagy egy vékony fapálcika segítségével kivehetők a körömlakk tégelyből.

Tippek a csillámok eltávolításához a körömművészethez

Kétségtelen, hogy a csillámporos bevonat nagyon szép és hatékony. A csillámkészítményeknek azonban van egy nagy hátránya – nagyon nehéz eltávolítani őket. Ezért úgy döntöttünk, hogy megosztunk néhány manikűr tippet olvasóinkkal arról, hogyan lehet,Hogyan lehet eltávolítani a fényes körömdíszítést:

 1. Vásároljon egy speciális folyadékot a fényes körömlakk eltávolítására. Továbbá ajánlott megvásárolni a sapkákat, amelyek az ujjhegyekre kerülnek. A smink eltávolításának eljárása az, hogy egy vattát (vagy vattakorongot, papírtörlőt) áztassunk a folyadékba, tegyük a körömre, és rögzítsük egy kupakkal. A körömfelület teljes tisztításához minden műveletet minden egyes körömnél meg kell ismételni.

 2. Manikűrözéskor, közvetlenül azelőtt, hogy a körmöket csillámmal fedné, vigyen fel egy speciális bevonatot – “folyékony bőr” – a köröm felületére. A termék Peel Off néven is ismert. Ez egy viszonylag új termék, de napról napra népszerűbbé válik. Mit ad a folyékony bőr? Ez az alap, amelyre a csillámok tapadnak. Miután a manikűr letöltötte az idejét, a folyékony bőrt egy speciális fapálcával eltávolítják a körmök felületéről, egy csillámporréteggel együtt.

A körömművészet szakértői nemcsak tippeket osztottak meg kiadványunk olvasóival, hanem egy olyan tippet is, amely gyorsan, nehézségek és felesleges pénzügyi költségek nélkül eltávolítja a csillogást. Egyszerűen cserélje ki a folyékony bőrt PVA ragasztóra. Lehetővé teszi, hogy szükség esetén a legcsekélyebb nyomok nélkül távolítsa el a csillámot.

Általános köröm csillogó tippek

A csillogó anyaggal való munka csak örömet és örömöt hozott, és a tervezést nem kell többször újra elvégezni,Figyeljen a nail art szakértők tippjeire:

 1. A nagyméretű egyedi csillámok mintáinak létrehozásához használjon speciális csipeszt.

 2. Száraz csillámot adhat hozzá tiszta körömlakkhoz, ízlése szerint változtathatja a csillám “telítettségét” és a lakk sűrűségét.

 3. Ügyeljen arra, hogy bármilyen rögzítőt alkalmazzon a csillámrétegre, csípés esetén használhat egy egyszerű átlátszó lakkot. Ha nem így teszel, a körömművészet nem tart sokáig, és a csillámpor részecskék folyamatosan ragaszkodnak a hajhoz, a ruhákhoz, és nem csak a tiédhez, hanem a körülötted lévőkhöz is.

 4. Nem szükséges az ujjak (vagy lábujjak) összes körmét csillogtatni. A csillogás egy vagy több akcentus körmön is használható.

 5. Annak érdekében, hogy a csillámpor apró részecskéi ne szálljanak szét és ne borítsanak be mindent, dolgozzunk zárt ajtók és ablakok mellett. Kívánatos, hogy az eljárás során a lehető legkisebb legyen a mozgás a szobában.

 6. Egy másik jó tipp a csillámpor-részecskék megkímélésére, hogy a körmöket egy A4-es vagy nagyobb vattalapra fektesse. A csillámpor részecskék nem tapadnak a bútorhoz, és a kezelés után összegyűjthetők, ha a vatta sarkát óvatosan a munkafelület közepére hajtjuk. Ezután öntse a csillámot egy vegyes színű csillámos üvegbe.

A csillogás használata a szemsminkhez

Glitter alkalmazási tippek a szemhéjra – smink típusok textúra szerint

A csillámok a legtöbb esetben mindennapi és esti sminkhez egyaránt alkalmasak. Természetesen ez nem egy gyakori típusú dekoratív kozmetikum, amelyet óvatosan kell használni. Ellenkező esetben a fényűző, előkelő megjelenés helyett a közönségesség vagy a nem megfelelő ünnepélyesség negatív hatását érheti el.

A szemsminkhez használt csillámok, valamint a körömdíszítéshez használt csillámok textúrája, mérete, színe és formája eltérő lehet. A dekoratív kozmetikumok ezen jellemzői az alkalmazási módszer kiválasztásától függnek, és attól, hogy alkalmas-e egy adott képre.

Olvasson tovább  Tisztítás utáni arcápolás kozmetikusnál

Tippek a csillámos termék kiválasztásához annak textúrájától függően:

 1. A legegyszerűbb, legnépszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás a következőSzáraz laza csillámporkülönböző frakciójú részecskékkel. Sokoldalúsága és megfizethetősége ellenére a termék hátránya, hogy könnyen morzsolódik, nehéz összegyűjteni az alkalmazás után, mivel könnyen ragad a ruhákra és a bútorokra. A második hátrány – annak érdekében, hogy biztonságosan rögzítse a csillogást a szemhéjakon, speciális technikákat és módszereket kell alkalmaznia a porszerű termék rögzítésére.

 2. Préselt csillámporMint a szemfesték vagy a púder. Lehet, hogy nem elegendő mennyiségű csillámmal rendelkezik, de felvitelkor nem dörzsölődik, nagyon gazdaságos lehet.

 3. Krém vagy gél csillámpor– a laza csillámok továbbfejlesztett változata. Az a tény, hogy a csillogó részecskék krém- vagy gélalapban vannak, megakadályozza, hogy szétmorzsolódjanak, így a termék sokkal kényelmesebben alkalmazható. Ha különböző ecseteket használsz, különböző hatásokat érhetsz el, a szemhéjfelület teljes lefedettségétől kezdve a vékony, fénylő nyíl rajzolásának lehetőségéig. A gél csillámok állítólag nagyobb tartóssággal rendelkeznek, mint a krém csillámok.

 4. Vannak olyan csillámok is, amelyekPálcika vagy ceruza formájában. De az ilyen készítményeket nem könnyű alkalmazni a bőrön, a smink nem ragad jól a bőrhöz, elkenődhet, kis golyókba gurulhat és megakadhat a szemhéj ráncaiban.

Glitter smink – tippek és trükkök

A csillogó szemhéjfestékek használatakor egyeseknek, különösen a tapasztalatlan lányoknak, problémáik és nehézségeik lehetnek.De néhány egyszerű tipp a szakértőktől megteszi a hatását:

 1. A száraz és préselt csillámok felvitele előtt készítsük elő a szemhéj felületét egy alapozóval. A szemhéjfestékhez, hogy szép, bolyhos finist kapjon, nem maszatolódik, nem maszatolódik és nem csíkozódik. A legjobb a szemhéjfesték-alapozó. De ha nincs kéznél, akkor olyan termékek, mint az alapozó, a fedőfesték, a duralin – bármilyen krémes állagú termék – működnek. Ha maga a csillámpor krémes vagy gél állagú, a sminkeléshez nem szükséges alapozót alkalmazni.

 2. Vigye fel a csillámot a szemhéjra egy ecsettel. Ha száraz vagy morzsalékos, használhatsz egy széles, lapos ecsetet, amely természetes anyagból készült. Ha krémes vagy zselés textúrát használsz, a szintetikus anyagból készült csillámkefe jobb neked.

 3. A csillámok felvitelénél ne maszatolja el, hanem finoman paskolja a bőrére.

 4. Ha csillogó szemfestéket használ, az arc többi részét nem kell hangsúlyozni. Lágy, pasztell, nude árnyalatú rúzs és pirosító elfogadható. Ez a megközelítés a záloga annak, hogy a képen nem lesz disszonancia, az egész “íj” harmonikusnak tűnik. Azt is ajánlott elkerülni, hogy egyszerre használjunk csillogó és csillogó ruhákat vagy kiegészítőket.

 5. A csillámok leesésének elkerülése érdekében a sminket az első szakaszban, azaz az alapozó, az alapozó és a púder, a pirosító és a rúzs előtt végezheti el. A szemhéjra csillámot lehet felvinni, a szem alatti bőrön maradt részecskéket a smink eltávolítására szolgáló folyadékkal távolítsa el. Ezután alkalmazhatsz egy alapozót az arcodra. Egy másik kis trükk, amely megakadályozza, hogy a csillámpor véletlenszerűen szétszóródjon az arcon, ha papírtörlőt vagy egy vastag réteg púdert teszünk a szemünk alá, majd felvisszük a csillámot. Ha a smink fényes részecskéi mégis a bőrre kerülnek, nem kell mindig teljesen lemosni. Próbáljon ki egy kíméletesebb módszert, távolítsa el az egyes csillámokat egy legyezőkefével, egy tiszta szempillaspirál kefével, egy kis darab szalaggal vagy egy vattapamaccsal.

És az utolsó sminkmester tippje – amikor befejezted a szemsminket a csillámmal, alkalmazz egy speciális sminkfixáló spray-t, hogy rögzítsd az eredményt. Így a csillámpöttyök biztosan a szemhéjadon maradnak egész nap, sőt, még este is.

Hol kell alkalmazni a csillámanyagot – szakértői tippek

Hol kell alkalmazni a csillámot

A csillogó szemhéjfestéket sokféleképpen lehet alkalmazni. Az egyik lehetőség egy egyszerű smink, amely csillogást használ a mozgó szemhéj területén. Ha pedig a mozgó szemhéjra matt szemhéjfestéket használsz, a felső szemhéj közepére pedig csillámos terméket viszel fel, nagyobb volument adhatsz a szemednek, a tekintetednek pedig nagyobb mélységet és meghatározottságot.

Az egyik leghatékonyabb módja a csillámok használatának, ha krémes szemhéjfesték-alapon alkalmazzuk. A kontrasztos kombinációk jól működtek. Például a fekete szemhéjfesték és az ezüst csillám kombinációja.

Olvasson tovább  Méz masszázs arc otthon: az előnyök és hogyan kell helyesen csinálni

Egy lehetőség a mindennapi smink gyors átalakítására esti sminkké – a felső szemhéjra festeni egy csillámos nyilat a korábban készült smink fölé, például reggel, munkába indulás előtt. A csillámos termékek jól tapadnak a gél pórázhoz. A csillámrészecskéket egy vékony vagy kis lapos ecsettel kell felvinni a gél szemceruzára.

Egy másik esti vagy ünnepi sminkelési lehetőség a gyöngyházfényű szemhéjfesték alkalmazása, mondjuk bézs vagy csokoládé árnyalatban. Majd készítsen egy kecses, felfelé mutató nyilat fekete szemceruzával. Két további vonalat húzunk a nyíl fölé és a mozgó szemhéj fölötti ráncba, ezúttal ugyanazt a színt használva, mint az árnyék.

Ön is kísérletezhet a csillámokkal, új módszereket találhat felvitelükhöz és más szemsminktermékekkel kombinálhatja őket. Az ilyen csillogó kozmetikumokat az alsó szemhéjra, a szempillákra és még az arc és a test más részeire is alkalmazzák.

A csillámok eltávolítása a szemhéjról: a szakértők tanácsai

A csillogás látványos, de szeszélyes termék, amelyet nemcsak szépen alkalmazni, hanem teljesen lemosni is nehéz. Ha a sima víz nem segít, próbáljon meg szakértői tanácsot kérni:

 1. Öblítse le a sminket micellás vízzel. A legtöbb termék ebben a csoportban jól eltávolít mindenféle sminket.

 2. Mossa le a sminket kétfázisú sminklemosóval.Megpróbálhatja hidrofil olajjal vagy normál étolajjal, például napraforgó- vagy olívaolajjal is.

Ha eddig szemhéjalapozót használtál, ezek a termékek biztosan segítenek megszabadulni a csillámoktól. Csak ne feledje, hogy gyakran cserélje a csillámmal átitatott vattakorongokat, hogy ne maszatolja el a csillámot a szemhéján és a bőrén.

Tippek a sminkesektől – mikor nem megfelelő a csillogás alkalmazása

A szem csillogás a szemsmink egy speciális típusa, és nem mindig lehet saját magadon használni. Szakértőink tippjei segítenek meghatározni,Mikor jobb, ha tartózkodik a csillámok használatától:

 1. Egy nő életkora 40-45 év. Az arcbőrön az életkorral összefüggő elváltozások ekkorra kezdenek megjelenni. Megjelennek a szem körüli szemöldökráncok és a ráncok más területeken. A csillogás felhívja a figyelmet az esztétikai hibákra, ezért a legjobb, ha tartózkodik a csillogás felvitelétől. Az egyetlen eset, amikor egy nő ebben a korban egy kis mennyiségű csillogó szemhéjfestéket használhat világos árnyalatokban, az esti smink alkalmazása.

 2. Esztétikai hibák jelenléte, mint például pattanások, komedók, fekete pontok, hegek, hegek az arcbőrön. A csillogó termékek az 1. pontban említett okokból nem használhatók.

 3. A szigorúan nappali smink, amellyel munkába vagy iskolába jársz, nem jelenti a csillámpor használatát.

 4. Kontaktlencse viselése. A termék mikrorészecskéi a lencse alá kerülhetnek, és súlyos kellemetlenséget, sőt fájdalmat okozhatnak. Ha még mindig nem akarsz lemondani a csillámok alkalmazásáról, válassz krémes textúrájú termékeket.

Tippek a szemsminkhez való csillámok kiválasztásához

Glitter szem smink

Amikor sminktermék vásárlásához készül, hallgassa meg a sminkszakértők tanácsait:

 1. Glitter részecskeméret– Minél nagyobbak, annál szűkebb az alkalmazási területük. Ha a csillámok nagyok, akkor túlságosan hivalkodóak lehetnek, és csak minimális mennyiségben és nagyon különleges körülmények között használjuk őket.

 2. A csillámrészecskék előállításához használt anyag. Ha műanyag és hasonló anyagokról van szó, amelyek a természetben nem bomlanak le, jobb, ha nem használunk ilyen terméket. Ha a fényesítőszerek biológiailag lebomló összetevőkből készülnek, amelyek biztonságosak és környezetbarátok, akkor jobb, ha az ilyen készítményeket részesítjük előnyben. A biológiailag lebomló összetevők közé tartozik a csillám, a cellulóz. Ilyen termékeket gyárt az EcoStardust, a Bio-G

 3. tter,EcoSparkles,4CandlesUK,BayHouseIngredients,CosmicShimmer, bármelyik online kozmetikai bolt kínálatában megtalálhatók.
 4. A termék összetevőinek összetétele. A csillámoknak lehetőleg olyan természetes összetevőkön kell alapulniuk, amelyek nem okoznak allergiás reakciókat. Ha egy kozmetikai termék olajokat, vitaminokat vagy növényi kivonatokat tartalmaz, az további érv a vásárlás mellett.

 5. És nem a választás utolsó szempontjaa dekoratív kozmetikumok ára.Minden lányt a saját pénzügyi lehetőségei és preferenciái alapján kell irányítani. A szakértők biztosítják, hogy a drága termékek nem feltétlenül jobbak, mint a költségvetési lehetőségek. Egyszerűen csak egy bizonyos embercsoportot céloznak meg. Tehát, ha a kozmetikumok szintjén tömegpiac, és elégedett a termékek minőségét egy adott márka, akkor nyugodtan vásárolni ezeket csillog márka.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: