4 módja a gyönyörű ceruzás szemöldöknek

A szemöldök az ember imázsának egyik legfontosabb eleme. Számos funkcióval rendelkeznek, és a felismerhetetlenségig megváltoztathatják a megjelenésedet. A szakértők szerint nem számít, milyen szemöldökformát adott neked a természet, az könnyen kiigazítható, így jobb lesz a megjelenésed. A csipeszek, trimmelők, speciális árnyalatok és sminkceruzák mind hasznosak.

Beszéltünk profi sminkesekkel, és megtudtuk, hogyan lehet gyönyörűen festeni a szemöldököt egy ceruzával, hogyan válasszuk ki a megfelelő árnyalatot és a ceruza típusát. A sminkelés folyamatában a legfontosabb dolog a megfelelő forma kialakítása, a kontúrok megjelölése, a belső tér gondos elfedése és a világos csúcs rajzolása.

szemöldök smink

Ceruza, festék, árnyék vagy tetoválás?

Először is, könnyű belátni, hogy miért a ceruza a legjobb módja annak, hogy szemöldökszínt vigyen fel az arcára:

 1. A modern kozmetikai gyártók speciális ceruzák széles választékát kínálják, amelyek segítenek a szépen formázott szemöldökben. Lehetőség van több árnyalat kiválasztására, amelyek a legjobban megfelelnek az adott helyzetnek – a mindennapi vagy az esti sminkhez.

 2. A ceruza annyiban jobb a szemöldöknél, hogy nemcsak szép szemöldököt, hanem tartós eredményt is ad. A ceruza pigmentje sűrűbb, jobban megmarad kedvezőtlen körülmények között is, például hőségben vagy páratartalomban. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán kevesebb vagy egyáltalán nem kell sminket módosítani. Az árnyékok gyorsan morzsolódhatnak, tönkretéve a sminket nemcsak a szemöldök, hanem a szemek is. Nem olyan könnyű használni, mint egy ceruzát.

 3. A szemöldökceruza jobb, mint a szemöldökfesték, mivel szinte bármire használható, és bármikor eltávolítható. Még ha nem is szép, az árnyalat rossz, vagy a szemöldök alakja korrekcióra szorul, a kozmetikai ceruza pigmentje sima vízzel vagy sminklemosóval eltávolítható. A szemöldökfesték viselése megnehezítheti, hogy megszabadulj tőle, ha rosszul csinálod, vagy ha nem sikerül…. Előfordulhat, hogy néhány hetet várnia kell, amíg a szín elhalványul vagy teljesen lekopik. Ezenkívül a ceruza napi használata nem okozhat jelentős károsodást a szemöldökszőrszálakban. A rendszeres hajfesték alkalmazásával pedig, még természetes hajalapon is, fennáll a veszélye, hogy károsítja a haj szerkezetét, ami hajhulláshoz vezethet.

 4. A ceruza ugyanolyan okokból jobb, mint a tetoválás, mint a festék. Csak egy elfuserált tetoválás vezethet katasztrofálisabb következményekhez. Mivel az eredmény sokkal hosszabb ideig tart, 6 hónaptól 3-5 évig. Még ha a művész jól végzi is a munkát, 3 év múlva egy nő megváltoztathatja a hajszínét, a frizuráját, a sminktechnikáját vagy az öltözködési módját. És ezek a változások nem biztos, hogy jól illeszkednek a tetoválással létrehozott szemöldök formájához és árnyalatához.

A szemöldökceruzának természetesen megvannak az előnyei az arcfestékkel, a szemfestékkel és a tetoválással szemben. De a ceruzának számos előnye is van – könnyen használható, alkalmas a tapasztalatlan fiatal lányok számára, lehetőséget ad bármilyen vastagságú vonalak rajzolására és az árnyék intenzitásának szabályozására. A szemöldök vonzó formázása ceruzával egyszerű, olcsó és csak addig tart, amíg szükséged van rá. Hozzáférhető, praktikus, sokoldalú és gazdaságos eszköz, amelynek minden nő kozmetikai táskájában ott kell lennie.

Hogyan festeni a szemöldökét gyönyörűen egy ceruzával – a standard működési sorrend

Ez a gyors bemutató, amelyet a riporterek a sminkelési tippek alapján állítottak össze, minden lánynak segít abban, hogy ceruzával szép színekkel fesse ki a szemöldökét.

Először találd meg a számodra tökéletes szemöldökformát. Az arc ovális és egyéb arcvonásokat figyelembe kell venni. Lehetőség van arra, hogy konzultálj egy sminkmesterrel, vagy használj egy egyszerű “hogyan kell” tippet, amely segít meghatározni a görbe elejét, közepét és végét.

Olvasson tovább  Arcápolás kémiai hámlasztás után: 5 tipp és 11 termék áttekintése

Hozzon létre egy szemöldökformát, mielőtt megfesti a szemöldökét

Formázza a szemöldököt

A sminkmesterek elárulták nekünk, hogy milyen egyszerű módon adhatsz otthon megfelelő formát a szemöldöködnek. Ehhez fogjon bármilyen ceruzát, és háromféleképpen vigye fel az arcára:

 1. A ceruza egyik végét az orrlyukszárnyhoz nyomják; a másik vége a szem belső sarkán fut végig. A ceruza és a szemöldök metszéspontja a szemöldök alapja.

 2. a ceruza egyik végét az orrlyukszárnyhoz nyomjuk, a másik végét a szem külső sarkához közelítjük. Ahol a ceruza érinti az ívet, ott kell lennie a szemöldökszőrök növekedésének végső határának.

 3. Keresse meg és rögzítse az ívpontot, amely gyakorlatilag láthatatlan lehet a vízszintes szemöldöknél, vagy kiemelkedhet az ívelt és emelkedő szemöldöknél. A görbületi pont az a pont, ahová a ceruza hegye mutat, ha az egyik végét az orrlyukszárnyra helyezzük, és felfelé irányítjuk úgy, hogy a szem pupillája felett haladjon el.

Meghatároztad a görbék elejét és végét, most már csak a formát kell kitalálnunk. A szakértők azt javasolják, hogy ragaszkodjunk a természet által meghatározott formához. A biztonság kedvéért soroljuk fel a főbb típusokat:

 1. Ívelt.

 2. Ívelt.

 3. Bent.

 4. Vízszintes.

 5. Rising.

 6. Egy “domború” szemöldök.

Helyesen szedje ki és igazítsa ki a szemöldököt a bázisnál és a csúcsnál lévő idegen szőrszálak, valamint a fő növekedési területen túlnyúló egyedi elemek vágásával. A sminkmesterek azt javasolják, hogy csak a szemhéj felett lévő szőrszálakat szedjük ki, ne azokat, amelyek az ív felső széle mentén nőnek.

A szemöldök formázásakor és a természetes ívhez ragaszkodva ne feledje, hogy az ívnek kicsit szélesebbnek kell lennie a tövénél, mint a közepén, és szélesebbnek kell lennie középen, mint a végén. Az ideális közepes vastagság 5-10 milliméter. Általában minél vékonyabbak az ajkak, annál vékonyabb a szemöldök (és fordítva). A 20-as években és a 90-es évek elején oly népszerű “merengő” szemöldök mostanra kiment a divatból. Az ilyen ívek nem sokaknak fognak tetszeni, csak azokat merik, akik szeretik a merész technikákat, a sminkkel való kísérletezést.

Amikor befejezte a formázást, a hajszálakat meg kell rövidíteni. Használjon egy egyszerű manikűrös ollót vagy egy speciális trimmert:

 1. Ha ollót használ, használjon egy finom “férfi” fésűt, egy speciális szemöldökkefét vagy egy régi, tiszta szempillaspirál kefét. Rajzolja végig az ív felületén alulról felfelé. Próbálja meg, hogy a hajszálak függőlegesnek tűnjenek. Látni fogja, hogy néhány szőrszál olyan hosszú, hogy túlmutat a görbén. Ha napközben végigsimítasz az arcodon, megérintheted ezeket a hosszú hajszálakat, és azok ugyanolyan könnyen kibillenhetnek a vonalból, elrontva a megjelenésedet. Ha túl hosszú a szemöldöke, érdemes megrövidíteni, felfelé emelve és egy ollóval levágva. Ezután tegye ugyanezt, lefelé mutatva a szemöldök területe felé.

 2. Ha attól tart, hogy az olló véletlenül túl sokat vághat le, használjon egy speciális vágót. Korlátozó tartozékokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy minden hajat egy bizonyos hosszúságra vágjon le.

Az arcot tisztítással kell befejezni. Mossa meg az arcát sima vízzel vagy használjon speciális tisztítószert. A “trimmelés” és a tisztítás után a szemöldöke most már teljesen készen áll arra, hogy szépen fel legyen festve egy ceruzával.

Hogyan viseljük a szemöldököt a természetes megjelenés és szépség érdekében..

természetes szemöldök

A sorrend a következő:

 1. Simítsuk el a szőrszálakat egy kefével, hogy a növekedésük irányát követve laposan feküdjenek.

 2. Tegyen néhány hajszálat az egyik ív közepére. Így képet kaphat arról, hogy a pigment hogyan tapad a bőrhöz, és hogy felhalmozódik-e a szőrszálakon.

 3. Vázolja fel azokat a területeket, ahol a szőrszálak laposak vagy lazák, finom vonalakkal. A nyomásnak könnyűnek kell lennie. Jobb, ha az arcot inkább egy könnyed, csíkos, “hajszerű” érintéssel látjuk el, mintha néhány merész, természetellenesnek tűnő csíkot vezetnénk be.

 4. Rajzoljuk meg a szemöldök alját, megjelölve annak határát. Egyes sminkesek azt tanácsolják, hogy a kontúrt az ív teljes hossza mentén mind az alján, mind a tetején (a felső kontúr körülbelül egy centiméteres ne hozza az alapot). Nézze meg az eredményt, és válassza azt, ami tetszik.

 5. Vigyen fel könnyed mozdulatokat a szemöldökre, a belső szélétől a külső széléig. A vonalakat a közeli természetes szőrszálak növekedési irányába kell húzni.

 6. Egy tiszta vonással rajzolja meg a lófarkat.

 7. Ecsettel enyhén árnyalni kell a pigmentet, hogy az ívek természetes megjelenést kapjanak.

 8. A szemöldökcsont kiemelése világos pigment, például alapozó vagy highlighter felvitelével az alsó és felső ívvonalak alá és fölé.

 9. A legvégén fésülje át a haját még egyszer a növekedés irányába, eltávolítva a felesleges festéket.

Olvasson tovább  Uborka az arcbőr számára: előnyök, tulajdonságok, összetétel és használati szabályok

Fejezze be a sminket ezen a ponton, vagy véglegesítse az eredményt egy speciális szemöldökfixáló gélviasszal.

Hogyan kell szépen ceruzával a szemöldökbe – használjon sablont

A sablonok viszonylag újak, és már népszerűvé váltak, mivel segítenek a szemöldök gyönyörűen, gyorsan és túl sok gond nélkül festeni. A speciális sablon alakjának kiválasztása nem nehéz. Közel kell lennie a természetes ívek paramétereihez. A vásárlás előtt több sablont is kipróbálhat az arcán, és megvásárolhatja az Önnek legmegfelelőbbet.

Most pedig nézzük meg, hogyan rajzolhatod meg szépen a szemöldöködet ceruzával, sablonnal:

 1. Helyezze a sablont az arcra. Ellenőrizze, hogy mely szőrszálak nincsenek összhangban, és vágja le őket egy trimmerrel, csipesszel.

 2. Illessze vissza a sablont, húzza meg a sablonnak a szemöldök formáját körvonalazó vonalat.

 3. Vázolja fel a sablont a hajszálakat szimuláló könnyű vonások standard technikájával.

 4. Ecsettel vigye fel a pigmentet, fésülje át a szemöldökét, és ha kívánja, vigyen fel gélt vagy viaszt.

Különböző szemöldökformák

Hogyan lehet gyönyörűen létrehozni a szemöldököt, ha más alakúak

Sok embernek enyhén aszimmetrikusak az arcvonásai. A tökéletes szimmetria nem természetes, ezért az egyenetlen szemöldökmagasság vagy -forma jelensége normális eredmény. De a megjelenésnek ez a jellemzője torzíthatja a megjelenésünk mások általi érzékelését, az arcvonások nem olyan harmonikusak, mint szeretnénk. A szakértők adnak néhány javaslatot az aszimmetrikus szemöldök szépítésére, csak fontos figyelembe venni a probléma jellegét:

 1. Helytelen hajlítás. Javítsa ki a helyzetet a szemöldök kiszedésével azon a ponton, ahol görbének kellene lennie, valamint a felső kontúr enyhe korrekciójával. Az alsó görbe vonalát kissé ki kell húzni ceruzával.

 2. Az egyik szemöldök alacsonyabb, mint a másik. Az egyik ív növekedési vonalát kissé lejjebb húzhatja a felső területen lévő szőrszálak csipeszelésével. Vagy töltse ki a második ív hiányzó felső részét.

 3. Különböző hosszúságú. A sminkmesterek nem javasolják, hogy ezt a problémát a hosszabb szemöldök megrövidítésével kezeljék. Jobb, ha a lehető legjobban illeszkedő ceruzát veszünk a szemöldök színéhez, hogy kiegészítsük a rövid ív csúcsát és/vagy az alapot.

 4. különböző szélesség. Hozzon létre egy tökéletesen formázott szélesebb ívet, és a második íven ugyanezt a formát szimulálja a kívánt színű, tartós ceruzával, kitöltve és egy szabványos körvonalat alkalmazva.

Elvileg bármilyen aszimmetriaprobléma megoldható szemöldökceruzával és csipesszel. Tépje ki, ahol túl sok a hajszál, és töltse ki, ahol túl kevés. A legfontosabb, hogy ne essünk túlzásokba, és az első korrekciót egy sminkmesterrel együtt vagy annak felügyelete mellett végezzük el.

Hogyan lehet gyönyörűen létrehozni a természetesen perturbált szemöldökét

A legtöbb esetben a vékony ívek a helytelen, túlzott szedés következményei. De az is előfordul, hogy egy lánynak veleszületett tulajdonsága van. A probléma megoldásához, a szép szemöldök rajzolásához vásároljon két ceruzát. Az egyiknek egy árnyalattal sötétebbnek kell lennie, mint a fej hajának színe. És a második – egy vagy két árnyalattal világosabb, mint az első ceruza. Ezekkel a termékekkel egyszerű vékony szemöldököt varázsolni:

 1. Minden íjat gondosan körvonalazunk az ív teljes hosszában világos ólommal.

 2. Az alsó kanyarodási területet sötétebb pigmenttel árnyékolják.

 3. Az utolsó lépés a szemöldök enyhe színezése, a szőrszálak kifésülése és az eredmény rögzítése zselével, ha szükséges.

 4. A világos és sötét árnyalatok kombinációja extra volument adhat a vékony és nem sűrű szemöldöknek.

Olvasson tovább  17 szemhéjfesték titkok barna szemekhez

Gyönyörű szemöldök segíthet a megfelelő árnyalatú ceruza

A ceruza árnyalatának igazodnia kell a fej hajának színéhez és az arc bőrének árnyalatához. A szemöldök szőrszálai általában sötétebbek, mint a fejszőrzet, ezért a ceruza árnyalatának is egy árnyalattal sötétebbnek kell lennie. Természetesen a zárak színét egy adott időpontban kell használni. Ha a természetes színe vörösesbarna, de barnára festette a haját, akkor annak a színnek meg kell egyeznie a fején lévő színnel. Lássuk, milyen kozmetikai termék árnyalatai alkalmasak hagyományosan szép szemöldök sminkhez:

 1. A fekete csak a barnáknak és a nagyon sötét hajú barna hajúaknak való.

 2. Szürke, sötétbézs, barna, sötétbarna – lehetőségek szőkéknek és világos hajú nőknek.

 3. Az arany és a réz minden árnyalata – lehetőségek vörösek és vörösek számára.

Ne feledje azonban, hogy ezek alapvető iránymutatások. Sok függ a bőrszíntől és a nő általános színezetétől. Például, ha egy nőnek világos a bőre, akkor a nehéz, telített, élénk színek nem fognak neki megfelelni – csak a pasztell, nyugodt színek. Azok, akiknek napbarnított, sötét bőrük van, kipróbálhatják a merészebb és világosabb változatokat. Tehát ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet szépen festeni a szemöldökét egy ceruzával, vásároljon több árnyalatot, és kísérletezzen különböző termékek kipróbálásával.

Ajánlások a ceruza kiválasztásához

ceruzák kiválasztása

Ahhoz, hogy a szemöldökét szépen fesse és a kívánt eredményt elérje, egy ilyen jellemzőkkel rendelkező ceruza segít:

 1. Közepes keménység. Túl keményen megkarcolhatja a bőrt. A túl puha termék átvágja a kemény szőrszálakat, szétmorzsolódik és csomókká gördül. Emellett a zsíros ceruza természetellenesen fényessé teszi a szemöldököt, és a sminket is kirívóan hivalkodóvá.

 2. Egy mechanikus ceruza, amely csavarodik, vagy egy hagyományos ceruza, amelyet ki kell hegyezni. Az első lehetőséghez nem kell élező, de a szár a használat során tompul. A fa ceruza gazdaságosabban használható, és lehetőséget ad a legvékonyabb és legfinomabb vonások rajzolására.

 3. Vízálló. A kozmetikai termékek e minőségét különösen az aktív életmódot folytató lányok és nők értékelik. És azok, akik magas páratartalmú, magas hőmérsékletű helyeken élnek… A vízálló ceruza nemcsak azt teszi lehetővé, hogy gyönyörűen rajzolja a szemöldököt, hanem azt is, hogy bármilyen szélsőséges helyzetben élvezze az eredményt. A bőr és a szemöldökszőrök faggyútól való megtisztítása kulcsfontosságú, mivel a pigment zsírban oldódik.

 4. Viasz vagy hasonló elemek jelenléte a készítményben. A legtöbb viaszceruza vízálló. De nem ez a fő előnyük. A gyantázás segít megszépíteni a merev, rakoncátlan szemöldököt. A viasz jól rögzíti még a rövid hajat is a fürtök hegyénél és tövénél.

 5. Púderes textúra. Ideális zsíros bőrtípusok és a természetes sminket kedvelők számára. Fő előnyei a lágy, természetes árnyalatok, a könnyű alkalmazás, a hajszálak közötti “üregek” maximális kitöltése. A púdertermék lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú sminket készítsen. Ha mindennapi sminkről van szó, akkor az utasítás szerint kell használni. Ha esti, ünnepi vagy színpadi sminkről van szó, a pálca hegyét enyhén meg lehet nedvesíteni, ami világosabb, intenzívebb pigmentárnyalatot eredményez.

Vegye figyelembe a termék árát és a gyártó márka hírnevét is. A jól ismert cégek termékeivel szép szemöldökre tehet szert anélkül, hogy csalódnia kellene.

Használhatok szemceruzát vagy szemhéjfestéket??

Ha nincs kéznél szemöldökceruza, használhat szemceruzát is. Biztonságos összetevővel készült, így nem károsítja a szemöldökszőrzetet. De előre szólok, hogy a hatás nem mindig az, amit remél. Egy ceruza például nem illeszkedik megfelelően, összecsomósodik, elkenődik a szemöldökformán túl, és természetellenes színt ad a szemöldöknek. Ne számíts arra, hogy szép szemöldököt kapsz, de érdemes kísérletezni vele.

Ugyanez vonatkozik a szemöldök árnyékolókra is. Szükség esetén szemöldök sminkeléshez is kipróbálható. Ha ecsettel alkalmazzuk, a szemöldök árnyékolók nem az ív szőrszálait, hanem a bőrt festik be. Így a hatásnak természetesebbnek és finomabbnak kell lennie. Az árnyék mennyiségével kísérletezve a szemöldök optimális árnyalatát adhatjuk meg, megváltoztatva a telítettséget.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: