Hogyan mossuk meg a szempillákat a kiterjesztésekkel | Szakértői anyag

A szempillahosszabbítás népszerű módszer a megjelenés modellezésére. A ragasztó elég erős ahhoz, hogy a műpehely egy hónapig megmaradjon, de nem minden lánynak van elég ideje a viselésére. Riportereink interjút készítettek profi szempillakészítőkkel, hogy megtudják, hogyan lehet szempillát mosni anélkül, hogy a szem elszíneződésének vagy gyulladásának kockázata fennállna.

Viselkedési szabályok az eljárást követő első napon

Szempilla hosszabbítás

Bár a szempillákat csak erre a célra tervezett folyadékokkal lehet teljesen feloldani, a szakértők azt javasolják, hogy a kézművessel való kapcsolatfelvétel után 24 órán át kerülje a vízzel vagy gőzzel való érintkezést. Az első 24 órában a szempilla fixáló hatása érvényesül. Ebben az időszakban a nedvességgel való érintkezés csökkenti az anyag tapadását a hajszálakhoz, ami növeli a korai leválás kockázatát. Az uszodák, szaunák vagy zuhanyzók látogatása emiatt tilos.

A szemhéjmodellezést követő első 12 órában kerülje a szemének zavarását. A szemhéjak bármilyen érintése, vakarása hozzájárul a műszempillák leválásához. Ha sürgősen ki kell törölni a szemet, használjon vattakorongot (szivacsot), ügyelve arra, hogy a folyadék ne érintkezzen a tapadásokkal.

Mosószerek

Mielőtt megmosná az arcát műszempillával, el kell távolítania az összes sminket. A sminket csak micellás vízzel szabad eltávolítani. A tisztítótejjel ellentétben nem tartalmaz zsírokat, amelyek károsíthatják a tapadásokat.

Szemsminkeltávolító algoritmus a műszempillákhoz:

 1. Nedvesítsen meg egy vattakorongot micellás vízzel.

 2. Csukja be a szemét

 3. Helyezze a korongot a szemhéjra, és óvatosan nyomja meg (ne dörzsölje)!)

 4. Nyissa ki a szemét

 5. Simítsa a korongot az alsó szemhéjon a szempillavonal mentén

Ismételje meg az eljárást, amíg a bőrön nem maradnak sminknyomok.

Mosási szabályok

Mosási utasítások

A szempillahosszabbítással való mosás a legnagyobb gondosságot igényli. A hajszálak károsodásának elkerülése érdekében a következő lépések javasoltak:

 1. Öblítse le az arcát vízzel. Forralni vagy szűrni kell. A víz hőmérsékletét a lehető legközelebb kell hozni a szobahőmérséklethez. A folyóvíz klórt tartalmaz, ami károsítja a műszempillák hosszú élettartamát. A túl hideg folyadék túl intenzív pislogásra késztet, ami a szempillák deformálódásának kockázatát hordozza magában.

 2. Töltse meg a tenyerét a tisztítószerrel, és habosítsa fel. Óvatosan simítsa a keveréket az arcra, a szemkörnyék elkerülése mellett.

 3. Csukja be a szemét. Vezesse végig ujjbegyeit a felső szempillasor növekedése mentén (a gyökerektől a végekig). Ezután ismételje meg az alsó szempillasor mentén. Győződjön meg róla, hogy a szőrszálak közötti bőr tiszta és sminkmentes.

 4. Úgy mossa le, hogy ne érintse meg a műszempilláit.

 5. Ne törölje le az arcát. Csak egy könnyű pötty a bőrre egy szöszmentes törlőkendővel vagy eldobható papírtörlővel. Győződjön meg róla, hogy a szempillái maguktól megszáradtak. A nedves szempillákat nem szabad kefélni vagy ápoló géllel kefélni.

Olvasson tovább  Levendula az arcra és a kozmetikumokban való használatra

Elfogadható tisztítószerek

Elfogadható tisztítószerek

A szempilla hosszabbításhoz való tisztítószer kiválasztásánál kulcsfontosságú kritérium, hogy ne tartalmazzon olajat és zsíros kivonatokat.A szempillakészítők a szappant nevezik a legmegfelelőbb terméknek:

 1. Micellás víz. Teljesen ragasztómentes, nem károsítja a szempillákat és nem deformálja a szempillákat, amíg nem dörzsöljük a szemet vattakoronggal. A smink és a szennyeződések szempillákra minimális hatással járó eltávolításához rázza fel a flakont micellás vízzel. Habosítsa fel az arcot és tisztítsa meg a bőrt, majd öblítse le az arcot vízzel.

 2. Mosóhab. Semleges összetételű, ezért alkalmas műszempillákhoz is. Vízálló kozmetikumok esetében nem hatékony.

 3. Hidrolátok. A növényi kivonatok párlatai gyengéden eltávolítják a szennyeződéseket, ápolják a szemhéjak érzékeny bőrét és biztonságosak a műszempillák ragasztásához. Használja a hidrolátumot ugyanúgy, mint a micellás vizet.

 4. Gélek. A zuhanyzóban csak vízbázisú termékeket szabad használni.

 5. Krémek, tonikok. Tilos az olajos anyagokat tartalmazó termékek használata (kétfázisú folyadék, hidrofil arclemosó olaj, olajbogyó kivonatot tartalmazó hab stb.). .).

A szappan erős nyálkahártya-irritáló hatású. A vele való mosás a haj kihullását eredményezheti.

Fürdési és samponozási szabályok

Zuhanyzás közben kerülje a közvetlen vízsugárzást az arcára. A szappanos, enyhe sampon nem károsítja a tapadásokat, de a lúgos érintkezés okozta égő érzés reflexszerű szemvakarást eredményez. Az agresszív súrlódás veszélyezteti a hajszálak épségét.

Ezért hajmosáskor először is tartsa kéznél az összes hajápoló terméket. Másodszor, teremtsen akadályt a hab kifolyásához. Néhány lány úszómaszkot használ erre a célra, de a homlokodra helyezett tenyérből készült “szemellenző” is megfelel a feladatnak.

További tippek és trükkök

Hogy elkerülje a szempillák kilógását vagy deformálódását:

 1. Kerülje a vízálló sminket. Ha ezzel a szabállyal nem tudod lemosni az arcodat, akkor érdemes a makacs sminket egy hegyes szélű szilikonszivaccsal vagy micellás vízzel vagy hidrolátummal átitatott vattapamaccsal eltávolítani. A szemfájás hasonló módon kezelhető.

 2. Semmilyen körülmények között ne dörzsölje a szemhéját. A szemkörnyék bármilyen manipulációját, beleértve a vakarást is, rendkívül óvatosan kell végezni. Ha nem bírja elviselni a viszketést, nyissa ki a szemét, és körmével érintse meg finoman, durva mozdulatok nélkül az irritált területet. Biztosítsa, hogy a szempillahosszabbítás minimális mechanikai igénybevételnek legyen kitéve.

 3. Kerülje a tengervízzel vagy klóros vízzel való érintkezést. Jelentősen csökkentheti az újrakötött hajad viselésének időtartamát. Kerülje a búvárkodást a tengerparti kirándulások vagy a medencében tett kirándulások során.

 4. Kerülje a szaunát. A forró gőz befolyásolja a szempilla ragasztóanyagának szilárdságát. Azok, akik hosszabb ideig szeretnék megőrizni műszőrzetüket, fontolják meg a fürdési eljárások későbbi időpontra történő elhalasztását.

Olvasson tovább  Hogyan lehet fogyni egy hónap alatt: bizonyított utasítások

Ha a szempillaspirálokkal együtt mossa meg az arcát, betartva a sminkeltávolítás szabályait, a kozmetikumok és a higiéniai eljárásokhoz szükséges víz kiválasztására vonatkozó ajánlásokat, a modellezett vonal garantáltan egy hónapig tart a szempillakészítők által állítottak szerint.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: