A Gmail konfigurálása az e-mail kliensben

Ha aktív e-mail levelezést kell folytatnia, kényelmesebb, ha a webes felületről átvált egy erre a célra tervezett program használatára. Szakértőink megmutatják, hogyan állíthatja be az előre telepített Windows levelezőprogramot a Gmail-lel való együttműködésre.

IMAP beállítás

A Google e-mail szolgáltatásához való hozzáférés alapértelmezés szerint IMAP-on keresztül történik. Használatakor az e-maileket a szerveren tárolja, és egyszerre több eszközről is megtekintheti őket.

Indítsa el a levelezőprogramot a “Start” menü alkalmazásainak listájából történő kiválasztásával.

A kezdőlapon kattintson a kiemelt mezőre a Fiók hozzáadása varázsló aktiválásához.

A Google Mail az egyik legnépszerűbb szolgáltatás a világon, és a legtöbb e-mail kliensben előre telepítve van. Kattintson a Gmail ikonra a varázslóban.

Ez megnyitja a szokásos Google bejelentkezési űrlapot. Írja be a teljes e-mail címét “user@”-ként az eggyel jelölt mezőbe. Kattintson a Tovább gombra.

Írja be jelszavát az “1” jelű mezőbe.

A keretben jelzett gombra kattintva hozzájárulunk ahhoz, hogy a Google levelezőszerverhez, címjegyzékhez és naptárhoz való hozzáférést engedélyezzük az alkalmazás számára.

A végén a zölddel kiemelt mezőbe írja be a feladó nevét. Kattintson a nyíllal jelzett területre az automatikus konfigurációhoz.

Várjon, amíg a szinkronizálás befejeződik, és megjelenik az alábbi képernyőképen látható értesítés. Kattintson a “Kész” feliratú jelölőnégyzetre.

POP konfiguráció

A POP másképp közelíti meg az e-mail üzenetek fogadását. Az IMAP-pal ellentétben az ügyfél nem tart állandó kapcsolatot a kiszolgálóval. Az új e-mailek a munkamenet során letöltődnek a felhasználó számítógépére. Az e-mailek szerveren történő tárolása nem kötelező.

Váltás a protokollok között a Google webes felületén. A postafiók elérése böngészővel. Kattintson a fogaskerék ikonra, amelyet a képernyőképen a nyíl jelez. A legördülő menüben kattintson a Beállítások gombra.

Váltás a beállítások menüben az “1” jelzésű blokkra. A “POP hozzáférés” szakaszban lévő rádiógombot helyezze a dupla. A régi üzenetek így érintetlenül maradnak a szerveren, és a meghatározott feldolgozási szabályok csak az újakra lesznek alkalmazva. A legördülő listában állítsa be a másolatok tárolására vonatkozó opciót. Az IMAP-hozzáférés letiltása és az új beállítások mentése.

Miután elvégezte a váltást a webes felületen, indítsa el a levelezőprogramot a számítógépén, és kövesse a cikk elején leírt lépéseket. A program beolvassa a beállításokat a Google szerveréről és POP-on keresztül csatlakozik.

Olvasson tovább  Hogyan adhatunk hozzá kivételeket a Windows 10 Defenderben?

Összefoglalva

Szakértőink lépésről-lépésre történő útmutatásai a Gmail alkalmazás Gmail e-mailek fogadására történő konfigurálásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: