A képernyőn megjelenő billentyűzet aktiválása a Windows 10 rendszerben

A képernyőn megjelenő billentyűzetre ritkán van szükség, de nem mindenki tudja, hogyan kell aktiválni. És néha problémák vannak a segédprogram használatával – egy látszólag apró dolog, de kellemetlen. Szakértőink megmutatják, hogyan érheti el a képernyőbillentyűzetet a Windows 10 rendszerben.

Hogyan hívhatom elő a képernyőbillentyűzetet a Windows 10-ben? Gyors módszerek tapasztalatlan felhasználók számára

A bekapcsolás gyors módja

A billentyűzet érintésérzékeny változatának előhívása a Windows 10-ben nem nehéz feladat. Fontolja meg ennek gyors és egyszerű módját.

  1. Az első. Használja a képernyő jobb alsó sarkában található értesítési területet. Ez a lehetőség csak akkor lehetséges, ha a képernyőn a billentyűzet ikonja jelen van – csak rá kell kattintania. Ha ez az ikon nem található, kattintson a jobb gombbal a tálcán. Ezután keresse meg a “Touch Keyboard gomb megjelenítése” menüpontot, majd kattintson rá. Ezután a feladatsornak hozzá kell adnia egy megfelelő ikont. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint, és megjelenik a képernyőn a billentyűzet.

  2. Második. A Start menü használata. Tehát menj oda, válaszd a Beállítások lapot, és a beállítások között keresd meg a “Speciális funkciók” opciót, majd a “Billentyűzet” opciót. Az ablak jobb oldalán egy kattintható opciót láthat a virtuális billentyűzet engedélyezésére/letiltására. Az eszköz elindítása.

  3. Harmadik.Lehetőség a lustáknak. Nyissa meg a feladatsor keresőmenüjét, és kezdje el begépelni a kívánt opciót. Egyébként az így megnyitott érintőpad nem azonos az első módon megnyitottal. A fent leírt módszerrel a korábbi operációs rendszer verziókon elérhető segédprogram alternatív verzióját kapjuk.

  4. Negyedik. Most a vezérlőpulton a sor. Szóval, menjünk be oda. Az “Előnézet” elem jobb felső sarkában a “kategóriák” helyett az “ikonokat” tesszük be. Célunk a “Hozzáférhetőségi központ”: az ablak jobb oldalán kattintson a “Képernyőbillentyűzet engedélyezése” gombra. Még egyszerűbb és gyorsabb módja az odajutásnak a Win+U billentyűkombináció használata.

  5. Ötödik. A parancssor is nagyon hasznos lehet. Használja a Win+R parancsikont, vagy kattintson a jobb egérgombbal a Start gombra, és válassza a Futtatás parancsot. A megnyíló sorba írja be az osk parancsot, és erősítse meg azt. A képernyőn azonnal megjelenik egy virtuális billentyűzet.

Olvasson tovább  Hogyan lehet túlhajtani a laptop processzorát

Problémák merülnek fel? Megoldás

Egyébként még egy egyszerű billentyűzetalkalmazás, például a Windows 10 érintőképernyős billentyűzete sem működik megfelelően. Mindegyik könnyen megoldható, de a probléma az, hogy nem mindegyik ismerhető fel helyesen. Szóval, derítsük ki:

  1. A touchpad minden ok nélkül felugrik. A probléma megoldásához menjen a Vezérlőpultra, szükségünk van a Hotspot Centerre. Ezután keresse meg az eszköz egér/billentyűzet nélküli használatának lehetőségét, és törölje a “Képernyőn lévő billentyűzet használata” jelölőnégyzetet.

  2. Nincs gomb tablet üzemmódban. És a probléma a következő: a megjelenítés folyamata elkülönül a normál mód és a táblagép esetében. Minden egyszerűen megoldható – tablet módban kattintson a tálcára, és engedélyezze a gombot.

  3. A segédprogramot semmilyen módon nem tudja aktiválni. A probléma megoldásához a következő parancssort kell használnia. Nyissa meg a Win+R billentyűkombinációval, vagy kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és válassza a Futtatás parancsot. Írja be a következő parancsot – “services.”msc.”. A megnyíló szolgáltatások listájából válassza ki a képernyőbillentyűzethez szánt szolgáltatást. Indítsa el a bal egérgombbal duplán kattintva. Adja meg az automatikus indítás típusát, ha szükséges.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: