A keresés letiltása a Windows 10-ben

A Keresés szolgáltatás a Windows egyik legvitatottabb eszköze. Használata nagyban függ a felhasználói szokásoktól. Néhányan állandóan használják, néhányan pedig soha nem futtatják az operációs rendszer telepítése után. Szakértőink elmondják, hogyan tiltsa le a Windows 10 keresését, ha nincs rá szüksége.

Eszköztár

A keresőmező alapértelmezés szerint az operációs rendszer feladatsávjában jelenik meg. A megjelenítési beállításokban a felhasználó lecserélheti egy ikonra vagy teljesen letilthatja.

Indítsa el a feladatsor beállításai menüt a jobb gombbal történő kattintással. Bontsa ki az egyik megjelölt elemet. A kijelző megváltoztatása a legördülő listából való kiválasztással.

A keresési szolgáltatás aktív marad ebben a forgatókönyvben. Ezt a Start gombra kattintva és a következő beírásával érheti el.

A szolgáltatás letiltása

A számítógépen lévő helyi fájlokat a háttérben futó indexelő szolgáltatás folyamatosan keresi. Ha nincs szüksége erre a funkcióra, kikapcsolhatja a hardver erőforrásainak megtakarítása érdekében.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “services” szövegmezőbe.msc”. Nyomja meg az OK vagy az Enter billentyűt a Windows rendszerszolgáltatásokat kezelő MMC alkalmazás elindításához.

Keresse meg a kiemelt sort az általános listában. Kattintson rá duplán a Beállítások szerkesztése párbeszédpanel megnyitásához.

Állítsa le a szolgáltatást az eggyel jelölt gombra kattintva. Bontsa ki a legördülő menüt a megjelölt nyíllal. Állítsa az indítás típusát “Letiltva” értékre, ahogy a képernyőkép jobb felén látható. A módosítások alkalmazásához nyomja meg az “Alkalmazás” gombot.

SearchUI folyamat

A fenti műveletek után még egy kereséssel kapcsolatos folyamat marad a rendszerben – SearchUI. A Cortana hangalapú asszisztens, amely nem tud oroszul kommunikálni. Nem tudja letiltani a rendszereszközökkel, és harmadik féltől származó Unlocker alkalmazást kell használnia. A telepítés során kötelező engedélyezni az integrációját a rendszer fájlkezelőjével.

Nyomja meg a “Ctrl+Shift+Esc” billentyűkombinációt a Feladatkezelő megnyitásához. Menjen az egyikként megjelölt fülre. Keresse meg a nyíllal jelzett folyamatot az általános listában. Kattintson rá a jobb gombbal, hogy megjelenjen a kontextusmenü. Válassza ki a triplával jelölt opciót.

A SearchUI folyamat ki van emelve a megnyíló Explorer ablakban. Nyissa meg a művelet menüjét a jobb gombbal a leírás sorára kattintva. Indítsa el a korábban telepített Unlockert.

Az eggyel jelölt feladatlista kibontása egy felugró ablakban. Válassza ki a kiemelt opciót.

A kiválasztott folyamat átnevezése. A fenti példában szakértőink “0”-t adtak a névhez. Nyomja meg az “OK” gombot, és indítsa újra a számítógépet. A hangalapú asszisztenst támogató folyamat a következő operációs rendszer indításakor már nem fog futni.

Összefoglalva

A szakértőink által leírt műveletsorozat lehetővé teszi a Windows beépített keresési funkciójának letiltását, csökkentve ezzel a számítógép hardveres erőforrásainak fogyasztását.

Olvasson tovább  Az automatikus frissítések letiltása a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: