A Rendszer által lefoglalt lemez elrejtése a Windows 10 rendszerben

A merevlemezekkel való manipulációk, amelyek a merevlemezek szerkezetének megváltoztatásával járnak, néha láthatóvá teszik a rendszerbetöltő helyére kijelölt szektort. Szakértőink megmutatják, hogyan lehet elrejteni a rendszer fenntartott partícióját az Explorerben, hogy ne károsítsa a számítógép teljesítményét.

Külső jelek

A Windows 10 legújabb verzióiban a rendszerbetöltő kötet neve nem mindig “A rendszer által lefoglalt”. Az Explorer gyakran csak egy extra meghajtót jelenít meg, amely nem érhető el a műveletekhez, körülbelül 100 Mb méretű. Amikor megpróbálja megnyitni, a felhasználó azt az ablakot látja, amely arról tájékoztatja, hogy a szükséges jogosultságok nem állnak rendelkezésre.

A Lemezkezelő segédprogramban az ilyen partíciót általában “Lemez 0”-ként jelölik. A jobb gombbal történő kattintással előhívott kontextusmenüben az összes műveletelem inaktív.

Konzol segédprogram

Ebben a helyzetben a Windows disztribúcióban található Diskpart konzolos segédprogramot fogjuk használni. Hívja elő a kibővített Start menüt a Win+X billentyűkombinációval. Kattintson a keretes sorra, ha egy parancsértelmezőt szeretne elindítani emelt jogosultságokkal.

Amikor megjelenik a prompt, írja be a “diskpart” szót. Nyomja meg az Enter billentyűt, és várja meg, amíg a konzol segédprogram elindul. A meghívó sor a képernyőképen látható formájú lesz a nyíllal jelzett formában.

Adja meg a “

 • st volume”. Keresse meg a kívánt meghajtót a panelen az Explorerben megjelölt betű alapján. Lásd a kötet számát a bal oldali oszlopban.

  Adja meg a “select volume #X” meghajtó kiválasztási parancsot. Adja meg az alábbi példában látható partíció kötetszámát “#X” helyett “R”-ként. Ha megerősítette a választását, folytassa az utolsó lépéssel. Írja be az “R betű eltávolítása” parancsot, megadva a saját betűjét az “R” helyett. Miután a Diskpart sikeres jelentést küldött, írja be kétszer az exit billentyűt, ezzel befejezve a műveletet és lezárva a parancssort.

  Összefoglalva

  A szakértőink által leírt lépéseket követve elrejtheti a rendszer által a rendszer által a bootloader számára fenntartott lemezt.

  Olvasson tovább  Az orosz ábécé betűit a Windows 10-ben pirosra cserélték
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Mihály

   Hogyan lehet elrejteni egy rendszer által lefoglalt lemezt a Windows 10 rendszerben?

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: