A rendszer bitességének megtekintése Windows 10 rendszeren

A számítógépéhez megfelelő szoftver kiválasztása az operációs rendszer bitméretétől függ. Szakértőink elmondják, hogyan ellenőrizheti azt Windows 10 alatt.

Rendszer tulajdonságai

Az operációs rendszer és a számítógép jellemzőinek főbb tulajdonságai az új és a régi beállítások felületén találhatók meg.

Nyissa meg a Windows beállítások panelt a Win+i billentyűkombináció megnyomásával. Nyissa meg a képernyőképen kerettel jelölt részt.

Görgessen lefelé az oldalsó menüpontok aljára. Mozgassa az egeret az utolsó sorra. A fő mezőben a “Jellemzők” blokkot nézzük meg. A bitkiosztási információk a képernyőképen láthatóak.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “control” szót a szövegmezőbe. Nyomja meg az “OK” gombot a klasszikus vezérlőpanel elindításához.

Keresse meg a kerettel jelölt beállítási blokkot. Kattintson rá az operációs rendszer beállításainak megnyitásához.

A bitmélység információ a képernyőképen kiemelve van.

Msinfo32

Az msinfo32 segédprogramot úgy tervezték, hogy a rendszergazdának lehetővé tegye a rendszer és a PC adatainak lekérdezését.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt. Írja be az “msinfo32” segédprogram indítási parancsát a szövegmezőbe. Nyomja meg az OK vagy az Enter gombot a fizikai PC billentyűzeten.

Kattintson a megnyíló ablak bal oldalán a “Részletek” területre, amelyet egy egyessel jelez. Az információs mezőben keresse meg a “Típus” sort, amelyet a képernyőképen kiemelünk. A nyíl az architektúra típusára mutat. A képernyőképen látható “x64” egy 64 bites rendszert jelent. Ha a sorban “x86” szerepel -32 bit.

Parancssor

A parancssor lehetővé teszi a teljes rendszerinformáció lekérdezését a fent említett segédprogram konzolos verziójában.

Nyissa meg a “Start” speciális menüt a “Win+X” parancsikon segítségével. Futtasson parancssort emelt jogosultságokkal.

Írja be a “systeminfo” szót a prompt sorba. Nyomja meg az Enter billentyűt, és várja meg, amíg a konzolos segédprogram végrehajtja a parancsot, és megjeleníti az információkat. Keresse meg, mint az előző példában, a “Típus” sort. Ha az “x64” jelölés 64 bites architektúrát jelez.

Összefoglalva

Szakértőink tippjei ebben a cikkben segítenek gyorsan kideríteni a rendszer bit üzemmódját külső segédprogramok nélkül.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: