A Windows 10 eredeti állapotának visszaállítása

Idővel a rendszerben felhalmozódnak a belső hibák, amelyek a számítógép meghibásodását okozzák. A Microsoft azt javasolja, hogy ne siessen a teljes újratelepítésbe, hanem végezzen gyári visszaállítást. Szakértőink elmagyarázzák, hogyan végezze el ezt a Windows 10-ben.

A rendszer visszaállítása

A rendszer-visszaállítási funkció a beépített visszaállítási mechanizmusok egyike. A felhasználó teljesen kitakaríthatja a számítógépet, vagy mentheti a felhalmozott személyes fájlokat, miközben törli a sikertelen beállításokat és eltávolítja a telepített szoftvereket.

Nyissa meg az operációs rendszer beállításait a “Win+i” billentyűkombinációval. Lépjen be a képernyőképen kiemelt részbe.

Az oldalmenüben válassza ki az eggyel jelölt opciót. Az ablak jobb oldali részén az első beállítási blokk az automatikus visszaállításra szolgál. Nyomja meg a kötőjellel jelölt gombot.

Az összes ablak tetején megjelenik egy ablak két visszaállítási lehetőséggel. A felső, piros kerettel jelölt lehetőség a felhasználó személyes fájljainak mentését teszi lehetővé. Az alsó, amely teljesen kiüríti a rendszert az összes felhalmozott adat, telepített alkalmazás és beállítás törlésével. Az első lehetőség kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy csak a C:\Users\Username könyvtárban található fájlok minősülnek privát fájloknak. A merevlemez más mappáiban található információk véglegesen törlődnek.

A Reset varázsló előzetes előkészületeket tesz a mentendő adatok mennyiségének megbecslésével. Az eltávolítható programok listája az “1” feliratú linkre kattintva érhető el. Ha a számítógép tisztítási művelete befejeződött, az asztalon megjelenik egy fájl, amely ezt a listát tartalmazza. Nyomja meg a 2-vel jelölt gombot, és várja meg a varázsló befejezését.

Újrakezdés

Az “Újraindítás” funkció lehetővé teszi a Windows 10 eredeti állapotának visszaállítását azokban az esetekben, amikor a fent leírt visszaállítási módszer sikertelen. A varázsló rendszergazdai jogokkal fut, így megkerülheti azokat a hibákat, amelyek normál felhasználóként megakadályoznák a varázsló futtatását.

Menjen az operációs rendszer beállításainak “Visszaállítás” szakaszába a fent leírtak szerint. Görgessen lefelé az ablak jobb oldalán egészen az aljáig. Kattintson a duplán megjelölt hiperhivatkozásra.

Engedélyezze a rendszer számára a Biztonsági központ elérését az “Igen” gombra kattintva a felugró értesítésben.

Az új ablakban kattintson a szegélyezett “Get Started” gombra.

Olvassa el a tájékoztató üzenetet, amely elmagyarázza, hogy milyen műveletekkel jár a visszaállítási folyamat.

A következő lépésben a varázsló megjeleníti a PC-ről törölni kívánt alkalmazások listáját. Ahogy korábban, a szoftverleltárfájl a szükséges műveletek elvégzése után automatikusan el lesz mentve az asztalra.

Nyomja meg a gombot a kerettel, és várja meg, amíg az operációs rendszer törlődik és frissül.

Helyreállítási környezet

Ha a problémák közvetlenül az indításkor jelentkeznek, használja a biztonságos indítást a helyreállítási környezetbe való belépéshez.

Olvasson tovább  Hogyan törölheti a Yandex postafiókját

A kezdőlapon lépjen a kerettel jelölt blokkhoz.

Menjen a “Diagnosztika” szakaszba, és indítsa el az automatikus alaphelyzetbe állítási folyamatot. Az előző esetekhez hasonlóan lehetőség van “visszaállításra mentendő adatokkal” vagy teljes visszaállításra. A művelet megkezdése előtt meg kell erősítenie a felhasználói bejelentkezést és a jelszót.

Összefoglalva

A szakértőink által adott tippek bárkinek, még a kezdő felhasználóknak is segítenek abban, hogy a Windows 10-et újra működésbe hozzák.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: