A Repülőgépes üzemmód nem kapcsolható le a Windows 10 rendszeren

A Microsoft a Windows 10-et univerzális operációs rendszernek tervezte, amely okostelefonokra és PC-kre egyaránt telepíthető. Ennek a tervezési megközelítésnek a következménye például a repülési üzemmód, amely ideiglenesen lekapcsolhatja a vezeték nélküli adapterek áramellátását. A funkció kényelmes mobileszközökön, de gyakorlatilag használhatatlan PC-n. Ezenkívül egyes esetekben a használata ahhoz vezet, hogy a számítógépet nem lehet csatlakoztatni a vezeték nélküli hálózathoz. Szakértőink elmondják, mi a teendő, ha a Windows 10-en aktivált “Repülőgépes üzemmód” nem kapcsolható ki.

Fizikai cselekvések

Egyes gyártók képesek a repülési üzemmódot a billentyűzeten aktiválni, külön gombot rendelve ehhez a művelethez a funkcióbillentyűk sorában. Ezenkívül a notebook házán két kapcsoló is található, amelyek a vezeték nélküli adapterek működését vezérlik. Először is meg kell győződnie arról, hogy a Wi-Fi-hez való kapcsolódás képtelensége nem a véletlen aktiválásuknak köszönhető.

A következő képernyőképen egy fizikai “Repülőgépes üzemmód” gomb látható az F7 billentyűvel együtt.

Az operációs rendszer másik jellemzője az “Fn+PrintScreen” billentyűkombinációra adott reakció. A gombra kattintva letiltja a vezeték nélküli adapterek áramellátását, és a Windows a szoftveres vezérléssel szemben elsőbbséget élvez. Próbálja ki, és indítsa újra a számítógépet, csak a biztonság kedvéért.

Szoftveres módszerek

Ha a fizikai hibaelhárítás első szakaszában leírt módszerek nem segítettek, menjen a szoftveres hibaelhárításhoz.

Hálózati beállítások

Nyissa meg a Windows Beállítások panelt a “Win+i” billentyűkombináció megnyomásával. Menjen a képernyőképen kiemelt beállítások mezőbe.

Kattintson az oldalmenüben az eggyel jelölt sorra. Az ablak jobb oldali részén három kapcsoló jelenik meg. A felső a “Síkban” üzemmód aktiválásához szükséges. A két alsó, a “3” jelzéssel ellátott területen a Bluetooth és a Wi-Fi adapterek működését vezérli. Állítsa a felsőt “Off”, az alsót pedig “On” értékre.

A beállítási panel bezárása nélkül, ugyanebben a szakaszban válassza ki a Wi-Fi sort. Görgessen lefelé az ablak jobb oldalán egészen az aljáig. Kattintson a “2” hiperhivatkozásra.

Megnyílik egy ablak a hálózati kapcsolatokkal a klasszikus Windows Vezérlőpultból. Jelölje ki a vezeték nélküli kapcsolatot az egérrel. Kattintson a jobb gombbal a kontextusmenü megjelenítéséhez. A Com modul tulajdonságainak elérése.

A megjelenő kezelőalkalmazásban kattintson a szegélyezett gombra.

Lépjen az eggyel jelölt fülre. Vegye ki a jelölőnégyzetet a nyíllal, amely lehetővé teszi az adapter kikapcsolását az akkumulátor energiájának megtakarítása érdekében. Ellenőrizze, hogy kikapcsolható-e a repülőgépes üzemmód.

A szolgáltatás újraindítása

A párbeszédpanel futtatása a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “services” szót.msc”. Nyomja meg az OK vagy az Enter billentyűt a Rendszerszolgáltatás-ellenőrző alkalmazás elindításához.

Keresse meg a képernyőképen kiemelt sort. Kattintson rá duplán a Beállítások szerkesztése párbeszédpanel megnyitásához.

A nyíllal jelzett legördülő menü segítségével állítsa az “Indítás típusa” értéket “Automatikus” értékre. A szolgáltatás elindítása és a módosítások alkalmazása. A Sík mód letiltására szolgáló gombnak azonnal aktívnak kell lennie, de előfordulhat, hogy újra kell indítania a számítógépet.

Adapter illesztőprogram

A Start speciális menü előhívása a Win+X billentyűkombinációval. Kattintson a keretes területre az Eszközkezelő elindításához.

A megnyíló ablakban keresse meg és bontsa ki a “Hálózati adapterek” részt. Jelölje ki a vezeték nélküli modul nevét a listában. Jobb gombbal kattintva a kontextusmenü előhívása. Válassza ki a képernyőképen dupla jelöléssel jelölt elemet.

Kattintson a szegélyezett területre az automatikus illesztőprogram-frissítés keresésének elindításához.

Ha a szoftver újabb verzióját találtuk és telepítettük, ellenőrizze, hogy működik-e a légi üzemmód funkció.

Összefoglalva

Íme néhány tipp szakértőinktől a “Repülőgépes üzemmód” probléma megoldásához. Válassza ki a helyzetnek megfelelőt, vagy használja őket egymás után, amíg a probléma meg nem oldódik.

Olvasson tovább  A számítógép nem látja a merevlemezt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: