A rendszercsapdák processzorszűk keresztmetszetet okoznak a Windows 10-ben

A rendszer megszakításai a Windows operációs rendszerben egy speciális mutató, amely lehetővé teszi a rendszer állapotának megbecslését. A Microsoft ajánlásai szerint a normál érték nem haladhatja meg a teljes számítógép-terhelés 5%-át. A magas érték az illesztőprogramok helytelen működését vagy a hardverkonfiguráció problémáit jelzi. Szakértőink elmondják, mit tegyen, ha a rendszer megszakítása túlságosan megterheli a processzorát.

Elemzés

A legutóbbi tevékenység elemzése segíthet a bűnös megtalálásában. Ha új perifériákat csatlakoztatott a számítógéphez, vagy hardverfrissítést végzett, győződjön meg arról, hogy az illesztőprogramok és a szervizszoftverek megfelelően telepítve vannak. Ha a terhelés minden látható ok nélkül magas, használja a LatencyMon ingyenes eszközt a következő elemzések elvégzésére.

A Windows Feladatkezelőt a “Ctrl+Shift+Esc” billentyűkombinációval érheti el. Az egységgel jelölt lapon keresse meg a “Rendszer megszakítások” folyamatot, és a “CPU” oszlopban olvassa le a processzor terhelését. Ha a Microsoft által ajánlottnál magasabb a magas határérték – indítsa el a LatencyMon programot.

Indítsa el a segédprogramot, és válassza ki az “Illesztőprogramok” fület, amely egy. Kattintson a Start gombra, és adjon a LatencyMon-nak néhány másodpercet, hogy összegyűjtse az információkat. Rendezze az adatokat a “DPC szám” oszlopban. Keresse meg azt az eszközt, amelynél a rendszer leggyakrabban késlelteti a kéréseket egy “megfelelő” időpontra.

Eszközkezelő

A nagy késleltetés gyakori “bűnösök” az audio-, video- vagy USB-vezérlők.

A Start menü kibővítése a “Win+X” parancsikon segítségével. Kattintson a dobozos területre az eszközkezelő elindításához.

A LatencyMon által észlelt vezérlőblokk telepítése. Ebben a példában az USB eszközök mutatják a legmagasabb “DPC számot”. Válassza ki soronként az egyes sorokat a jobb egérgombbal történő kattintással a kontextusmenüben. Miután leválasztottuk az eszközt a dupla vonalról, ellenőrizzük a számot a Feladatkezelőben. Folytassuk, amíg a nyers erő módszer meg nem találja a problémás vezérlőt. Nyissa meg újra a kontextusmenüt, és indítsa el az illesztőprogram-frissítési mechanizmust.

A megnyíló további ablakban válassza az automatikus keresést. Kattintson a megjelölt területre, és várja meg, amíg a rendszer befejezi az eljárást.

Ha a Windows úgy gondolja, hogy az optimális illesztőprogram már telepítve van, látogasson el az eszköz gyártójának webhelyére. Gyakran előfordul, hogy egy átfogó frissítést talál, amelynek célja a hasonló specifikációjú vezérlők teljesítményének javítása, és amely nem szerepel a Microsoft automatikus frissítési adatbázisában.

Összefoglalva

A szakértőink által leírt módszer a legtöbb esetben segít felismerni a rosszul működő készüléket. Általában az illesztőprogram frissítése megoldja a problémát, és a rendszer megszakításai nem okoznak további terhelést a processzornak.

Olvasson tovább  Hogyan tölthet le hangoskönyveket tabletjére vagy okostelefonjára?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: