A swap-fájl engedélyezése a Windows 10 rendszerben

A Swap fájl célja, hogy növelje az erőforrás-igényes alkalmazások futtatásához szükséges RAM-mennyiséget. A számítógép merevlemezén van elhelyezve, és egy köztes tároló, amely a pillanatnyilag szükségtelen adatokat tárolja a futó programokat. Szakértőink megmutatják, hogyan engedélyezheti és kezelheti a swap-fájlt a Windows 10-ben.

Hozzáférés a vezérlőpulthoz

A legtöbb felhasználó inkább a kontextus menüket használja az operációs rendszer menüiben és beállításaiban való navigálásra.

Kattintson a jobb gombbal az asztalon található “Ez a számítógép” ikonra. A legördülő menüből válassza a “Tulajdonságok” elemet a lista utolsó elemeként.

Kattintson a keretes hiperhivatkozásra a megnyíló System Master Details ablakban.

Kattintson az “Extrák” fülre. A “Teljesítmény” fülön kattintson a képernyőképen dupla jellel jelölt gombra.

Az új ablakban válassza ki ismét az “Extrák” fület. A “Virtuális memória” blokk az ablak alsó részén található. Kattintson a “Módosítás” gombra a swap fájl kezelésének beállításaihoz való hozzáféréshez.

Gyorsabb hozzáférés a virtuális memória beállításaihoz a Futtatás parancs párbeszédpanelen keresztül. Hívja fel a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “control” szót a szövegmezőbe. Indítsa el a parancsot az “OK” gombra kattintva.

A megnyíló klasszikus vezérlőpulton lépjen a képernyőképen kiemelt “Rendszer” szakaszra. Ismételje meg a fenti lépéseket a 2. lépéstől kezdve.

A “Futtatás” párbeszédpanelen a “sysdm” parancsot is megadhatja.cpl”. Nyomja meg az Entert, és egyenesen a fent leírt harmadik lépésre lépjen.

A konfigurálása

A fent leírt módszerek bármelyikével elérhetjük a virtuális memória vezérlőpanelét.

A Windows a telepítéskor automatikusan létrehoz egy lapozófájlt. Az aktuális méretét a zöld színnel kiemelt mező mutatja. A rendszer felismeri ezt az ikont, és nem igényel semmilyen interakciót a felhasználóval. A kézi működés aktiválásához távolítsa el a képernyőképen a kettős jelölést.

Az “1”-gyel jelölt terület a rendszerbe telepített merevlemezeket mutatja. Ha van egy HDD és egy SSD, ajánlott a swap fájlt az utóbbira állítani. A két SSD közül a leggyorsabbat kell kiválasztani. A “2”-vel jelölt területen lévő meghajtók közötti váltás szabályozza azok méretét. Itt két lehetőség áll rendelkezésre: a virtuális memória méretének megadása a rendszer által, vagy a virtuális memória használatának letiltása a kiválasztott meghajtón.

Ha elegendő RAM áll rendelkezésre, a felhasználók beállíthatják a lapozófájlok fix méretét. Válassza ki és jelölje ki a meghajtót, majd mozgassa a kapcsolót a “Méret megadása” területre. Írja be ugyanezeket az értékeket a kiemelt zöld jelölőnégyzetekbe megabájtban. Fejezze be a műveletet a “Set” gombra kattintva.

Bármilyen változtatást végez itt, újra kell indítania, amire egy felugró ablak figyelmeztetni fogja. Zárja be az “OK” gombra kattintva.

Visszatérve az asztalra, a felhasználó egy újabb figyelmeztetést kap. Zárja be az összes dokumentumot és programot, majd kattintson a dobozban lévő gombra, amely elküldi a számítógépet az újraindításhoz.

Összefoglalva

Szakértőink elmagyarázták, hogyan találhatja meg a Windows 10 virtuális memória beállítását és hogyan kezelheti annak méretét.

Olvasson tovább  Hogyan léphet be a Windows 10 biztonságos módjába
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: