A swap-fájl módosítása a Windows 7-ben

A Windows telepítésekor automatikusan létrehoz egy lapozófájlt a merevlemezen, és ezt használja a RAM-hiány kompenzálására. Alapértelmezés szerint a szükséges virtuális memória mennyiségét a rendszer határozza meg, szükség szerint növelve azt. Szakértőink elmondják, hogyan változtathatja meg a Windows 7 swap-fájlt saját maga.

Kézi üzemmód

A virtuális memória kézi vezérlésére való átállással elkerülhető a memória fragmentálódása, és indokolt a lapozófájl fix értékre állítása.

Írja be a “Win+R” billentyűkombinációt a “Futtatás” párbeszédpanel megnyitásához. Írja be a “sysdm” szót a szövegmezőbe.cpl”. Nyomja meg az “OK” vagy az Enter billentyűt a fizikai billentyűzeten.

A megnyíló “Rendszer tulajdonságai” panelen váltson a golyó által jelzett fülre. Kattintson a “Teljesítmény” blokkban a “Beállítások” gombra.

Válassza ki az azonos nevű lapot. Kattintson a képernyőképen duplával jelölt “Módosítás” gombra.

Amikor először lép be ebbe a szakaszba, a virtuális memória beállításai nem szerkeszthetők. A kézi üzemmód aktiválásához vegye ki a jelölőnégyzetet a nyíl mellett.

A képernyőképen “1”-gyel jelölt területen megtekintheti a Windows által ajánlott lapozófájl méretét. Ez a telepített RAM méretének 1,5-szerese. Mozgassa a rádiógombot a “Méret megadása” pozícióba. A zölddel kiemelt mezőkbe írja be az MB-ban megadott értékeket. 4 GB-nál kevesebb RAM esetén állítsa be a swap-fájl méretét a duplájára. Ha a számítógép 4-8 GB RAM-mal rendelkezik, használja a rendszer által ajánlott 1,5 GB-os arányt.

Kattintson a “Set” (Beállítás) gombra, és győződjön meg arról, hogy a kézzel megadott értékek megjelennek a nyíllal jelzett területen. Fejezze be a konfigurációt az “OK” gombra kattintva.

Zárja be az újraindítási figyelmeztetést és a rendszer tulajdonságai ablakot.

Fogadja el a Windows promptot a szegélyezett gombra kattintva. A virtuális memóriához beállított új működési paraméterek a számítógép újraindítása után lépnek érvénybe.

Gyorsabb meghajtóra történő átvitel

Ha egynél több merevlemez van a rendszerben, akkor lehet, hogy a legjobb, ha a swap fájlt egy gyorsabbra helyezi át. Ez növelheti a rendszer általános reakciókészségét a felhasználói bevitelre.

Olvasson tovább  3 módja a fordító telepítésének a Google Chrome-ban

Válassza ki a swap-fájlt tartalmazó meghajtót a virtuális memóriakezelő panelen. Állítsa a rádiógombot a “2” jelzésű pozícióba. Nyomja meg a képernyőképen egy triplával jelölt gombot.

Fogadja el a swap-fájl ideiglenes letiltásának következményeit.

Váltson a második merevlemezre a kiválasztási mezőben. Az előző szakaszban leírt lépések megismétlésével állítunk be egy fix értéket. Indítsa újra a számítógépet a módosítások alkalmazásához.

Összefoglalva

A szakértőink által vázolt lépéseket követve módosíthatja a Windows 7-ben a swap-fájlt, akár egy fix méret beállításával, akár egy másik merevlemezre történő áthelyezéssel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: