A Windows 10 rendszerfájlok visszaállítása

Az operációs rendszer megfelelő működéséhez szükséges fájlok különböző körülmények között károsodhatnak, akár a szoftverek telepítésével és eltávolításával kapcsolatos szokásos napi tevékenységek során is. A kisebb hibák észrevétlenül maradhatnak és részben kijavíthatók, amikor frissítés érkezik. Szakértőink a Windows 10 rendszerfájl-helyreállítási eszközökről mesélnek, amelyek lehetővé teszik az operációs rendszer visszaállítását működő állapotba.

SFC

Az integritás-ellenőrző segédprogram az egyik első olyan mechanizmus, amely a Microsoft által a Windows disztribúcióban bevezetett operációs rendszer erőforrásainak védelmét szolgálja. Lehetővé teszi az operációs rendszer védett fájljainak változásainak nyomon követését, és szükség esetén azok visszaállítását a dinamikus könyvtárak tartalék gyorsítótárából.

A segédprogramnak nincs grafikus felülete, és csak parancssorból fut. A “Win+X” billentyűkombinációval lépjen be a Start speciális menübe. Kattintson a szegélyezett sorra a CMD vagy a PowerShell fokozott jogosultságokkal történő indításához.

A parancssorba írja be az “sfc /scannow” parancsot. Az Enter billentyű lenyomása után a segédprogram tesztelni fogja a védett fájlokat. A “scannow” kapcsoló használata a parancsban lehetővé teszi az automatikus helyreállítást a sérülés észlelésekor.

Az ellenőrzés előrehaladását a konzolablakban egy százalékos mutató jelzi. A jelentés megjelenik a nyíllal jelzett területen. Példánkban a segédprogram nem észlelt semmilyen problémát.

Ellenőrzés a helyreállítási környezetben

A rendszerfájlok integritásának ellenőrzése szükséges lehet a számítógép indításával kapcsolatos problémák esetén. A Windows ebben az esetben automatikusan aktiválja a helyreállítási környezetet, amely rendelkezik a CMD shell futtatásának lehetőségével.

Hozzáférés a hibaelhárítási eszközök szakaszhoz. A Speciális beállítások szakaszban kattintson a képernyőképen kiemelt területre. Hozzáférés a CMD prompthoz a fiók jelszóval történő hitelesítésével.

Kezdje a Lemezkezelés konzolos segédprogram futtatásával. Írja be a “diskpart” parancsot a promptba. A csatlakoztatott kötetek listájának megtekintése. Adja meg a parancsot “

 • st volume”, amelyet egy dupla “D” követ, majd nyomja meg az Entert. Keresse meg a rendszermeghajtó meghajtó betűjelét a kapott kötet táblázatban. Alapértelmezés szerint az operációs rendszer mindig a “C:” partícióra települ a “Windows” könyvtárba. Az aktuális konfiguráció ellenőrzése után lépjen ki a segédprogramból az “exit” billentyűvel.

  Adja meg az integritásellenőrzés parancsát: “sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\ Windows”. Adja meg a “C:\” indítási könyvtárat és a “C:\” operációs rendszer helyét Windows. Nyomja meg az Enter billentyűt, és várja meg, amíg a segédprogram befejezi a munkáját. A százalékos mutató nem jelenik meg a helyreállítási környezetben. A folyamat végén egy zárójelentés készül, amelyet a képernyőképen egy dupla jelölés jelez.

  DISM

  A DISM szolgáltatási program fejlett funkcionalitásának köszönhetően a sérült Windows fájlok és a védett dll cache fájlok helyreállítására is használható.

  Olvasson tovább  Hogyan másolhat a MacBookon

  Az alapértelmezett shell futtatása rendszergazdai engedélyezési módban. A parancssorba írja be a “dism /on” parancsot

 • ne /cleanup-image /restorehealth”. Nyomja meg az Entert a szkennelés aktiválásához, az észlelt ellentmondások automatikus javításával együtt.

  A művelet végét a konzolablakban a százalékos mutató teljes kitöltése és a nyilakkal jelölt szöveges jelentés jelzi.

  Összefoglalva

  A szakértőink által leírt módszerekkel javíthatja a sérült rendszerfájlokat a Windows 10 futó és indítást megtagadó rendszereiben egyaránt. Használja a helyzetének megfelelőt, hogy az operációs rendszert újra működőképessé tegye.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: