A Windows 10 visszaállítása egy visszaállítási pontra

A Windows 10 rendszer-visszaállítási funkciója egy kellemetlen funkcióval rendelkezik a felhasználók számára. A korábbi Microsoft operációs rendszerekkel ellentétben itt alapértelmezés szerint le van tiltva. A rendszer-visszaállítás automatikusan aktiválódik a frissítések telepítésekor, de csak a 128 GB-nál nagyobb lemezpartíciók esetében. Szakértőink elmondják, hogyan állíthatja vissza a Windows 10-et a korábbi állapotába manuálisan vagy automatikusan létrehozott visszaállítási pontok segítségével.

Rendszer-visszaállítás engedélyezése

Először ellenőrizze, hogy a számítógépen fut-e a Rendszer-visszaállítás.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombináció megnyomásával. Írja be a “sysdm” szövegmezőbe.cpl”. Nyomja meg az OK vagy az Enter billentyűt a számítógép fizikai billentyűzetén.

A megnyíló ablakban váltson a “Rendszerbiztonság” fülre. A helyreállítási funkció aktuális állapotának megtekintése a meghajtó kiválasztási területen. A képernyőképen látható példában le van tiltva. Kattintson az alábbi “Konfigurálás” gombra.

Mozgassa a rádiógombot a képernyőképen látható “1” pozícióba. A “Lemezterület-használat” blokkban a csúszkát mozgatjuk az árnyékmásolat számára kiosztott méret beállításához. Alapértelmezés szerint a Windows 5%-ot vagy 10 GB-ot rendel a Rendszer-visszaállításhoz. A rendszer automatikusan a legalacsonyabb értéket választja ki a használt merevlemezhez.

Kattintson az “Alkalmazás” gombra a megfelelő paraméterek beállításakor, és rögzítse a változtatásokat. Az “OK” gombra kattintva bezárul a rendszervédelmi beállítások ablaka.

A rendszer-visszaállítás állapota “Engedélyezve”-re változik a meghajtó kiválasztási ablakban. Kattintson a duplán megjelölt gombra az első helyreállítási pont manuális létrehozásához.

Adjon meg egy tetszőleges, de megjegyezhető nevet a pontnak. Kattintson a “Létrehozás” gombra a számítógép beállításainak mentési folyamatának elindításához.

Várja meg, amíg a rendszer létrehoz egy ellenőrzési pontot és megjelenít egy tájékoztató üzenetet.

A rendszer visszaállítása

A Windows 10 visszaállítható a korábbi állapotra, ha a rendszer hibásan kezd el működni vagy nem hajlandó elindulni.

Normál üzemmód

A rendszer tulajdonságainak elérése a fent leírt módszerrel. Váltson a “Védelem” fülre, a képernyőképen eggyel jelölve. Kattintson a “Visszaállítás” gombra.

Kattintson a “Tovább” gombra a megnyíló információs ablakban.

A fő mezőben a számítógépen automatikusan vagy manuálisan létrehozott, rendelkezésre álló visszaállítási pontok jelennek meg. Válasszon ki egy megfelelő rendszert a visszaállításhoz, és jelölje ki az egérrel. Kattintson a “Tovább” gombra a következő lépéshez.

Az ellenőrzőpont szimbólummal jelölt elemek információkat tartalmaznak az ellenőrzőpont létrehozásának időpontjáról, nevéről és a visszavonási eljárás által érintett merevlemezről. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő beállítások vannak kiválasztva, majd kattintson a “Befejezés” gombra.

A rendszer visszaállításának megkezdése előtti utolsó ablak figyelmeztet arra, hogy a műveletet nem lehet visszacsinálni. Elfogadom az “Igen” gombra kattintva.

Vészhelyzeti üzemmód

Komoly szoftverhiba esetén a rendszer helyreállítási eszközeinek kihasználásához a számítógépet biztonságos módban kell indítania.

Olvasson tovább  A hibernálás letiltása a Windows 10 rendszerben

Visszatérve a Start menübe, most válassza a Hibaelhárítási módot. A kívánt terület a képernyőképen keretbe van foglalva.

A következő lépésben kattintson a Speciális beállítások területre a speciális eszköztár eléréséhez.

Válassza ki a “Rendszer-visszaállítás” lehetőséget a képernyőképen látható lehetőségek közül. A felhasználói fiókot jelszóval kell megerősíteni a további lépések előtt.

A fenti manipulációk eredményeképpen a Rendszer-visszaállítás varázsló fent említett ablaka nyílik meg. Az egyetlen különbség a Windows XP stílusú grafikus kialakítása lesz. Végezze el a fenti 3-5. lépést a segítségével. Az automatikus újraindítás után a számítógép visszatér az ellenőrzőpont-beállításokban elmentett állapotba.

Összefoglalva

Ebben a cikkben szakértőink elmagyarázzák a Rendszer-visszaállítás funkciót és annak használatát a Windows 10 rendszerben. A felsorolt lépésről-lépésre követve képes leszel visszaállítani a rendszert egy stabil állapotba, még akkor is, ha az súlyos hibákkal fut.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: