A Windows 10 telepítése a merevlemezről

Bizonyos esetekben a felhasználók olyan helyzetbe kerülnek, amikor a Windows-t kell telepíteniük, és nincs kéznél megfelelő méretű üres DVD vagy USB-stick. Szakértőink elmondják, hogyan lehet kijutni ebből a helyzetből, és hogyan telepítheti az operációs rendszert közvetlenül a merevlemezről.

Előkészítő műveletek

Az első, előkészítő lépés egy új partíció létrehozása a rendszermappán, és a letöltött Windows disztribúcióból a fájlok átvitele erre a partícióra.

a Win+X billentyűkombinációval elérheti a Start speciális menüt. Kattintson a kiemelt sorra a lemezkezelés MMC-konzolalkalmazásának elindításához.

A grafikus megjelenítési területen kattintson a jobb gombbal a “C” partícióra, amelyre az operációs rendszer telepítve van. Kattintson a jobb gombbal a parancsikonra, és válassza a hangerő tömörítés menüpontot.

Várjon, amíg a lemezterület elemzése befejeződik, és a következő képernyőképen látható ablak fog megjelenni. A tömörítéshez rendelkezésre álló hely mennyisége az egységgel jelölt oszlopban látható. A zöld színnel kiemelt mezőben állítsa be az új partíció méretét. A 4,7 Gb-os disztribúciós készlet méretét tekintve elegendő 6 Gb-ot “levágni” a lemezről. Kattintson a “Tömörítés” gombra a particionálási folyamat elindításához.

A ki nem osztott hely a “C” meghajtó jobb oldalán lévő grafikus területen jelenik meg. Kattintson rá a jobb gombbal a műveletmenü kibontásához. Válassza ki az egyszerű kötet létrehozási műveletet.

A nyíllal jelölt legördülő menü segítségével rendelje az új partíciót a latin ábécé szabad betűjéhez.

Válassza az NTFS fájlrendszert, és hagyja meg az alapértelmezett fürtméretet. A zölddel kiemelt mezőben adjon meg egy megfelelő kötetcímkét az alapértelmezett helyett.

Nyomja meg a “Befejezés” gombot a varázsló befejezéséhez. Az új kötet beállításai a nyíllal jelzett területen jelennek meg.

Az eredmény az alábbi képernyőképen látható következő struktúra lesz. A futó operációs rendszer a “Rendszer” partíción található. Használja a létrehozott “Start” kötetet a disztribúciós készlet kicsomagolásához. A “Zero” a Windows telepítéséhez használt tiszta lemez.

A disztribúciós ISO-kép csatlakoztatása a rendszerre. Kattintson a jobb gombbal az asztalon lévő ikonjára a kontextusmenü megnyitásához. Válassza ki a duplával jelölt “Mount” bejegyzést.

Válassza ki a telepített kép teljes tartalmát, és másolja át a “Start” partícióra.

EasyBCD

Miután befejezte az előzetes műveleteket, használja az EasyBCD segédprogramot, amely magánhasználatra ingyenes és orosz nyelvű menüvel rendelkezik.

Olvasson tovább  A billentyűzetkiosztás módosítása a Windows 10-ben

A telepítés után futtassa a telepítőprogramot a számítógépre, válassza ki az oldalsó menüben az eggyel jelölt partíciót. A menü felső részének változatlanul hagyása. Alul váltson a “WinPE” fülre. Írja be a konfiguráció nevét a zöld színnel kiemelt mezőbe. A számítógép indításakor a rendszerindító menüben jelenik meg. A következő, sárgával kiemelt mezőbe írja be a “Start” szakaszba kicsomagolt boot image elérési útvonalát. Nyomja meg a hármas “plusz” karaktert az utolsó sor végén, hogy új bejegyzést adjon hozzá az indítási konfigurációhoz.

Az oldalsó menüben váltson az egyikkel jelölt partícióra. Győződjön meg róla, hogy az általunk létrehozott “Win 10 Zero” bejegyzés szerepel a bootolható konfigurációban, és indítsa újra a számítógépet.

A menü kiválasztása a számítógép elindítása után. Mozgassa a kurzort a kiemelt pozícióra, és indítsa el a Windows telepítő varázslót.

A típus kiválasztásának lépésénél kattintson az “Egyéni” területre a meglévő operációs rendszer alapértelmezett frissítésének törléséhez.

A varázsló megnyitja a meghajtók listáját, és felkéri, hogy válassza ki azt a partíciót, amelyen a Windows új másolata található. Keresse meg a listában a korábban “Zero”-ként kijelölt kötetet, és jelölje ki az egérrel. Kattintson a “Tovább” gombra a Windows telepítési eljárás elindításához, és kövesse a varázsló utasításait.

Befejező simítások

Fejezze be a Windows telepítését, és tegyen rendet a rendszerében. Meg kell szerkesztenie a bootloader menüt, és vissza kell helyeznie a rendszerlemezről “levágott” partíciót a helyére.

A végső újraindításkor az elérhető operációs rendszerek listája így néz ki. Az “1” és a “2” számok az új és a régi Windows 10-et jelölik. A hármas jelöli a disztribúciós csomag telepítőjét. Indítsa el a régi rendszert a középső menüsor kiválasztásával.

A “Futtatás” párbeszédpanel meghívása a Win+R parancsikon segítségével. Írja be az “msconfig” szót a szövegmezőbe. Nyomja meg az Enter billentyűt a billentyűzeten vagy az OK gombot a konfigurációs szerkesztő elindításához.

Menjen a Startup fülre, és mozgassa a kurzort a régi operációs rendszert tartalmazó sorra. Nyomja meg a “3” jelzéssel ellátott gombot az alapértelmezett indítási állapot visszaállításához.

Mozgassa a kurzort a Windows telepítő sorra. Távolítsa el a bootolható konfigurációból. Ha azt tervezi, hogy a lemezt az új rendszerrel együtt átviszi egy másik számítógépre, törölheti a felső sort is. Kattintson az “Alkalmazás” gombra a módosítások mentéséhez.

Indítsa el az MMC konzol alkalmazást a lemezkezeléshez. A grafikus megjelenítési területen kattintson a jobb gombbal a “Start” partícióra, ahová a disztribúciót kicsomagolta. Válassza ki a kötet eltávolításának műveletét.

Erősítse meg a döntést a felugró ablakban. A telepítési képfájlok automatikusan törlődnek, ha a kötet megsemmisül.

A rendszerpartíció kontextusmenüjének meghívása. Válassza ki a duplával jelölt sort a zöld, ki nem osztott terület újbóli rögzítéséhez.

A megnyíló Bővítés varázsló ablakban ellenőrizze, hogy a nyíl által jelzett méret megfelel-e a maximálisan rendelkezésre álló helynek, majd kattintson a “Tovább” gombra.

Fejezze be a műveletet a “Befejezés” gombra kattintva. Az eredmény a korábbi “C” meghajtó és az “E” meghajtó az új rendszerrel.

Végül

A szakértőink által adott lépésről lépésre követve közvetlenül a merevlemezről telepítheti a Windows 10-et, anélkül, hogy bootolható mentési adathordozót kellene létrehoznia.

Olvasson tovább  A monitor tisztaságának beállításának 3 módja
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: