Astra Linux telepítése

Astra forgalmazás

 • A nux Debian alapú és az Orosz Föderációban kormányzati használatra engedélyezett. A közös kiadás vállalkozások és oktatási intézmények számára készült. Ez a normál felhasználók számára is letölthető. Szakértőink megmutatják, hogyan kell telepíteni az Astra
 • nux az otthoni számítógépen.

  Indítás

  Menjen a

  Az operációs rendszer képének mérete nagyobb, mint 4 GB. A bootolható adathordozó létrehozásához egy legalább 8 GB-os DVD-t vagy pendrive-ot fogunk használni.

  A telepítése

  Indítsa el a számítógépet az Astra telepítőlemezről. Válassza a nyíllal jelölt opciót a grafikus telepítési mód elindításához.

  Fogadja el a részleges szabad licencet, amely alatt a fejlesztő a disztribúciót terjeszti.

  Válasszon billentyűparancsot az elrendezésváltáshoz a javasolt listából. Alapértelmezés szerint a képernyőképen látható “Alt+Shift” billentyűkombinációt használja.

  A helyi hálózaton lévő számítógép nevének beállítása. A telepítő automatikusan hozzárendel egy elosztónevet a PC-hez.

  Adjon meg egy adminisztrátori jogokkal rendelkező felhasználónevet, amely alatt a jövőben dolgozni fogunk.

  Adja meg a jelszót a zöld színnel kiemelt mezőbe beírva. A telepítőnek legalább nyolc karakter hosszúságú kódkombinációra van szüksége, beleértve a betűket, számjegyeket és írásjeleket is. Ismételje meg a jelszót a sárgával kiemelt mezőben.

  Válassza ki a megadott listából az időzónát, amelyben Ön tartózkodik.

  Folytassa a lemezterület particionálását. Használja a nyíl által jelzett automatikus változatot.

  Ellenőrizze, hogy a telepítőprogram helyesen azonosította-e a telepítendő meghajtót.

  Válassza az alapértelmezett beállítást, hogy a rendszer- és a felhasználói fájlok ugyanazon a partíción legyenek.

  A zöld jelöléssel kiemelt területen a telepítő megjeleníti a lemez generált partícionálási sémáját. A számítógépen telepített RAM-nak megfelelő swap partíciót osztunk ki. A fennmaradó helyet hagyja meg az operációs rendszer és a felhasználói fájlok számára. Ezen a ponton azt is választhatja, hogy visszamegy, és partícionálja a meghajtót manuálisan.

  Mozgassa a rádiógombot a nyíl által jelzett pozícióba, és fogadja el a lemez javasolt elrendezését. Kattintson a “Folytatás” gombra a változások rögzítésének megkezdéséhez.

  A formázás után azonnal települnek az operációs rendszer alapvető összetevői. Várjuk, hogy az előrehaladási sáv kitöltődjön és a következő lépésre lépjünk.

  Válassza ki a javasolt listából a napi munkájához szükséges szoftvert.

  A rendszer további funkcióinak meghatározása a szükséges elemek bejelölésével.

  A rádiógombot a nyíl által jelzett pozícióba helyezzük, ezzel elfogadva a boot loader telepítését.

  Adja meg azt a lemezt, ahová az operációs rendszert telepíteni kívánja, a GRUB helyeként.

  Várja meg, amíg a bootloader települ, majd távolítsa el a telepítőmédiát, és indítsa újra a számítógépet.

  Indítás és megjelenés

  Az operációs rendszer indítása során a GRUB ablakban a felhasználó választhat, hogy egy normál rendszermaggal indul-e, amit a képernyőképen egy vagy egy védett rendszermaggal, amit kettő jelez.

  Az “1” szám a bejelentkezési ablakban megjeleníti a felhasználók listáját. Kattintson az egérrel a kívánt felhasználó kiválasztásához. A bejelentkezés automatikusan átkerül a “Név” mezőbe. A rendszerbe való belépéshez a jelszót a duplával jelölt helyre írjuk be.

  Az Astra alapértelmezett beállítása

  Olvasson tovább  Hogyan törölheti a Yandex postafiókját
 • Monokróm asztali elrendezést használnak. A következő képernyőkép a Start menüt és a rendszer tulajdonságai ablakot mutatja. Hogy megkönnyítsék a felhasználók számára az átállást, a fejlesztők igyekeztek a Windowshoz minél jobban hasonlítani a kezelőfelületet.

  A Fly desktop tervezőpanelén az “1” jelzésű elemek segítségével kapcsolja be a színes ikonokat. A ‘2’ és ‘3’ jelzésű legördülő menük lehetővé teszik a Windows kezelőfelület további testreszabását a kurzor stílusának és az ablakvezérlők elrendezésének megváltoztatásával.

  Összefoglalva

  A szakértőink által adott lépésről-lépésre útmutató alapján letöltheti, telepítheti a számítógépére és kipróbálhatja a honosított verziót

 • nux.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: