Az automatikus frissítések letiltása a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 telepítésekor elfogadott licencszerződés előírja a frissítések automatikus letöltését és telepítését előzetes értesítés nélkül. Sok felhasználónak nem tetszik az operációs rendszer viselkedésének ez a “függetlensége”, és a rendszer megjelenése óta igyekeznek letiltani azt. Ebben a cikkben szakértőink összegyűjtötték a probléma megoldásának legjobb módjait.

Csatlakozások korlátozása

A Windows 10 korlátozott internetkapcsolati móddal rendelkezik. A megfelelően konfigurált korlátozások megakadályozzák a frissítések ellenőrizetlen letöltését, és megvárják a felhasználó döntését.

Az operációs rendszer beállítási panelje a “Win+i” billentyűkombinációval hívható meg. Menjen a képernyőképen kiemelt részhez.

Alapértelmezés szerint a Windows megnyitja az aktuális internetkapcsolat tulajdonságait. A keretes hiperhivatkozással elérheti a beállításokat.

Keresse meg a következő képernyőképen a pipa által jelzett blokkot. Mozgassa a csúszkát a nyíllal jelzett “Engedélyezve” állásba. Kattintson a keretben megjelölt linkre a forgalomkorlátozás beállításához.

A rendszer átvált az adatfelhasználás szakaszra. Az egységgel jelölt legördülő lista segítségével válasszuk ki azt a kapcsolatot, amelyre korlátozást szeretnénk beállítani. Alapértelmezés szerint az értékek az aktív kapcsolathoz vannak beállítva. Kattintson a “Telepítés” gombra, amelyet egy 2 jelöl.

A felugró ablakban mozgassa a rádiógombot a havi számlázás típusának kiválasztásához. Állítsa be tetszése szerint a hónap napját, amelytől a visszaszámlálás kezdődik. A zölddel kiemelt területen állítsa be a minimálisan lehetséges forgalmi értéket 1 MB-ra. Kattintson a “3” gombra a módosítások mentéséhez és az ablak bezárásához.

Görgessen lefelé a képernyőképen kiemelt mezőig. A háttérben futó alkalmazások tevékenységének korlátozásához helyezze a rádiógombot a nyíl által jelzett pozícióba.

A fenti lépések után nyissa meg a Frissítőközpontot, és lássa a figyelmeztető szimbólumot az ikonon. Az alábbiakban láthatja a számítógéphez elérhető frissítések listáját, amelyek függőben lévő állapotba kerültek. A kiemelt terület a limitkapcsolat használatáról szóló értesítést mutatja. A frissítések letöltéséről és telepítéséről már nem a rendszer, hanem a felhasználó dönt.

Windows Update szolgáltatás

Az operációs rendszer egyik szolgáltatása felelős azért, hogy ellenőrizze, hogy a Microsoft szerverein elérhetőek-e új frissítések, letöltse és telepítse őket. Ha letiltja, a következő műveletek végrehajtása lehetetlenné válik.

Olvasson tovább  Speciális keresés a Google-on: A keresés minőségének javítása

Hívja meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “services” szövegmezőbe.msc” és nyomja meg az “OK” gombot a Szolgáltatások alkalmazás elindításához.

Keresse meg a nyíllal jelölt sort az MMC-konzol jobb oldalán, amely megnyitja a következőt. A konfigurációs párbeszédpanel megnyitásához kattintson rá duplán.

Az “Általános” lapon állítsa le a szolgáltatást az ábrán látható “A” jelzésű gombbal. A kötőjellel jelölt legördülő menü segítségével állítsa az indítás típusát letiltottra. Mentse a módosításokat az “Alkalmaz” gombra kattintva.

A fenti műveletek eredményeképpen a Frissítési központ minden alkalommal hibaüzenettel áll le. A rendszerértesítés a következő képernyőképen a “2”-vel jelölt területen jelenik meg.

Csoportos irányelvek

Az operációs rendszer frissítéseinek kívánt sorrendjét csoportházirend-szabályok segítségével állíthatja be.

Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt, és írja be a gpedit parancsot a szövegmezőbe.msc”. Nyomja meg az “OK” vagy az Enter billentyűt a számítógép billentyűzetén a Csoportházirend kezelése alkalmazás elindításához az MMC konzolon.

Az ablak bal oldalán nyissa meg a következő könyvtárakat: “Számítógép konfigurációja” – “Felügyeleti sablonok” – “Windows-összetevők”. Ezután válassza ki a célmappát, amelyet a képernyőképen “1”-ként jelölünk. Váltson a szerkesztő ablak jobb oldalára, és keresse meg a “2” feliratú sort. A konfigurációs párbeszédpanel elindításához kattintson rá duplán.

Mozgassa a rádiógombot a képernyőképen a nyíl által jelzett pozícióba. Mentse a módosításokat az “Alkalmaz” gomb megnyomásával, majd zárja be a párbeszédpanelt az “OK” gomb megnyomásával.

Ha a szabály engedélyezve van, a Frissítési központban megjelenik egy további értesítés, amelyet egy nyíl jelez. Az alábbiakban, a kiemelt területen a képernyő definíciója található. Az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva, de kézi üzemmódban a felhasználó saját belátása szerint telepíthetők maradnak.

Nyilvántartási szerkesztő

Az előző szakaszban leírtakhoz hasonló eredményt érhetünk el a rendszerleíró adatbázis szerkesztésével.

Hívja fel a “Futtatás” párbeszédpanelt, és írja be a “regedit” szót a szövegmezőbe. Kattintson az “OK” gombra a registry editor elindításához.

Bontsa ki a HKLM ágat, és lépjen a címsorban a jelölővel kiemelt útvonalra. Jelölje ki az egérrel a “Windows” mappát. Kattintson rá a jobb gombbal a kontextusmenü megnyitásához. Bontsa ki az “Új” lehetőséget, és válassza ki a hárommal jelölt sort az alkönyvtárak listájában.

Az új partícióhoz a “WindowsUpdate” nevet rendelje hozzá. Ismételje meg a fenti műveletet, létrehozva egy alkönyvtárat benne. Miután elneveztük “AU”-nak, jelöljük ki az egérrel, és mozgassuk a szerkesztő jobb oldalára. Kattintson a jobb gombbal egy üres területre az “Új” menü megjelenítéséhez. Bontsa ki a rendelkezésre álló műveletek listáját, és válassza ki a “3” jelzésű sort.

Adja meg ennek a DWORD-paraméternek a “NoAutoUpdate” nevet. Kattintson rá duplán a Szerkesztés párbeszédpanel megjelenítéséhez. A kettes számmal jelölt mezőben állítsa az értéket “1”-re. Nyomja meg az OK gombot a módosítások mentéséhez. Zárja be a szerkesztőt, és indítsa újra a számítógépet a módosítások alkalmazásához.

Végül

Szakértőink többféleképpen is letilthatja az automatikus frissítéseket a Windows 10 rendszerben. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és konfigurálja az operációs rendszert tetszése szerint.

Olvasson tovább  Mail beállítása.Ru a Denevérben!
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: