Az Eszközkezelő megnyitása a Windows 10 rendszerben

Az operációs rendszer kezelési konzoljának a számítógép hardverkonfigurációjára vonatkozó információkat összegyűjtő részét Eszközkezelőnek hívják. Ebben a tartalomban szakértőink bemutatják a megnyitás különböző módjait a Windows 10 rendszeren.

Keresőmotor

Egy univerzális lehetőség, amely nem függ a felhasználó számítógépes ismereteinek szintjétől, a beépített kereső használata. Nyomja meg a “Start” gombot, és kezdje el begépelni a partíció nevét, amelyhez hozzá szeretne férni. Indítsa el az Eszközkezelőt a “Legjobb egyezés” területre vagy a “Megnyitás” virtuális gombra kattintva.

Speciális Start menü

A Speciális menü elérése a “Win+X” billentyűkombinációval vagy a “Start” gombra jobb gombbal kattintva. Nyissa meg a képernyőképen látható dobozok egyikét.

A következő képernyőképen az Eszközkezelő a kibővített menüben az egyes sorban megjelölt sorból indított eszközkezelőt láthatjuk.

A Számítógép-kezelés konzol ablak három részre oszlik. Válassza ki a bal oldali nyíllal jelölt vonalat. A központi területen megnyílik az adott számítógép eszközeinek listája.

“Ez a számítógép” ikon

Hívja fel az “Ez a számítógép” ikon kontextusmenüjét a jobb gombbal történő kattintással. Az Eszközkezelő indításának lehetőségei a képernyőképen látható négyzetekkel jelzettek. A duplán jelölt sor megnyitja a fentebb tárgyalt MMC-konzolt. A “Tulajdonságok” elem a klasszikus vezérlőpanel megfelelő szakaszát jeleníti meg.

Az Eszközkezelő eléréséhez használja az oldalsó menüben található bekeretezett linket.

“Futtatás és PowerShell

A vezérlőkonzol beépülő modul megnyitásához használhatja a közvetlen hozzáférési parancsokat. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “hdwwiz” szót a szövegmezőbe.cpl” vagy “devmgmt.msc”. Indítsa el a Kezelőt az “OK” gombra kattintva vagy a számítógép fizikai billentyűzetén az Enter billentyűvel.

Ugyanezt megteheti a CMD parancssorban vagy a PowerShell meghívásával is.

Vezérlőpanel

Az utolsó módszer, amit megnézünk, a Klasszikus Vezérlőpult használata. Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédablakot a “control” parancs beírásával.

Az általános listában keresse meg a képernyőképen látható keretes részt.

Összefoglalva

Válassza ki a legkényelmesebb lehetőséget a szakértőink által megadott listából, és használja azt az Eszközkezelő eléréséhez.

Olvasson tovább  A Skype telepítése Windows 10 operációs rendszeren
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: