Hogyan adhatunk hozzá kivételeket a Windows 10 Defenderben?

A vírusirtó program által okozott processzorterhelés csökkentése érdekében kivételeket adhat hozzá. Szakértőink megmutatják, hogyan hajtsa végre ezt a műveletet a Windows 10 disztribúcióban található Protector esetében.

A védelmi beállítások legegyszerűbben úgy érhetők el, ha a tálcán a pajzs ikont keresi, amely a képernyőképen látható. A gombra kattintva megnyílik az operációs rendszer biztonsági vezérlőpanelje.

A második mód a Windows beállítások használata. Hívja meg az új kezelőpanelt a “Win+i” billentyűkombinációval. Lépjen be a képernyőképen kiemelt partícióba.

Az oldalsó menüben válassza ki az egyikkel jelölt sort. Kattintson a “2” számra az ablak jobb oldalán a Biztonsági vezérlőpult megnyitásához.

Kattintson a pajzs ikonra az eszköztáron. A főpanel mezőben keresse meg a képernyőképen zöld jelöléssel kiemelt részt. Kattintson a kiemelt linkre.

Keresse meg a “Kivételek” pontot a paraméterek listájában. Kövesse a képernyőképen látható hiperhivatkozást.

Kattintson a “plusz” szimbólummal ellátott gombra a kontextusmenü megnyitásához. A felhasználó egyetlen fájlt, könyvtárat vagy folyamatot adhat hozzá a kizárási listához. A “típus” sor lehetővé teszi, hogy megakadályozza, hogy a Defender egy bizonyos kiterjesztésű objektumokat vizsgáljon.

Az első két menüpont megnyitja az Intézőt egy kiválasztási párbeszédpanellel. Keresse meg a kívánt mappát, válassza ki, és kattintson a duplán megjelölt gombra. Ugyanígy járjon el egy fájl kiválasztásához is.

A következő két kontextus menüpont fog megjelenni. Írja be a kiterjesztést vagy a folyamat nevét a kiemelt mezőkbe, majd nyomja meg a “Hozzáadás” gombot.

Összefoglalva

Ha követi a szakértőink által megadott lépésről-lépésre útmutatóban leírt lépéseket, akkor a Windows 10-be épített vírusvédelem blokkolhatja a kiválasztott elemek beolvasását, ami csökkenti a rendszer terhelését.

Olvasson tovább  Új felhasználó létrehozása a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: