Hogyan ellenőrizheti számítógépe internetsebességét

A vezetékes internet átlagos sebessége Oroszországban 50 Mbit/s. Ez elég gyors ahhoz, hogy online videókat nézhessünk jó minőségben, és hogy minden szolgáltatás zökkenőmentesen működjön. A sebesség ellenőrzése szükséges ahhoz, hogy a felhasználó értékelni tudja a szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minőségét. A kapott eredmény nem lehet alacsonyabb a díjszabási tervben megadottnál. Szakértőink elmondják, hogyan ellenőrizheti számítógépe internetsebességét.

Ookla Speedtest

Az Ookla Net Metrics amerikai vállalatot 2006-ban alapították. Az általa nyújtott ingyenes internetes elemzési szolgáltatások a legismertebbek és világszerte elismertek. A felhasználó ellenőrizheti a számítógép sebességét az alkalmazás segítségével vagy a Speedtest weboldalán.

Webes szolgáltatás

A teszt letételéhez nem szükséges regisztráció. Az Ookla weboldalán található linkre kattintva a felhasználó azonnal elindíthatja a mérést.

A szolgáltatás automatikusan meghatározza a hálózati hozzáférést biztosító szolgáltatót, és az “1” jelű területen megjeleníti azt. A teszt elvégzése előtt a beállítások segítségével kényelmes mértékegységeket állíthat be.

Az eggyel jelölt területen láthatja a bejelentkező számítógép IP címét és a legközelebbi szolgáltató szerverének koordinátáit. A kettes számmal jelölt blokk az általános beállításokat tartalmazza. Ez megváltoztatja a dátumformátumot, a sebesség- és távolságegységet. Ha a felhasználót nem érdeklik a statisztikák, elég, ha csak a sebességi jellemzőket választja ki. Térjen vissza a kezdőlapra, és kattintson a “Start.

A végeredmény három jellemzőt tartalmaz. A szolgáltató szerverének válaszideje, feltöltési és letöltési sebessége.

Windows alkalmazás

Az ingyenes Ookla Speedtest alkalmazás letölthető a Windows Store áruházból. Az OS régebbi verzióinak tulajdonosai számára az oldal rendelkezik Apps szekcióval.

Az alkalmazás interfésze nagyon egyszerű. Középen van a start gomb, és a kettes számmal jelölt területen található a statisztika rész.

Az eredmény hasonló a weboldalon találhatóhoz. A start gomb felett a szerver válaszideje és a le-/feltöltési sebesség látható.

Internet mérő a Yandex-től

Az Ookla alternatívája a Yandex által nyújtott Internetometer szolgáltatás. A felhasználó nemcsak az internet sebességének mérésére használhatja, hanem arra is, hogy sokat tanuljon.

Olvasson tovább  A legjobb pluginok a Total Commanderhez

Az alkalmazás megjeleníti a bejelentkezett számítógép IP-címét, helyét, képernyőfelbontását és a böngésző adatait. Kattintson a “Measure” gombra a tesztelés megkezdéséhez.

Ahhoz, hogy mindkét irányban leolvassa a sebességet, az Internetométer oldal mellett egy másik aktív lapra is szüksége van a böngészőben. Ellenkező esetben a Yandex csak a kimenő kapcsolatot veszi figyelembe. Az eredmények a dupla.

Az oldalon lejjebb haladva elérünk a szolgáltatási információk részhez. A képernyőképen látható első blokk a kapcsolati információk kibővített változatát tartalmazza. Még lejjebb görgetve megtekintheti a munkamenet sütiket, a böngésző jellemzőit és az operációs rendszert.

Összefoglalva

Szakértőink felvázolták a legkényelmesebb és legpontosabb módszereket, amelyekkel ellenőrizheti számítógépe internetsebességét. Válassza ki a megfelelőt, és ellenőrizze az internetszolgáltató szolgáltatásának minőségét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: