Hogyan formázza az USB-sticket a MacBookon

A felhőalapú tárolás kevés hatással volt az USB-stickek népszerűségére. A kompakt és nagy kapacitású USB-stickek még mindig gyakori eszközei a fájlok számítógépek közötti átvitelének. Így formázza meg az USB-sticket a MacBookján, hogy különböző operációs rendszerekkel használhassa azt.

Fájlrendszerek

A Windows PC-k többsége a Microsoft által kifejlesztett, szabadalmaztatott NTFS fájlrendszert használja. A MacOS kezdetben csak olvasási módban tud vele dolgozni. Más szóval, a flash meghajtót olvasni tudja majd a MacBookon, de további szoftverek telepítése nélkül nem tud majd adatokat írni rá. Erre a célra a Paragon vagy a Tuxera saját fejlesztésű illesztőprogramjai használhatók. A MacOS teljes mértékben képes a FAT és exFAT fájlrendszerekkel olvasni és írni a MacOS-t a dobozból kivéve. Ha a pendrive-ot csak a Windows PC-vel történő adatcserére kívánja használni, válassza a modernebb exFAT. Rendszerek esetében

 • nux, amelyek közül nem mindegyik támogatja a szabadalmaztatott illesztőprogramokat, a FAT jobb választás lenne.

  Lemez segédprogram

  A “Lemez segédprogram” rendszeralkalmazást a macOS-ben mindenféle USB-stick formázására használják.

  Launchpad a trackpad gesztusával vagy a Dockban lévő ikonjával. Menjen az “Egyéb” könyvtárba, és kattintson a képernyőképen látható ikonra.

  A bal oldali kiválasztási területen keresse meg a “Külső” blokkot. Kattintson az egérrel a csatlakoztatott meghajtó teljes partíciójának nevére. Nyomja meg a “Törlés” gombot, amelyet egy kettős jelzés jelez.

  Az eszköztár tetején megjelenik egy formátum párbeszédpanel. A felső sorban adja meg a kívánt meghajtó nevét. A “Formátum” legördülő menüből választja ki a fájlrendszert. A HFS+, a FAT és az exFAT alapértelmezés szerint rendelkezésre áll. A kiegészítő illesztőprogram telepítése után az NTFS opció is megjelenik. Az utolsó sorban állítsa be a partíciós sémát. A Windows minden bit verziója esetén válassza az M
  . Fejezze be a műveletet a “d” betűvel jelölt gomb megnyomásával.

  A sikeres formázást zöld pipa jelzi a meghajtó vázlatos ábrázolásán. Kattintson a “Kész” gombra a párbeszédpanel bezárásához és a Lemez segédprogram kilépéséhez. A pendrive használatra kész.

  Terminál

  A grafikus felületen kívül a Terminal segítségével is formázhatja a meghajtót.

  Olvasson tovább  Astra Linux telepítése

  Menjen az “Egyéb” könyvtárba a Launchpadban. Kattintson a dobozban lévő ikonra a Terminál alkalmazás elindításához.

  Írja be a “diskutil

 • stfilesystems” a parancssorba, és nyomja meg az Entert. A konzol ablakban megjelenik a rendelkezésre álló fájlrendszerek listája. A nyíllal jelölt oszlop a formázási parancsban használandó nevet mutatja. A lista különbözik a grafikus módban elérhető listától a FAT fájlrendszer különböző verzióiban.

  A parancssorba írja be a “diskutil

 • st”. A parancs megjeleníti a MacBookhoz csatlakoztatott meghajtók listáját. Keresse meg a pálcát a “külső, fizikai” jelölésnél, amelyet a képernyőképen egy dupla jelölés jelez. Jegyezze fel az azonosító oszlopban a nyíl által jelzett részt.

  Adja meg a “diskutil erasedisk” formázási parancsot. A képernyőképen látható módon írja be a kívánt fájlrendszer típusát, nevét, a partíciós sémát és a lemez azonosítóját szóközzel elválasztva. Nyomja meg az Enter gombot, és várja meg a művelet végrehajtását. A formázás befejeződik, majd értesítést kap, hogy a flash meghajtó csatlakoztatva van és készen áll az írásra.

  \

  Összefoglalva

  Szakértőink kétféleképpen formázhatnak flash meghajtót a macOS-ben. Válassza ki és használja az Ön körülményeinek leginkább megfelelő és legmegfelelőbbet.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: