Hogyan nyissa meg az USB-sticket a MacBookon

A szokásos PC-khez hasonlóan az Apple számítógépek is rendelkeznek USB-portokkal, és képesek külső adattárolókkal együttműködni. Szakértőink elmondják, hogyan nyithatja meg az USB-sticket a MacBookján, és milyen nehézségekkel szembesülhet egy kezdő felhasználó.

A meghajtó megjelenítése

A csatlakoztatott meghajtó megjelenítése a kiválasztott fájlkezelő beállításaitól függ.

Alapértelmezés szerint az USB-meghajtó ikonja az asztalon jelenik meg. A Finder oldalsávban a képernyőképen látható “Helyek” dobozban jelenik meg a nyílvesszővel.

Az előre telepített beállítások módosításához nyissa meg a Finder ablakot, és kattintson a felső macOS ablaktáblában a program nevével ellátott elemre. Nyissa meg a kontextus menüt, és lépjen a beállítások.

A “Fő” lapon változtassa meg a megjelenítési módot az asztalon. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az USB-pendrive csak a Finder oldalsávjában jelenik meg. Telepítés után az asztalon jelenik meg.

Ennek megfelelően módosítsa a Finder oldalsáv beállításait a preferenciáinak megfelelően. A nyíl a “Helyek” blokk beállításait mutatja. Ha bejelölte ezt a négyzetet, akkor az USB lemezek megjelenhetnek a fájlkezelőben.

Munka az NTFS-szel

Az NTFS egy zárt fájlrendszer, amelyet a Microsoft fejlesztett ki az NT kernel alapú operációs rendszerekhez. Az Apple számítógépek alapértelmezés szerint csak olvasható módban dolgoznak a formázott meghajtókkal. Más szóval, a felhasználó kinyithatja az USB-sticket, és másolhat dolgokat a MacBookjára, de nem írhat rá semmit. A probléma harmadik féltől származó illesztőprogrammal oldható meg, például NTFS for Mac. A képernyőképen látható ikon a macOS Beállítások ikonja.

Az illesztőprogram telepítése után a rendszer teljes mértékben képes az NTFS-sel írási/olvasási módban dolgozni. A meglévő alapértelmezett elemek mellett egy új, nyíllal jelölt elemmel bővül a Lemez segédprogram formázása menüpont.

Összefoglalva

A flash meghajtókkal való munka nem különbözik egy MacBook felhasználó számára a PC-hez képest. Alapértelmezés szerint a macOS a népszerű FAT32 és exFAT formátumokkal működik, egy további illesztőprogrammal pedig az NTFS.

Olvasson tovább  A Rendszer által lefoglalt lemez elrejtése a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: